shopping_cart
kr
Eskilstuna, Södermanland
  • doneEn övernattning (del i dubbelrum)
  • done1 x frukostbuffé
  • doneGratis Wifi
  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Närliggande cykelleder

Du kanske cyklar längs Mälardalsleden i det omväxlande och bördiga sörmländska landskapet med lövträd, gårdar och njuter av närheten till vatten. Cirka 12 kilometer norr om Eskilstuna finns en riktig pärla om du ska stanna en natt eller två. På en udde vid Mälarens strand ligger Sundbyholms slott. Huvudbyggnaden stod klar 1648 och uppfördes på initiativ av riksamiralen Carl Carlsson Gyllenhielm. Idag är det en modern hotell- och konferensanläggning med fin restaurang och hotellrum i olika byggnader på slottsområdet.

På Sundbyholm finns alla förutsättningar för att koppla av och fylla tiden med upplevelser. En promenad i slottets omgivningar ger många vackra vyer, du kan gå ner och titta på gästhamnen eller ta dig ner till sandstranden och bada. En annan sevärdhet som ligger inom cykel- och promenadavstånd är den berömda Sigurdsristningen. Ristningen är från 1000-talet och är gjord på en berghäll. Den illustrerar episoder ur den isländska sagan om Sigurd Fafnesbane. Kort sagt, ristningen är väl värd ett besök.

En annan sak som är värd att veta om Sundbyholm är att det var här prins Eugen tillbringade en sommar 1893 och målade sin med rätta berömda oljemålning ”Det gamla slottet”.


Hela slottet är restaurang, festvåning och frukostmatsal. Det finns inget boende i själva slottsbyggnaden. På slottet serveras kvällstid olika middagsmenyer vid vita dukar och tända ljus och på morgonen dukas en stor frukostbuffé upp till övernattande gäster. Sammanlagt finns det 109 hotellrum med 233 bäddar på Sundbyholms slott. Det finns små dubbelrum, standarddubbelrum, juniorsviter och lyxsviter. Standarddubbelrummen finns både i mindre byggnader och i en stor tegelbyggnad från 1960-talet, där rummen renoverats med vackra tyger, sköna bäddar och helkaklade badrum. Sundbyholm är dessutom Svanenmärkt som ett bevis på att man tar hänsyn till miljön.

Kontaktuppgifter för bokning