Efterfrågan på cykelguider ökar i Sverige. Med en trygg och kunnig guide som kan rama in upplevelsen genom sitt berättande blir cykelturen ännu mer givande för besökaren.  

Idag finns ingen certifierad utbildning för cykelguider i Sverige, men vi erbjuder en grundutbildning för dig som vill utvecklas som cykelguide och få en orientering i viktiga, grundläggande kunskaper. Du som har genomgått den här grundutbildningen är välkommen att finnas med i Sweden by Bikes guidepool.

För vem passar denna kurs?

Den här kursen riktar sig till dig som vill utvecklas som cykelguide och fokuserar på ta fram en handlingsplan vid olycka, säkerhetscheck och att förbereda dig så som en pilot. Målet är att du efter avslutad kurs ska ha tillräckliga grunder för att kunna erbjuda professionella guidetjänster för cykelturister på ett tryggt och ansvarsfullt tillvägagångssätt.

Vad ingår?

Checklistor, kursmaterial och kursintyg samt ett års medlemskap och synlighet i Sweden by Bikes guidepool.

Innehåll

Handlingsplan, säkerhet och förberedelser – cykelguide är ett ansvarsfullt uppdrag som ställer höga kunskapsmässiga krav. Kursen bygger på gedigna personliga erfarenheter av att leda grupper som cykelguide både för den som ska cykla på trafikerade vägar och i mountainbikesammanhang. Det handlar om hur man utövar värdskap, vad man absolut inte ska göra, vilken utrustning som behövs.

Cykling i grupp innebär även risker som ska bedömas korrekt och det behövs kunskaper om hur man hanterar situationen om någon skadar sig. Därför går vi igenom vilken första-hjälpen-utrustning du bör ha med på turen. Under detta steg fokuserar vi på förberedelser, säkerhetscheck och att tänka som en pilot. Det ingår konkreta checklistor i kursmaterialet för dig som vill förbereda dig professionellt och vi går igenom allt från utskick till kund till handlingsplaner om olyckan är framme.

Kommande kurstillfällen

Kvällstid våren 2024 – online

Kursledare: Katarina Rönnbacka Nybäck, Bike in Bergslagen och Katarina Bergstrand, Sweden by Bike.

Utbildningen kommer att hållas online via Zoom.

Datum: måndag 15 april 2024. Tid: kl 16.30-21.00.

Antal: minst 4, max 12 deltagare.

Pris: 2 800 kr exkl moms.

Intresseanmälan

Välkommen att göra en intresseanmälan till info@swedenbybike.com.

Läs gärna mer om vad som gäller vid anmälan på denna sida.