Guldkantad cykling i Södermanland
Cykling: ca 120 km med start i Nyköping, Södermanland
2 nätter 2 590 kr / pers
Hotell
 • engelska
 • svenska
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneTvå nätter på Blommenhof Hotell (del i dubbelrum)
 • doneFrukt och godis på rummet
 • done2 x frukostbuffé
 • done2 x picknicklunch
 • done2 x 3-rättersmiddag (exkl dryck)
 • doneLån av morgonrock
 • doneDigital karta (gpx-fil)
 • doneAlltid när du bokar cykelpaket med övernattning via Sweden by Bike: Valfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneAlltid när du bokar via Sweden by Bike: Olycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneMassagebehandling
 • doneHyrcykel och hjälm

I södra Södermanland är det nära till såväl havskusten som till vackra sjöar. Här finns ekhagar, slott, läckra närodlade grönsaker och fina cykelsträckor för dig som tycker om att vara ute i några timmar. Det här är ett paket som kombinerar naturskön landsvägscykling med charmerande hotellboende i Nyköping. Stadens berömda gästabud 1317 var en kuslig händelse, men i det här sammanhanget blir den historiska atmosfären en alltigenom behaglig upplevelse.

Presentationsbild: Nyköpings kommun

Även om du cyklar några mil i trakten runt Nyköping finns utgångspunkten nästan mitt i staden. Blommenhof Hotell ligger bara en kilometer från Nyköpings centralstation. Trots det centrala läget är det lugnet som råder här. Omgivningen är lugn med härlig blandskog och Näckrosleden passerar inte långt bort. Atmosfären är omvittnat avspänd och i de mysiga rummen med hög standard sover du gott.

Du cyklar längs lågtrafikerad landsväg och delar vägen med bilar vilket kräver normal uppmärksamhet. Vi rekommenderar inte cykelpaketet till barnfamiljer.

Dag 1

Glittrande skärgård och pampiga slott

Grind i naturen_Visit Sörmland

Dagen börjar på Blommenhof Hotell. Det finns parkeringsplats för bil och cyklar att låna om du inte har med din egen. När du ger dig iväg får du med dig matsäck och en digital karta (gpx-fil) som beskriver dagens rutt.

Först cyklar du i östlig riktning mot den vackra skärgården. Du kommer att passera Svärdsklova med restaurang och bad samt Tomtekulla gård. När du kommer till Tystberga finns det chans att köpa kaffe, fylla på matsäcken och ta en titt i flygflottiljsmuseet F11. Den som älskar naturupplevelser kan göra en avstickare till Stendörrens Naturreservat. Är det historia och glas som lockar är Nynäs Slott och Naturreservat ett spännande utflyktsmål.

När du cyklat tillbaka till Nyköping och Blommenhof Hotell väntar nybryggt kaffe eller svalkande dryck och kanske ett parti boule i trädgården. Byt om till morgonrock och tassa ner till relaxavdelningen för ett dopp i poolen. Sedan väntar en lika välförtjänt som festlig trerätters middag.

Blommenhof Hotell, Nyköping
Picknicklunch och middag
ca 75 km
Dag 2

Närkontakt med sörmländsk landsbygd

Ösvreta gårdsbutik

Unna dig en sovmorgon på ditt bekväma rum. När ni vaknar avnjuter ni Blommenhofs stora frukostbuffé, antingen inne i restaurangen eller ute i trädgården. När du är redo får du dagens matsäck och ger dig ut på dagens cykeltur.

På den här turen cyklar du på landsvägarna i egen takt omgivna av det vackra jordbrukslandskapet. Du kommer att passera Tuna café, Ösvreta gårdsbutik och det finns badplatser utmed vägen om det behövs svalka. På kvällen väntar en härlig trerätters middag på hotellet. Nöjd med dagen och alla upplevelser sover du sedan gott.

Blommenhof Hotell, Nyköping
Frukost, picknicklunch och middag
ca 45 km
Dag 3

Frukostbuffé och avfärd

Efter ytterligare en natt med skön sömn på det charmerande hotellet kliver du upp och äter frukost.

Sedan är det dags att packa ihop och vända hemåt med massor av intryck från det omväxlande Sörmländska landskapet.

Frukost

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till kl 12 ankomstdagen.
- efter kl 12 ankomstdagen, 100 % av paketets totalpris.

5 Omdömen

star_rate star_rate star_rate star_half star_outline
Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_outline star_outline
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_half star_outline
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_outline
Boende star_rate star_rate star_rate star_half star_outline
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_half star_outline
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_half star_outline star_outline
augusti 2020
Vi hade bra cykelsemester. Det var tydligt att hotellet har reagerat på tidigare kommentarer och förbättrat en hel del. Vi fick fina kartor i förväg, och lunchpaket hade t.o.m. termos med kaffe. Hotellet var helt ok, och det fanns allt man behöver dock det var inte 4* standard.
Egidija & Augustinas
juli 2020
För mycket bilvägar vid cyklingen, även stora vältrafikerade. Inte så vackra vägar. Boendet dock jättefint med god mat o spa.
Camilla
juli 2020
Det bästa var kartorna som kom via mejl några dagar innan och som enkelt gick att ladda ner via appen, det var super! Vi kommer testa fler cykelpaket framöver :) Tack Sweden by Bike!!
Solveig Rettig
juli 2020
Artigt men inte hjärtligt bemötande i receptionen. Oklart om vad som ingick i paketet som beskrivs på hemsidan Swedenbybike. Saknades cykelvägbeskrivningar. Lunchmatsäck var otillräcklig och inte heller god. Mycket vägdes upp med rymliga rum, god frukost och middag och trevlig serveringspersonal.
Karen
Svar från arrangören
Hej Karen,

Tack för att ni valde att besöka oss. Jag är ledsen att ert besök inte levde upp till förväntningarna, men vi uppskattar din feedback. Våra cykelpaket har nyligen börjat byggas upp och vi håller fortfarande på att finslipa de sista detaljerna. Vi ska kolla över den information vi ger och våra matsäckar. Hoppas vi ändå får chansen att välkomna er tillbaka.

Med vänlig hälsning,

Malin, Blommenhof Hotell
juni 2020
Vi lyckades inte få till någon rundtur, tog hjälp av hotell-personalen, men fick inte dit appen. Hade haft med mer vatten och mat om vi vetat att det inte fanns att köpa på vägen till och från Stendörren. Matsäcken lite torftig. I övrigt nöjd. Mvh Helena
Helena Pettersson
Svar från arrangören
Hej Helena,

Tack för ert besök. Jag beklagar att vi inte lyckades hjälpa er med appen, jag ska undersöka vad som gick fel. De rundturer vi har rekommenderade har affärer/caféer längst sig, men de är såklart svåra att hitta om appen inte fungerar. Jag hoppas ni skulle vilja ge oss en ny chans att överträffa era förväntningar.

Med vänlig hälsning,
Malin, Blommenhof Hotell
Nyköping, Södermanland