shopping_cart
kr
Cykelsommar på Annas Hotell
Kristianstad, Skåne (ca 80 km)
2 nätter 1 450 kr / pers
 • doneTvå nätter i dubbelrum
 • done2 x frukost
 • doneFrukt och choklad på rummet
 • doneKaffe/the/mineralvatten på rummet
 • doneFärdbeskrivning med tips på härliga cykelturer
 • doneLåst & larmad cykelparkering
 • doneFri parkering för bilen
 • doneGratis Wifi
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneUppgradering till superiorrum: 200 kr/person
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneHyrcykel: 150 kr under vistelsen (tillgänglig från kl 16 ankomstdagen till kl 12 avresedagen)
 • doneLunch och middag
 • doneTvättservice

I det natursköna nordöstra hörnet av Skåne erbjuder handelsstaden Kristianstad en intressant 400-årig historisk miljö att lära känna på djupet. Här kan du cykla längs milsvida sandstränder och tallskog och kombinera kulinariska upplevelser med Vattenrikets alla vackra besöksplatser.

Cirka 2 km från stadens välbevarade stadskärna ligger Annas hotell, ett hotell skapat med omsorg om hotellgästerna och utan några standardlösningar. Här i de vackert inredda rummen sover du gott i sköna sängar, bäddade med fluffiga duntäcken och svala lakan av finaste bomull. Alla rum har eget badrum med dusch och toalett och här ingår gratis Wifi. Annas hotell ligger intill Lingenäset Naturreservat som är ett omtyckt område som är lätt att ta sig till både med cykel och till fots, och här finns gott om fågeltorn och ställen att stanna och grilla på. Hotellet är välkänt för sitt personliga värdskap, och har vunnit flera fina utmärkelser genom åren.

Tips! Du som har egen cykel kan komma tidigt, parkera gratis på hotellets parkering och ge dig ut på en heldagstur. Hotellet är redo för incheckning från kl 16.00. Om du vill hyra cykel hämtar du den vid incheckning.

Dag 1

Upplev Ålakusten och Vattenrikets sevärdheter

De natursköna omgivningarna kring Kristianstad inbjuder till behagliga cykelturer. På sommarmånaderna är trakten kring Kristianstad ett sommarparadis med saltstänkta bad och långa dagar på de milsvida stränderna längs med Hanöbukten. Övrig tid på året inbjuder de orörda stränderna till lugn reflektion och skogens alla färgskiftningar är ett konstverk i sig. Längs med kusten kan du även cykla och besöka genuina ålafiskemiljöer som har en historia helt unik i sitt slag.

I området runt Kristianstad breder ett unikt vidsträckt landskap ut sig där bergsyra, blåeld och hedblomster målar röda, blå och gula fält i de magra sandiga markerna. Cyklar du norrut möts du istället av äppelodlingar, glittrande sjöar och bokskogar i ett kuperat landskap.

Annas Hotell, Kristianstad
Valfritt
Dag 2

Cykla längs med banvallar

I Skåne finns det gott om iordninggjorda banvallar vilket gör det enkelt att ta sig genom landskapet. De flesta orkar och uppskattar turen kring Råbelövssjön som är 22 km lång. Njut av en bilfri cykeltur på banvallen, som ligger endast 300 meter från hotellet, norrut längs Röbelövssjöns östra sida. Stanna till på badplatserna i Balsby och Österslöv och cykla sedan vidare på grusvägen till idylliska Ekestad. Här går turen genom äppelodlingar och beteshagar och fortsätter med Balsberget på ena sidan och den glittrande sjön på den andra.

Med lite bättre kondition kan du ge dig på en lite längre tur på 55km. Då fortsätter du på banvallen norrut i sjölandskapet mellan Röbelövssjön, Oppmannasjön och Ivösjön. I Arkelstorp vänder turen söderut mot Oppmannasjön på små grusvägar. Stanna till och njut av Söndrabyns fantastiska utsikt! Cykla sedan vidare mellan bondgårdar och fruktodlingar fram till Barum. Härifrån kan du göra en avstickare till Ivö med färjan. Från Barum går turen vidare på landsvägen fram till Bäckaskogsslott, där du vänder vidare tillbaka mot Kristianstad.

En populär cykelutflykt är också att trampa upp till Immeln (25km) och där parkera cyklarna och paddla kanot i några timmar.

