Vägsjöfors MTB Area i Värmland
Cykling: 80 km med start i Torsby, Värmland
2 000 kr/pers (3 nätter)
sell
2 000 kr / pers
hotel
3 nätter
directions_bike
80 km

Allt detta ingår

  • doneTre nätter (del i dubbelrum)
  • doneSänglinne och handdukar
  • done3 x frukost
  • doneKaffe och kaka vid ankomst
  • doneFri tillgång Vägsjöfors MTB Area

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneHyrcykel MTB (GT-bikes) och hjälm
  • doneKanot- och båtuthyrning

Det här är ett bra cykelpaket för dig som vill prova på olika typer av leder och utvecklas som mountainbikecyklist. Vägsjöfors MTB Area cirka två mil norr om Torsby finns stora möjligheter till varierad cykling under tre dagar. Cykla tillsammans på grusvägar och njut av naturen, bygg upp styrkan i uppförsbackar eller pumpa dig fram genom skogen på slingrande stigar. Utgångspunkten för din cykling är det cykelvänliga boendet The Lodge Torsby vid sjön Nedre Brocken. Som bonus finns där även Järnbrukets Bike Park – en jättekul pumptrack.  

Du befinner dig i de mäktiga skogarna i norra Värmland. Trakten runt The Lodge och Vägsjöfors MTB Area bjuder på 150 kilometer skyltade MTB-leder i en vacker och omväxlande natur. Det finns även GPS-leder att följa under dina värmländska cykeldagar. Eftersom lederna har olika svårighetsgrad är det enkelt att kombinera ihop dagarna på ett sätt som passar just dig och dina träningsambitioner.

När du kommit fram till The Lodge på eftermiddagen så bjuds det på kaffe och kaka. Du hinner fundera igenom de kommande dagarnas aktiviteter. Ett förslag är att du lägger upp cyklingen som det beskrivs nedan. Middag och god mat finns i närområdet!

Dag 1 - Välkommen till The Lodge Torsby

hotelThe Lodge, Torsby
directions_bike18 km
Ankomst till The Lodge Torsby cykla MTB

Du kommer fram till The Lodge Torsby på eftermiddagen. När du har checkat in bjuds du på kaffe och hembakad kaka. Här bor du mitt i ett naturskönt cykelområde med alltifrån slingrande grusvägar till riktigt tuff terrängcykling. Du bor i något av de trevliga rummen och kan få hjälp av värdparet att planera din cykling under de kommande dagarna.

Börja med att njuta av den härliga skogsluften och cykla den ljusblå leden (ca 18 km) som går på slingrande stigar. Efter dagens cykeltur sover du gott i något av de trevliga rummen.

Dag 2 - En riktig cykeldag i vacker natur

hotelThe Lodge, Torsby
restaurantFrukost
directions_bikeca 40 km

Du börjar dagen med en härlig frukost, och sen är det dags för en riktig cykeldag. Den Gröna rundan är drygt 40 kilometer lång, med cykling både på stigar och grusväg (ca 60%). Den är lite tuffare med nästan 700 höjdmeter som man ska ta sig uppför.

Leden tar dig genom den värmländska naturen, och passerar bland annat några tidigare vargrevir. Naturen är otroligt vacker. Det finns även tillgång till vindskydd där du kan njuta av stillheten, och kanske bada i en av sjöarna.

Dag 3 - Utmana tekniken med en favoritled

hotelThe Lodge, Torsby
restaurantFrukost
directions_bikeca 12-40 km

Efter en god natts sömn är det dags för frukost på The Lodge. Om du vill utmana tekniken kan du välja den Röda leden som är drygt 12 kilometer. Röd svårighetsgrad kan låta tufft, men den röda leden är en favorit för många! Här kan du verkligen utvecklas som cyklist. Oavsett om du väljer att cykla i lugn takt eller lite snabbare så får du en riktigt fin cykelupplevelse.

Efter lunch kanske du som är riktigt duktig vill prova den Rosa leden. Det är en 17 kilometer lång utmaning, även fysiskt, i form av många branta backar. Ett annat alternativ är Kristinaforsleden som är drygt 40 kilometer lång. Här får du uppleva vildmarken på riktigt, och djurlivet runt omkring sig. Du cyklar i många uppförsbackar, genom tallhedar och passerar älven Ljusnan. Sen passar det bra att avsluta cykelturen med ett dopp i sjön vid The Lodge.

Dag 4 - Dags för hemresa

restaurantFrukost

När du vaknar finns frukosten framdukad, och vi hoppas du har fått många fina cykelupplevelser de här dagarna! De leder vi presenterat är ett förslag, och du har säkert hittat några personliga favoriter.

Varmt välkommen tillbaks till Torsby och Värmland!

Avbokning eller ändring kan ske senast klockan 15 dagar före ankomst utan kostnad. