Småstadscharm med historia
Nyköping, Södermanland (ca 10 km)
1 natt 1 295 kr / pers
 • doneEn natt på Blommenhof Hotell
 • doneFrukt & godis på rummet
 • done1 x frukostbuffé
 • done1 x picknick med vatten, salami och briebaguetter & frukt
 • done1 x 3-rättersmiddag (exkl dryck)
 • doneLån av morgonrock
 • doneKarta & färdbeskrivning
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneHyrcykel
 • doneMassagebehandling
 • doneHusdjur är välkomna (förbokas)

Köpingen vid Östersjön en timme söder om Stockholm har en välbevarad stadskärna med anor från medeltiden. På en cykeltur genom staden hinner du uppleva både slott och speedwaymuseum. Här finns strosvänliga gator, inbjudande små butiker och caféer, liksom härliga vyer över vattnet. Den charmiga staden rymmer dock även ett blodigt förflutet…

Blommenhof Hotell ligger bara en kilometer från Nyköpings centralstation och fem kilometer från Skavsta flygplats, med E4:an intill. Trots det är det lugnet som råder här. Hotellet är omgivet av härlig blandskog och Näckrosleden passerar en bit bort. Atmosfären är omvittnat avspänd och i de mysiga rummen med hög standard sover du gott. Låna en cykel och ge dig ut på tur för att upptäcka Nyköpings smultronställen.

Dag 1

På stålhingst genom staden

Inled med att cykla in till Nyköpings centrum och starta din tur vid caféet Tovastugorna invid Nyköpingshus. Det medeltida renässansslottet är mest känt för sitt Gästabud år 1317, då kung Birger Magnusson bjöd in sina bröder hertigarna Valdemar och Erik till julfirande. Efter maten lät han fängsla dem som hämnd för den så kallade Håtunaleken då de i sin tur hållit Birger fången i två år. Hertigarna kastades i Kärntornets runda, ännu bevarade, nedersta hålrum där de båda dog, enligt traditionen i en plågsam svältdöd.

Fortsätt din tur längs ån och du passerar bland annat NK-Villan Kulturhus med olika utställningar och Bryggeriet på Behmbrogatan med konsthantverkare och konstnärer. Ta en titt på vackra Behmbron över Nyköpingsån innan du svänger ner mot Gamla klostret och Alla Helgona kyrka med anor från 1200-talet. Prosten Pihls gård är en välbevarad 1700-tals gård där du sommartid kan fika ute i den vackra trädgården. Hedra vår f d utrikesminister Anna Lindh med ett besök vid hennes minnesplats, innan du kommer till Östra storgatan med dess många små butiker med secondhand och inredning, caféer och restauranger. För den shoppingsugne rekommenderas även en avstickare till Hellmanska gården på Västra Trädgårdsgatan, gården hyser en butik med fokus på inredning samt bageri och café där du äter ekologiskt och närodlat. Anslut till turen igen och du passerar snart några parker, där du kan duka upp den picknick du fick med dig från hotellet och låta dig väl smaka av en god baguett. Nere i hamnen är det full fart under sommaren - ta en glass och spana in båtlivet från en bänk på kajen.

När du trampat tillbaka till Blommenhof väntar nybryggt eftermiddagskaffe och kanske ett parti boule i trädgården. Byt om till morgonrock och tassa ner till relaxavdelningen för ett dopp i poolen. Sedan väntar en festlig trerättsmiddag.

Blommenhof Hotell, Nyköping
Picknick, eftermiddagskaffe & middag
10 km
Dag 2

En tur på landet

Efter att ha avnjutit Blommenhofs stora frukostbuffé, är det dags att ta en tur ut på landet. För den som har pigga ben är Nynäs slott tre mil bort ett vackert utflyktsmål.

Parken och trädgårdarna är alltid öppna för besökare, och restaurang Nynäs är öppen alla dagar under sommaren. På närmare håll finns fina vikar och stränder att koppla av vid.

Frukost

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till kl 12 ankomstdagen.
- efter kl 12 ankomstdagen, 100 % av paketets totalpris.

2 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_half

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
juni 2020
Inger Gunnarsson
Allt var toppen förutom att vi saknade en cykelkarta. Svårt att hitta bra cykelvägar utananför centrum.
september 2018
Charlotte Öquist
Vi hade en jättefin helg med bra service och mycket trevligt bemötande. Men jag hade gärna önskat en cykelkarta. Den var tydligen slut och det hade varit roligt och lite enklare att se de olika cykelalternativen.
- Närmaste flygplats: Stockholm Skavsta
- Närmaste tågstation: Nyköping
Nyköping, Södermanland

Fler cykelpaket i närheten