Hemligheten bakom ett lyckat cykelpaket?

Hur bygger man upp ett cykelpaket för att det ska bli riktigt omtyckt av kunderna? Vi bad Ann Ask på Hotell Turistgården i Simrishamn att berätta om hur hon tänker när hon sätter ihop sina paket. Noggrannhet med detaljer, trygghet och små överraskningar ingår i receptet. 

Era paket på Österlen är populära, vad är hemligheten?
Våra cykelpaket är populära för att konceptet finns tre eller fem dagar och du som kund får veta exakt vad som ingår i priset. Sedan får du tips på olika cykelturer med upplevelser av skiftande slag. Hos oss bokar vänner, par, familjer, föreningar med fler cykelpaketen och ger sig ut på underbara Österlen. Här är dessutom tryggt att cykla och man behöver inte prestera utan ”bara vara”. De flesta av oss har ju lärt oss att cykla sedan barnsben, så det är skönt att vara trygg i det man kommer till. Man behöver inte utmana varandra utan har upplevelserna tillsammans.IMG 0442 DB - Hemligheten bakom ett lyckat cykelpaket?

Många i branschen menar att maten är viktig. Håller du med?
Vi håller alltid hög kvalitet på lunchpaketen, vi gör goda sallader och har olika från dag till dag. Baguetterna är nybakade med goda pålägg, kunderna får dryck och kaffe med sig.

Fler faktorer som går hem hos kunderna?
Vi kollar så att cyklarna är i bra skick innan kunderna ger sig iväg. Vi kan skräddarsy efter behov, så att man exempelvis kan cykla för att titta på konst, antikrundor, naturupplevelser. Annars kommer säkert de flesta att hitta sina smultronställen själva. Vårt hotell ligger mitt i Simrishamn med närhet till hamnen och många restauranger. Det är också praktiskt.

Har du något sammanfattande tips till den som ska sätta ihop ett bra cykelpaket?
Tydlighet vad som ingår i cykelpaketen, små goda överraskningar i lunchpaketen, komma ihåg kylklampar, tänka på beställd specialkost. Visa god service när gästerna får sina cyklar, hjälpa till med att höja och sänka sadlar, lyssna in ordentligt vad kunden söker inom sitt cykelpaket, exempelvis en restaurangrunda. Var öppen för att folk själva vill hitta sina smultronställen så att inte allt är tillrättalagt.

Om du ska göra en cykelresa som inte utspelar sig på Österlen, var styr du kosan?
Västernorrland, trakten kring Östersund, Ånge.