Småstadscharm med historia
Cykling: 10 km med start i Nyköping, Södermanland
1 395 kr/pers (1 natt)
sell
Pris
1 395 kr/pers
hotel
Boende
1 natt
directions_bike
Cykling
10 km

Allt detta ingår

  • doneEn natt på Blommenhof Hotell
  • done1 x frukostbuffé
  • done1 x picknickfika
  • done1 x 3-rättersmiddag (exkl dryck)
  • doneLån av morgonrock och tofflor
  • doneDigital karta (gpx-fil)

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneHyrcykel
  • doneHusdjur är välkomna (förbokas)

Den charmiga staden Nyköping har en välbevarad stadskärna med anor från medeltiden. På en cykeltur genom staden hinner du uppleva både slott och speedwaymuseum. Här finns inbjudande små butiker och caféer, liksom härliga vyer över vattnet. 

Blommenhof Hotell ligger bara en kilometer från Nyköpings centralstation och fem kilometer från Skavsta flygplats, med E4:an intill. Trots det är det lugnet som råder här. Hotellet är omgivet av härlig blandskog och Näckrosleden passerar en bit bort. Atmosfären är avspänd och du sover gott i bekväma rum med hög standard. Låna en cykel och ge dig ut på cykeltur för att upptäcka Nyköpings smultronställen.

Dag 1 - Cykeltur genom Nyköpings historia

hotelBlommenhof Hotell, Nyköping
restaurantPicknick, eftermiddagskaffe & middag
10 km

Inled med att cykla in till Nyköpings centrum och starta din tur vid caféet Tovastugorna invid Nyköpingshus. Det medeltida renässansslottet är mest känt för sitt Gästabud år 1317, då kung Birger Magnusson bjöd in sina bröder hertigarna Valdemar och Erik till julfirande. Efter maten lät han fängsla dem som hämnd för den så kallade Håtunaleken då de i sin tur hållit Birger fången i två år. Hertigarna kastades i Kärntornets runda, ännu bevarade, nedersta hålrum där de båda dog, enligt traditionen i en plågsam svältdöd.

Fortsätt din tur längs ån och du passerar bland annat NK-Villan Kulturhus med olika utställningar och Bryggeriet på Behmbrogatan med konsthantverkare och konstnärer. Ta en titt på vackra Behmbron över Nyköpingsån innan du svänger ner mot Gamla klostret och Alla Helgona kyrka med anor från 1200-talet. Prosten Pihls gård är en välbevarad 1700-tals gård där du sommartid kan fika ute i den vackra trädgården. Hedra vår f d utrikesminister Anna Lindh med ett besök vid hennes minnesplats, innan du kommer till Östra storgatan med dess många små butiker med secondhand och inredning, caféer och restauranger. För den shoppingsugne rekommenderas även en avstickare till Hellmanska gården på Västra Trädgårdsgatan, gården hyser en butik med fokus på inredning samt bageri och café där du äter ekologiskt och närodlat. Anslut till turen igen och du passerar snart några parker, där du kan duka upp den picknick du fick med dig från hotellet och låta dig väl smaka av en god baguett. Nere i hamnen är det full fart under sommaren - ta en glass och spana in båtlivet från en bänk på kajen.

När du trampat tillbaka till Blommenhof väntar nybryggt eftermiddagskaffe och kanske ett parti boule i trädgården. Byt om till morgonrock och tassa ner till relaxavdelningen för ett dopp i poolen. Sedan väntar en festlig trerättsmiddag.

Dag 2 - Frukost och hemresa

restaurantFrukost
blommenhof-hotel-nykoping-bike-tour-garden-sweden-by-bike

Efter att ha avnjutit Blommenhofs stora frukostbuffé i lugn och ro är det dags för hemresa. Vi hoppas du har många fina minnen med dig hem från cykelturen och de fina omgivningarna.

Cykelpaketet betalas direkt till arrangören.

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till kl 12 stardatum.
- efter kl 12 stardatum, 100 % av paketets totalpris.

