”Cykelledssidorna ett stort lyft”

En av grundarna och ansvarig för webbdesign på Sweden by Bike är Ivan Glauser. Han försöker hela tiden sätta sig in i användarens situation när han utvecklar tekniken. 

När man är duktig på webbdesign själv, hur bär man sig åt för att en hemsida ska vara enkel att använda även för dem som inte är så vana vid datorer?
Jag försöker hela tiden tänka utifrån användarnas perspektiv och göra innehållet så tydligt och relevant som möjligt. Av den anledningen ska det till exempel inte vara alltför mycket annonser, och det är viktigt att sajten är responsiv och anpassar sig till användarens skärmstorlek så att den är lika användbar på desktop som på mobil. Det ska vara enkelt att klicka sig fram till den information som besökaren söker.

Är det någon egenskap hos swedenbybike.com du är extra nöjd med?
Som jag ser det blev de nya cykelledssidorna ett stort lyft för dem som vill ut och cykla på egen hand. På större skärmstorlekar syns kartan till höger vilket gör att det blir enkelt att se var någonstans cykelpaket, sevärdheter med mera befinner sig någonstans på kartan.

Har du någon annan smart funktion du kan tipsa användarna om?
Vi har integrerat Googles sökverktyg på cykelledssidorna vilket gör att det går att få upp sådant som museum, cykelreparatörer och kaféer direkt på kartan. Det gör att det blir enklare att planera sin cykelrutt och identifiera stopp och besöksmål längs vägen.

Tillbaka till alla artiklar