Familjesemester med cykel och bad
Cykling: 66 km med start i Karlstad, Värmland
3 725 kr/pers (2 nätter)
sell
Pris
3 725 kr/pers
hotel
Boende
2 nätter
directions_bike
Cykling
66 km

Allt detta ingår

  • done2 nätter på Elite Stadshotellet Karlstad (del i familjerum)
  • done2 x frukost
  • donePremium lastcykel med lång räckvidd och plats för två barn (3 dagar)
  • doneDigitala cykelkartor (gpx-filer)

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneÖvernattning på Hotel Gustaf Fröding (ligger en bit utanför stan, ett alternativ för dig som kommer med bil)
  • doneEn extra elcykel, med plats för 1 barn: 1 650 kr (3 dagar)
  • donePicknickkorg och kylväska
  • doneGrillkorg
  • doneEntré till Vana SPA - Elite Stadshotellet Karlstad

Upplev en härlig och minnesvärd familjesemester med cykel och bad i Karlstad! Det här cykelpaketet är särskilt anpassat för barnfamiljer och innehåller tre dagar med cykel, fina badstränder och spännande cykelutflykter.

Njut av sköna cykelturer längs vackra, lugna vägar och besök natursköna platser tillsammans med barnen. Kombinera cykelutflykterna med bad och strandliv på någon av de vackra stränderna i närheten. Cykelutflykterna är anpassade för familjer med små barn och garanterar ett spännande och minnesvärt äventyr för hela familjen.

Ni bor i familjerum på bekväma Elite Stadshotellet Karlstad med gångavstånd från tågstationen. Hotellet ligger centralt, precis intill den mäktiga Klarälven som flyter genom staden. I paketet ingår en lastcykel med plats för två barn. Du kan boka en extra elcykel om ni är flera vuxna. Cykeln levereras till hotellet vid ankomst och du får en genomgång av de olika funktionerna. Du har cykeln i tre dagar och kan själv välja hur du vill lägga upp dagarna. Känner ni att ni att ni vill uppleva ännu mer och vill stanna lite längre? Då bokar du enkelt en extra natt. Vi har laddat upp med flera fina cykelturer att upptäcka i närområdet!

Om du kommer med bil kan det vara ett alternativ att välja boendet Hotel Gustaf Fröding, en bit utanför stan med gratis parkering och egen pool. Priset blir då istället 2 950 kr/pers (5 900 kr för hela familjen). Väljer ni hellre det här boendet ber vi er ange det i fältet Övrigt i samband med att ni fyller i bokningsförfrågan.

Dag 1 - Karlstad och populära Strandturen

hotelElite Stadshotellet, Karlstad
14 km
Glass & våfflor på Liljenäs gård
Glass & våfflor på Liljenäs gård

Checka in på centralt belägna Elite Stadshotell direkt vid Klarälven. Nu väntar en oerhört uppskattad cykeltur med många möjligheter. Antingen väljer ni några timmars strandhäng eller en liten avstickare med besök på gårdsbutik. Om molnen grusar badplanerna rekommenderar vi ett besök på den populära äventyrslekplatsen vid Museiparken.

Utanför hotellet går cykellederna Unionsleden och Vänerleden. Du cyklar i västlig riktning mot härliga Bomstadbaden, Vänerns egen riviera. För att nå Bomstadbaden gör du en enkel avstickare från cykelleden. Här finner du en härlig sandstrand med solstolar och en mysig restaurang precis intill vattnet, perfekt för att avnjuta en välsmakande lunch.

Om ni är sugna på en längre cykeltur kan ni fortsätta på Unionsleden/Vänerleden till den charmiga Liljenäs Gård. Här kan ni koppla av med en kopp kaffe och njuta av en ljuvlig glassvåffla. Om ni föredrar att bada från klippor, så ligger Skutbergets badplats nära Bomstadbaden och erbjuder en fantastisk badupplevelse.

Dag 2 - Öturen på Hammarö i Vänern

hotelElite Stadshotellet, Karlstad
restaurantFrukost
26 km

Hammarö är en idyllisk skärgårdsö som är förenad med fastlandet genom den lilla bron vid ”Morfars ådra”. Det finns flera härliga cykelvägar från centrala Karlstad till Hammarö, men en av de mest pittoreska leder längs älven, förbi golfbanan och vidare till Lillängshamnen. En perfekt paus på vägen är att njuta av en lunch på Lillängshamnens Fiskrökeri, där du kan avnjuta maten i en charmig hamnmiljö.

På Hammarö finns korta vandringsleder som erbjuder fantastisk utsikt över det natursköna "innanhavet", och du har möjlighet att ta ett uppfriskande dopp. För de konstintresserade finns även Hammarö Art Gallery att utforska.

När ni cyklar tillbaka mot Karlstad, följer ni en bekväm cykelbana som tar er förbi de stora naturskyddsområdena på Karlstads västsida, kända för sin rika fågelliv. Ni kan också göra en avstickare till det charmiga Button Town Café, beläget vid älven inne i Knappstadskogen. Caféet är endast tillgängligt med cykel eller till fots och erbjuder förutom fika även fullständiga rättigheter. Om ni föredrar det går det även att ta med cykeln på en av båtbussarna som trafikerar älven. En hållplats finns utanför Button Town Café.

När ni återvänder till hotellet kan ni se fram emot en avkopplande kväll i ert bekväma rum.

Dag 3 - Naturum Värmland och Djurparken Lillskogen

restaurantFrukost
26 km

Innan det är dags för er hemresa har vi två fina tips belägna i Mariebergsskogen strax utanför stan. Titta in i Naturum Värmland som ligger mitt i Klarälvsdeltat med vatten och skog alldeles inpå knuten. Här kan ni få höra fiskars mystiska ljud, känna på björnpäls och lära er om våra vanligaste fåglar.

I Djurparken Lillskogen bor kor, ponnyhästar, grisar, getter, får, kaniner och ankor som väntar på ert besök. Hönsen går fria och sprätter i gruset på stallbacken. Under våren har ni chans att se de nyfödda djurungarna.

Vi hoppas att ni har haft fantastiska dagar tillsammans, där ni har njutit av cykelturer och härliga bad i den vackra naturen i Värmland!

Cykelpaket betalas i förväg via faktura i samband med bokning.

Fri avbokning fram till 2 dagar före startdatum, därefter 50% av paketets totalpris.