Cykla i två nationalparker
Åsbro, Närke (ca 165-200 km)
7 nätter fr. 6 950 kr / pers
  • done7 övernattningar (del i dubbelrum)
  • done7 x frukost
  • done7 x middag
  • doneBagagetransport mellan boendena
  • doneKarta och färdbeskrivning
  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneHyrcykel Mtb (även Elcykel finns att hyra)

Det här är cykelpaketet för dig som gillar frisk luft, stora skogar och sjöar som sällskap när du cyklar. Väldigt fina MTB-möjligheter med olika rutter och nivåskillnader. Du övernattar på charmiga ställen med mycket atmosfär och personlig touch. Under din cykelresa får du bekanta dig med svenska nationalparker i såväl Kilsbergen som Tiveden. Du upplever även vackra Vättern i Askersund. 

Sammantaget får du åtta dagars kvalitetscykling i den svenska naturen och sju övernattningar på tre olika platser (dusch/wc på rummet, förutom i 1700-talshusen på Hallagårdens Bed & Breakfast där man delar badrum). Ett perfekt cykelpaket för dig som gillar mycket cykling och äventyrskänslan i skogen. För dig som inte är så van cyklist finns det även mer lättcyklade alternativ på fina skogsvägar och stigar.

Dag 1:

Ankomst till PerOlofGården i Åsbro

Ankomst till Åsbro, och mysiga hotell PerOlofGården. Här checkar du in i lugn och ro, och kan se dig omkring i omgivningarna. Hotellet ligger i vackra Bergslagen, omgivet av flera sjöar, på gränsen till Tiveden och Kilsbergen med urskogar och nationalparker. Värdparet Nora och René med personal välkomnar dig och får dig att känna dig hemma!

På kvällen väntar middag i restaurangen där du möts av en varm och välkomnande brasa. Här kan du njuta av den fina utsikten ut över Kyrksjön.

Hotell PerOlofGården
Middag
Dag 2:

Natursköna Mtb-leder med varierande svårighetsgrad

Efter frukost kan du välja flera natursköna Mtb-leder att cykla på, med varierande svårighetsgrad. Området är perfekt för dig som vill träna inför långlopp eller bara njuta av att cykla i vacker terräng. Några av lederna går bitvis längs sandåsar vilket ger härliga och torra stigar. Lederna är mindre kuperade än i Kilsbergen men en del leder går genom intressanta gamla gruvområden och historisk mark.

Inte långt från hotellet ligger Lerbäcks teater, med verksamhet året runt. Väl värt att besöka!

Hotell PerOlofGården
Frukost och middag
Ca 15-50 km
Dag 3:

Åsbro - Hallagården (Lekhyttan)

Efter frukost ger du dig av på en fantastisk cykeltur till Hallagården, ett charmigt Bed & Breakfast med eget bageri, god mat och fin atmosfär som drivs av värdparet Gunilla och Johan. Här finns även en egen djurpark med alltifrån alpackor och jämtlandsfår till höns och angorakaniner.

Lekhyttan betraktas som porten till Kilsbergen. Lederna slingrar sig utför och uppför Kilsbergens branter, förbi gamla fornborgar och klapperstensfält. Här får du verkligen en känsla av att färdas i vildmark.

Hallagårdens Bed & Breakfast
Frukost och middag
Ca 40 km
Dag 4:

Cykling i Kilsbergen

Idag är det dags att utforska cyklingen i Kilsbergen, och värdparet ger dig tips på cykelleder - allifrån relativt flack cykling till mer kuperade och utmanande leder som kan jämföras med cykling i Har eller Ardennerna ("Alp d'Huez-utmaningar").

Middag äter du även denna kväll hos Gunilla och Johan på Hallagårdens Bed & Breakfast.

Hallagårdens Bed & Breakfast
Frukost och middag
Valfria leder i Kilsbergen
Dag 5:

Hallagården - Hamgården, Tiveden

Idag cyklar du söderut mot Hamgården och Tiveden. Hamgården Naturresort ligger mycket naturskönt vid sjön Unden. Här finns en bastu och grillplats. Du bor i moderna stugor, alla med egen dusch och toalett,

Hamgårdens Naturresort
Frukost och middag
Ca 60 km
Dag 6:

Cykla i Tivedens nationalpark

Efter en härlig frukost är du redo för att upptäcka Tivenens nationalpark med cykel. Det här är ett av Sveriges sydligaste urskogsområden.

Beroende på kondition och cykelvana kan du välja bland flera olika cykelleder i en underbar natur med jättelika flyttblock och kristallklara skogssjöar. Efter dagens cykling väntar en god middag, och kanske ett uppfriskande dopp i sjön Unden.

Hamgårdens Naturresort
Frukost och middag
Valfri
Dag 7:

Hamgården - Åsbro

Efter frukost bär det av tillbaks mot PerOlofgården i Åsbro. Du cyklar via den förtjusande staden Askersund och sjön Vättern, Sveriges näst största sjö. Du kommer att korsa ängarna vid Snavlunda, och kommer in till Åsbro västerifrån.

Om vädret tillåter äter du middag utomhus och njuter av äkta svenskt friluftsliv.

Hotell PerOlofGården
Frukost och middag
Ca 50 km
Dag 8:

Dags för hemresa

Denna morgon njuter du av frukosten i lugn och ro, och sen är det dags för hemresa.

Vi hoppas du har många fina minnen med dig hem, och att du fått uppleva riktigt härlig cykling i Bergslagens fantastiska natur.

Frukost
Åsbro, Närke

Fler cykelpaket i närheten