Cykelpaket med sol, stad och kultur i Karlstad
Cykling: 118 km med start i Karlstad, Värmland
4 875 kr/pers (3 nätter)
sell
Pris
4 875 kr/pers
hotel
Boende
3 nätter
directions_bike
Cykling
118 km

Allt detta ingår

 • done3 nätter (del i standard dubbelrum)
 • done3 x frukost
 • donePremium elcykel med lång räckvidd eller 7-växlad damcykel
 • doneServicetelefon 24/7
 • doneDigitala cykelkartor

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg: 1 650 kr (3 nätter)
 • doneUppgradering till premium el-lastcykel
 • donePicknickkorg och kylväska
 • doneGrillutrustning
 • doneInträde till Lars Lerinmuséet i Karlstad
 • doneVana SPA - Elite Stadshotellet Karlstad
 • doneHotellrum med utsikt över Klarälven

I det här cykelpaketet får du ta del av de vackra skärgårdsmiljöerna vid Sveriges största sjö, känna sommarstadens puls och njut av unika värmländska sevärdheter under fyra härliga dagar. Du bor bekvämt intill Klarälvens strand, nära ett nätverk av cykelleder och cykelbanor i centrala Karlstad. Paketet inkluderar förslag på dagsturer, men du har även möjlighet att själv välja de turer som passar dig bäst för din dagsetapp. Blanda friskt mellan både natur- och kulturtema, city-break med storstadspuls och harmoniska skärgårdsmiljöer.

Karlstad är Värmlands största stad, känd för sina många soltimmar och det ständigt närvarande vattnet. Solstaden, som den även kallas, är byggd på ett delta av Klarälvens många förgreningar. Stadskärnan söderut gränsar mot Vänerkust och ön Hammarö, en vacker enklav som sträcker sig ut i innanhavets norra delar. I Karlstad finns många fina trafikfria cykelvägar. Staden är också knutpunkt för två nationella cykelleder, Unionsleden som går till Moss i Norge och Vänerleden runt sjön Vänern. Här hittar du också den unika cykelleden Klarälvsbanan som bjuder på 100 km bilfri cykling genom det värmländska landskapet.

I priset ingår premium el-cyklar eller 7-växlade cyklar av hög kvalitet. Som tillval finns också möjlighet att boka lådcykel om du t.ex. vill ta mer packning, hunden eller grillutrustning på cykelturen. Samtliga dagsturer finns som GPX-fil så att du kan navigera digitalt med din mobil.

Dag 1 - Ankomst till Karlstad och Strandturen

hotelElite Stadshotellet Karlstad
20 km
Skutberget-cykeltur-karlstad-sandstrand-sweden-by-bike

Checka in på det centralt belägna Elite Stadshotell som ligger precis vid Klarälven. Säg hej till "Sola i Karlstad". Njut av hotellets bekvämligheter eller ge dig ut på en cykeltur i staden. Din cykel levereras direkt till hotellet vid en tid som passar dig, och du får en kort genomgång av cykelns funktioner. Därefter är det dags att påbörja Strandturen.

Vid gynnsamt väder är detta en oerhört uppskattad cykeltur med många möjligheter. Antingen många timmars strandhäng eller en liten avstickare med besök på gårdsbutik. Från hotellet cyklar du på Unionsleden/Vänerleden i västlig riktning mot härliga Bomstadbaden, Vänerns egna riviera. För att komma ut till Bomstad gör du en liten avstickare från cykelleden.

Väl framme väntar en härlig sandstrand med solstolar, och du kan njuta av en god lunch och dryck på den strandnära restaurangen. Om du vill cykla lite längre fortsätter du på cykelleden till mysiga Liljenäs Gård för att njuta av kaffe och en glassvåffla.

När du återvänder till hotellet kan du se fram emot en bekväm säng för att vila ut dig, och kanske njuta av en god middag på någon trevlig restaurang.