6 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
augusti 2020, Ulrik Olsson
Kanonresa, vi hade egna cyklar med oss. Men att kalla det cykelresa känns lite omotiverat. Arrangören hade inga färdiga kartor eller turer att visa upp. Vi fick cykla som vi ville, blev ju bra, men vi skötte turerna helt själva (ja vi har beställt och fått cykelkarta över Östergötland/Sörmland, men den var inget vidare, bla kan man inte se turernas längd, den kartan låg i brevlådan när vi kom hem).
juli 2020, Eva Embrink Lannersten
Hotellet rent och snyggt. Mycket fint rum. Tyvärr nära motorväg, ständigt brus, inget vi kände till. Vi hade mailat och de responderat på vilken tid vi önskade inta den trerättersmiddag som ingick i paketet, men detta hade inte nått fram visade det sig. Inte heller att vi i samma mail angett när vi ville ha picknicken som också ingick. Det tycktes komma som en överraskning för dem. Vi tycker trerättersmiddagen var mycket god, men frukosten inte som förväntat, mer i nivå med vandrarhem eller lågklassiga hotell; brända baconbitar, fabriksfabricerade pannkakor på ett 4-stjärnigt hotell? Vi stannade två nätter, fick ingen bäddning och städning av rummet efter första natten, frågade om de glömt det, fick svävande svar om att det "nog" inte var så nu, jag var tvungen att precisera, menar ni pga covid? Detta med utebliven städning tycker jag skulle ha informerats om vid bokning/ incheckning. Likaså saknade vi på det 4 stjärniga hotellet framlagd frukt i skålar, men det kanske också var en covid-åtgärd? I så fall, information. Vi fick frukt på rummet vid ankomsten. Men det låg alltså inte öppet att ta. Om cyklingen. Vi fann den hänvisade kartappen otillräcklig, tog ut egna rutter via google map. Cykla längs den s k utflyktsvägen, mellan Nyköping och Trosa kändes riskabel, tät trafik på 80-väg, ingen vägren alls! När vi sedan bilade längs den vägen såg vi för övrigt bara till en och annan elitcyklist, inga sommarsemestrare. Cykelbanan tog slut i Sjösa. Vi återvände till Nyköping och fann egna alternativ, tog bilen till andra utgångspunkter för gynnsammare cykling. Den var väldigt fin, men för detta krävdes som sagt både egna initiativ vad gäller var att cykla och för att komma därtill även bil. Nyköping för övrigt jättefin semesterstad. Summa summarum lägger vi oss betygsmässigt i mitten.
Svar från arrangören
Hej Eva,

Vad trevligt att ni valde att besöka oss, och tack för er utförliga feedback! Vi har nyligen börjat arbeta med cykelpaket och försöker arbeta fram det bästa arbetssättet och materialet, och era kommentarer är till stor hjälp. Det stämmer att vi har många anpassningar till Covid-19 just nu, och jag beklagar att informationen inte gick fram till er. Det låter även som vi behöver uppdatera informationen om cykelvägen. Jag är glad att höra att ni gjorde det bästa av er vistelse, och jag hoppas att ni hade en superhärlig semester. Jag önskar er varmt välkomna tillbaka till oss!

Med vänlig hälsning,

Malin, Blommenhof Hotell
juli 2020, Pernilla
Trevligt boende med god mat och bra service. Vi hade typiskt sommarväder under cykelturen och hann med lite shopping när störtregnet kom.
Svar från arrangören
Hej Pernilla,

Tack för att ni valde att besöka oss och för er fina kommentar. Jag hoppas vi får chansen att välkomna er tillbaka snart igen!

Med vänlig hälsning,

Malin, Blommenhof Hotell
juli 2020, Karin Axsäter
Det hade varit bra om det fanns notering om vilken slags väg man skulle cykla på. Vi hade inte valt vägen med två barn om vi i förväg vetat att det var landsväg med 70-80 km/h.
Svar från arrangören
Hej Karin,

Tack för er feedback, vi ska se över informationen vi går ut med så det blir tydligare. Jag hoppas att ni i övrigt hade en härlig semester och att ni besöker oss snart igen.

Med vänlig hälsning,
Malin, Blommenhof Hotell
juni 2020, Inger Gunnarsson
Allt var toppen förutom att vi saknade en cykelkarta. Svårt att hitta bra cykelvägar utananför centrum.
Svar från arrangören
Hej Inger,

Vad roligt att ni valde oss för er cykelsemester! Och tack för er feedback, vi ska se över vår information om cykelrutter. Jag önskar er en fin sommar och välkomna tillbaka.

Med vänlig hälsning,
Malin, Blommenhof Hotell
september 2018, Charlotte Öquist
Vi hade en jättefin helg med bra service och mycket trevligt bemötande. Men jag hade gärna önskat en cykelkarta. Den var tydligen slut och det hade varit roligt och lite enklare att se de olika cykelalternativen.