Guldkantad cykling i Södermanland
Cykling: 120 km med start i Nyköping, Södermanland
2 nätter 2 690 kr / pers
sell
2 690 kr / pers
hotel
2 nätter
directions_bike
120 km

Allt detta ingår

  • doneTvå nätter på Blommenhof Hotell (del i dubbelrum)
  • done2 x frukostbuffé
  • done2 x picknicklunch
  • done2 x 3-rättersmiddag alt. sommarbuffé (exkl dryck)
  • doneLån av morgonrock och tofflor
  • doneDigital karta (gpx-fil)

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneHyrcykel och hjälm

I södra Södermanland är det nära till såväl havskusten som till vackra sjöar. Här finns ekhagar, slott, läckra närodlade grönsaker och fina cykelsträckor för dig som tycker om att vara ute i några timmar. Det här är ett paket som kombinerar naturskön landsvägscykling med charmerande hotellboende i Nyköping. Stadens berömda gästabud 1317 var en kuslig händelse, men i det här sammanhanget blir den historiska atmosfären en alltigenom behaglig upplevelse.

Presentationsbild: Nyköpings kommun

Även om du cyklar några mil i trakten runt Nyköping finns utgångspunkten nästan mitt i staden. Blommenhof Hotell ligger bara en kilometer från Nyköpings centralstation. Trots det centrala läget är det lugnet som råder här. Omgivningen är lugn med härlig blandskog och Näckrosleden passerar inte långt bort. Atmosfären är omvittnat avspänd och i de mysiga rummen med hög standard sover du gott.

Du cyklar längs lågtrafikerad landsväg och delar vägen med bilar vilket kräver normal uppmärksamhet. Vi rekommenderar inte cykelpaketet till barnfamiljer.


Familjeturen: Upplev allt det vackra Nyköpings stad har att erbjuda med cykel. Denna rundtur tar er främst fram på cykelvägar genom staden där ni annat kommer se Nyköpings Hus, hamnen och Nyköpingsån. Givetvis med närhet till caféer, restauranger, shopping och allt annat Nyköping har att erbjuda. Hämta karta och GPX-fil  

Sörmländska landsbygden: En lite lagom lång rundtur genom det sörmländska landskapet. På vägen kommer ni passera Lasätter Gård, Rustik Gårdsbutik, Tuna Orangeri med mera. Sträckan går mestadels längs asfalterad landsväg. Hämta karta och GPX-fil

Stendörren-rundan: Är en längre runda för den mer erfarne cyklisten. Rundan leder er genom vackra tallskogar, förbi samhället Tystberga där det finns café, matbutik med mera för att fylla på matsäcken vid behov. Sedan kommer ni till det vackra naturreservatet Stendörren med sina hängbroar ut i skärgården. På vägen tillbaka kan ni även svänga av till Svärdsklova där det finns café, restaurang och badplats. Delvis längs trafikerad bilväg. Hämta karta och GPX-fil

Dag 1

Glittrande skärgård och pampiga slott

Grind i naturen_Visit Sörmland

Dagen börjar på Blommenhof Hotell. Det finns parkeringsplats för bil och cyklar att låna om du inte har med din egen. När du ger dig iväg får du med dig matsäck och en digital karta (gpx-fil) som beskriver dagens rutt.

Först cyklar du i östlig riktning mot den vackra skärgården. Du kommer att passera Svärdsklova med restaurang och badplats. Den som älskar naturupplevelser kan göra en avstickare till Stendörrens Naturreservat. När du kommer till Tystberga finns det chans att köpa kaffe och fylla på matsäcken. Är det historia och glass som lockar kan du besöka Nynäs Slott och naturreservat som är fantastiskt utflyktsmål.

När du cyklat tillbaka till Nyköping och Blommenhof Hotell väntar nybryggt kaffe eller svalkande dryck och kanske ett parti boule i trädgården. Byt om till morgonrock och tassa ner till relaxavdelningen för ett dopp i poolen. Sedan väntar en lika välförtjänt trerätters middag.