Dag 2 - Rundtur på Hammarö i Vänern

hotelElite Stadshotellet Karlstad
restaurantFrukost
26 km
skutberget-badstrand-värmland-karlstad-cykeltur-sweden-by-bike

Hammarö är en skärgårdsidyll ansluten till fastlandet via den lilla bron vid ”Morfars ådra”. Från centrala delarna av Karlstad finns flera alternativ. Du kan välj att cykla på cykelled utan trafik eller längs en ”byaväg” med bred vägren för cyklister. Vägen utmed älven, förbi golfbanan och vidare till Lillängshamnen, är en trevlig tur. Du kan äta lunch på Lillängshamnens Fiskrökeri med härlig hamnmiljö som serverar härliga fisk- och skaldjursrätter.

På Hammarö finns kortare vandringsleder med bedårande utsikt över ”innanhavet” och möjlighet till bad. För den konstintresserade finns även Hammarö Art Gallery. Cyklingen tillbaka mot Karlstad går på cykelbana förbi de stora fågelrika naturskyddsområdena på Karlstads västsida. Här cyklar du hela vägen fram till det lilla charmiga Button Town Café vid älven inne i Knappstadskogen. Caféet nås bara via cykel eller till fots och har utöver fika även fullständiga rättigheter. Du kan även åka med din cykel på en de båtbussar som trafikerar älven, och det finns en hållplats utanför Button Town Café. Tillbaks på hotellet vilar du ut efter dagens fina rundtur.

Dag 3 - Konst och kultur

hotelElite Stadshotellet Karlstad
restaurantFrukost
56 km
kraftstationen-deje-värmland-konsthall-cykeltur-sweden-by-bike

Efter frukost väntar Klarälvsbanan, en unik cykelled som är bilfri hela vägen från Hammarö till Uddeholm, dvs i 100 km. Klarälvsbanan är byggd på en gammal järnvägsbank och är mycket lättcyklad eftersom den inte är så kuperad.

Från Karlstad cyklar du norrut genom det varierande landskapet med slutmål i Deje, en sträcka på 28 km. Här finns Gamla Kraftstationen i Deje, en riktig upplevelse för den som är konstintresserad. Rustika miljöer blandas med konst av alla de slag och Gamla Kraftstationen har de senaste åren lockat många välrenommerade konstnärer att ställa ut. Här kan du äta lunch, njut sedan av att vandra runt i lugn och ro, och avsluta med en god fika innan du cyklar åter mot Karlstad.

Dag 4 - Liten konstrunda innan hemresa

restaurantFrukost
16 km
alsters-herrgård-cykelutflykt-karlstad-sweden-by-bike

Karlstad har ett rikt konst- och kulturutbud och missa inte ett besök på Lars Lerinmuseet. Den värmländska konstnären och tv-profilen har en uppskattad konstutställning i det gamla danspalatset Sandgrund. Det har blivit Karlstads mest välbesökta besöksmål. I anslutning till Lerinmuseét ligger Värmlands Museum, ett av Sveriges mest välbesökta länsmuseer. Du kan fika på museet och sedan rekommenderar vi i mån av tid ett besök på Gustaf Frödings minnesgård och födelseplats, Alsters Herrgård. Under högsäsong sker dagliga visningar. Njut av lunchen i herrgårdsparken och gå en kortare vandring i Alsteråns dalgång innan det är dags för hemresa.

Cykelpaket betalas i förväg via faktura i samband med bokning.

Fri avbokning fram till 2 dagar före startdatum, därefter 50% av paketets totalpris.

2 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
maj 2024, Helena Kristina J.
Fick 4 härliga dagar i Karlstad med omgivning. Var mycket nöjda med allt från boendet, härliga frukostarna men framförallt de kraftfulla el cyklarna som var lätta att cykla på och hantera. Kan varmt rekommendera cykelresan.
juli 2023, Bengt L.
Mycke fina cykelturer, tyvär så cyklade vi till Deje kraftstation på måndag, tyvär så var det stängt på måndagar, lnfo om öppettider skulle vara bra, mvh Bengt
Svar från arrangören
Tack för ert omdöme, jag är ledsen att vi inte hade informationen om öppettider uppdaterad. det har vi åtgärdat nu. En trevlig sommar hälsar Heiko/Bultenbike.