Annas Hotell, Kristianstad
Frukost
ca 22 - 55 km
Dag 3

Frukost och hemresa

Om du väljer några cykeldagar på Annas Hotell kommer du att bli ompysslad på bästa sätt! Efter en god natts sömn och mysig frukost är det dags att vända hemåt. Välkommen åter!

Frukost

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till kl 18 dagen före ankomst.
- efter kl 18 dagen före ankomst, 100 % av paketets totalpris.

17 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_half

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
augusti 2020
Göran
Mycket trevligt bemötande och värdefull information om stan. För att få tillgång till cykel hel dag, dag 1, var man tvungen att beställa tidig incheckning till en extra kostnad. Framgick inte vid bokning.
augusti 2020
Helen Jacobsson
Jättemysigt boende på Annas Hotell i Kristianstad - kan rekommenderas.
augusti 2020
Ola Gustafsson
Den perfekta mini-hemestern. Allting levde upp till våra förväntningar utom boendet. Servicen och omtanken på Annas Hotell överträffade allt. Toppbetyg.
juli 2020
Lars-e Rosén
Samarbetspartnern bör ju ha ett cykelerbjudande med någon om swedenbybike ska vara relevant.
juli 2020
Anita Karlsson.
Vi hade sköna dagar med perfekt service. Cykel turen som vi tog till Åhus var en fin upplevelse. Fin natur och fint väder.
juli 2020
Susanne
Annas hotell var fantastiskt att bo på, ett riktigt smultronställe. Vi cyklade delar av sydostleden, men det var ju bara en bråkdel av alla fina cykelleder. Fantastiskt bra upplägg
juli 2020
Lena Arvidsson
Genom att själv välja längden på cykelturen var det ett bra sätt att testa på cykelsemester.
juli 2020
Dan Bjarneborg
Som helhet är vi nöjda. Anna på Annas hotel ger vi 10 stjärnor.
juli 2020
Ingela Karlsson
En trevlig upplevelse med fina cykelvägar och bra hotell.
juli 2020
Michael
En mkt uppskattad upplevelse. Men den heroiskt arbetande genomtrevliga ägarinnan jobbar helt själv på hotellet och kan omöjligt hinna vara överallt samtidigt. Anpassningar till Corona virus gjorda på bästa sätt men utgör naturligtvis en annorlunda situation för alla inblandade. Vi tvekar inte att återvända! Stället andas mys och kvalitet.
juli 2020
Cecilia
Efter 2 dygn och dryga 11 mil på cykel🚴‍♀️ vill vi bara tillbaka.. Annas hotell i Kristianstad bjöd världsklass på personlig service, gudomlig frukost och bästa kvalitet rakt igenom. Cykelturer i fantastisk Skånsk natur. Kristianstad erbjöd riktigt god mat och trevlig stadskärna! Vi är verkligen nöjda!
juni 2020
Inger Kaspersson
Helt fantastiskt trevligt. Fina cykelvägar. Annas hotell är ett smultronställe.
juni 2020
Göran Kvist
Utmärkt litet hotell som bas för cykelutflykter runt Kristianstad. Suverän frukost. Personligt bemötande. Rekommenderas.
maj 2019
Lena Hallin
Jag är jättenöjd
augusti 2018
Anders Eklann
Väldigt personligt och bra bemötande på Anna Hotell! Hon började med att plocka fram en cykelkarta över Kristianstad, gick igenom olika rundturer och rekommenderade några utifrån våra önskemål. Kartan var ett bra komplement till Cykelfrämjandets karta. Den senare stämde i vissa stycken lite dåligt, där det var markerat cykling på asfalterad banvall var det bitvis grus eller i något fall även lös sand, som inte alls gick att cykla i. Men som helhet trevliga omgivningar att cykla i och ett väldigt trivsamt boende, trots att det var väldigt vamt under vår vistelse där.
maj 2018
Ingegerd
Fina Annas Hotell är värt att besöka, härligt bemötande o jättegod frukost. Flera cykelturer att välja på mestadels bilfritt. Ingegerd
maj 2018
Lotta Peterson
Jättefina cykelvägar i fin omgivning men ibland svårt att hitta. Hotellet var trevligt med mycket trevlig innehavare. Saknade dock umgängesytor inomhus. Fin frukost.
- Närmaste flygplats: Kristianstad/Österlen
- Närmaste tågstation: Kristianstad
- Lokalbussar går mellan tågstationen och hotellet.
Kristianstad, Skåne

Fler cykelpaket i närheten