Stort utbud av utrustning och tillbehör för cyklister

Det finns massor av saker att köpa för dig som cyklar. Slang, pump och däckavtagare. Det är några av de saker som tidningen Bicycling.se rekommenderar att du som ska cykla på landsväg tar med dig på turen. På den praktiska sidan tipsar de även om miniverktyg med kedjebytare, extrakedjelänk och stift samt självhäftande punkalappar.

Dessutom kan landsvägscyklisten med fördel ha med sig identitetskort, mobiltelefon, vindjacka eller liknande och ett energitillskott i form av kaka eller gel. Även pengar rekommenderas. Det är naturligtvis alltid bra att ha med sig. Sedan är det ju så att även om det är betydligt billigare att cykla än att köra bil finns det ju mycket utrustning att köpa som cyklist. Av någon anledning ser cykeltillbehör alltid väldigt trevliga ut, för att inte tala om cyklarna. Ibland behöver man ett lån för att kunna köpa saker, och då är en variant att samla sina lån för att sänka lånekostnaderna. Sambla erbjuder den möjligheten.

I boken ”Passion Cyklar & Cykling” (Barthelson Förlag) konstaterar författaren David Perry att det finns ett ”häpnadsväckande” stort utbud av tillbehör och utrustning för cyklar. Det rör sig om allt ifrån cykelväskor, cykelkorgar, signalhorn och pakethållare till barnstolar, cykeldatorer, lås, styrhandtag och cykelpumpar. Sedan finns det ju massor av tjusiga kläder man kan ha i form av vadderade cykelbyxor, till och med speciella cykelkalsonger, hjälmar naturligtvis och specialskor för olika typer av cykling. Oftast har cykelskor en styvare sula än andra typer av skor. Det skapar ökad stadighet för fötterna och underlättar trampandet. Lättast och smidigast är skor som är tillverkade för landsvägscykling berättar David Perry, medan stadscyklingsskor är elegantast.

Vissa av oss blir rinniga i ögonen när det är blåsigt. Med tanke på den fartvind som uppstår när man cyklar kan en annan användbar utrustningsdetalj vara glasögon. Det finns idag ett stort utbud speciella sportcykelglasögon. När den engelska tidningen Independent testade glasögon för cykling 2017 påpekade journalisten Aaron Roe att om man tittar på bilder från mitten av 1980-talet har professionella cyklister inte på sig glasögon. Det har betydligt fler idag, även om inte alla har det. När det gäller modeller finns de självklart i olika prisklasser och det är också möjligt att kombinera solglasögon med slipade glas. Det finns modeller där man kan byta mellan olika färger på linserna i samma ramar. Då kan man ha genomskinliga om man bara vill ha vindskydd, gula för ökad kontrast och mörkare varianter för skydd mot sol.

Vi vill påpeka att artikeln är sponsrad av Sambla.

Tillbaka till alla artiklar