Blommenhof Hotell, Nyköping
Picknicklunch och middag
ca 75 km
Dag 2

Sörmländsk landsbygd och fläderodlingar

Ösvreta gårdsbutik

Unna dig en sovmorgon på ditt bekväma rum. När du vaknar njuter du av Blommenhofs stora frukostbuffé, antingen inne i restaurangen eller ute i trädgården. När du är redo får du dagens matsäck och ger dig ut på dagens cykeltur.

På den här turen cyklar du på landsvägarna i egen takt omgivna av det vackra jordbrukslandskapet. Du kommer att passera Tuna Café & Orangeri, och Lasätter Gård som har egen fläderodling och gör hantverksmässiga produkter av fläder. Om du vill ta dig ett dopp kan du ta en avstickare till någon av sjöarna som finns utritade på kartan. På kvällen väntar en trerätters middag eller sommarbuffé på hotellet.

Blommenhof Hotell, Nyköping
Frukost, picknicklunch och middag
ca 49 km
Dag 3

Frukostbuffé och hemresa

Efter ytterligare en natt på Blommehof Hotell äter du frukost och sedan är det dags att packa ihop och vända hemåt med massor av intryck från det omväxlande Sörmländska landskapet.

Frukost

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till kl 12 stardatum.
- efter kl 12 stardatum, 100 % av paketets totalpris.

8 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_halfstar_outlinestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juni 2022
Toppen boende god mat!
Lisbeth Fredén
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
augusti 2021
Vi är mycket nöjda med hotellvistelsen, önskvärt att ej behöva cykla på trafikerade vägar.
Kerstin B.
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
juli 2021
Lite tråkiga cykelvägar iallafall dom vi hittade. Mycket utmed landsvägar. Hotellet var bra med god mat och trevlig personal. Lite tråkigt läge på grund av att väg E4 låg nära med störande biltrafik. Annars väldigt fin omgivning. Blommande trädgård och vackra lövträd.
Ulla P.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
augusti 2020
Vi hade bra cykelsemester. Det var tydligt att hotellet har reagerat på tidigare kommentarer och förbättrat en hel del. Vi fick fina kartor i förväg, och lunchpaket hade t.o.m. termos med kaffe. Hotellet var helt ok, och det fanns allt man behöver dock det var inte 4* standard.
Egidija & Augustinas
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
juli 2020
För mycket bilvägar vid cyklingen, även stora vältrafikerade. Inte så vackra vägar. Boendet dock jättefint med god mat o spa.
Camilla
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
juli 2020
Det bästa var kartorna som kom via mejl några dagar innan och som enkelt gick att ladda ner via appen, det var super! Vi kommer testa fler cykelpaket framöver :) Tack Sweden by Bike!!
Solveig Rettig
star_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
juli 2020
Artigt men inte hjärtligt bemötande i receptionen. Oklart om vad som ingick i paketet som beskrivs på hemsidan Swedenbybike. Saknades cykelvägbeskrivningar. Lunchmatsäck var otillräcklig och inte heller god. Mycket vägdes upp med rymliga rum, god frukost och middag och trevlig serveringspersonal.
Karen
Svar från arrangören
Hej Karen,

Tack för att ni valde att besöka oss. Jag är ledsen att ert besök inte levde upp till förväntningarna, men vi uppskattar din feedback. Våra cykelpaket har nyligen börjat byggas upp och vi håller fortfarande på att finslipa de sista detaljerna. Vi ska kolla över den information vi ger och våra matsäckar. Hoppas vi ändå får chansen att välkomna er tillbaka.

Med vänlig hälsning,

Malin, Blommenhof Hotell
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
juni 2020
Vi lyckades inte få till någon rundtur, tog hjälp av hotell-personalen, men fick inte dit appen. Hade haft med mer vatten och mat om vi vetat att det inte fanns att köpa på vägen till och från Stendörren. Matsäcken lite torftig. I övrigt nöjd. Mvh Helena
Helena Pettersson
Svar från arrangören
Hej Helena,

Tack för ert besök. Jag beklagar att vi inte lyckades hjälpa er med appen, jag ska undersöka vad som gick fel. De rundturer vi har rekommenderade har affärer/caféer längst sig, men de är såklart svåra att hitta om appen inte fungerar. Jag hoppas ni skulle vilja ge oss en ny chans att överträffa era förväntningar.

Med vänlig hälsning,
Malin, Blommenhof Hotell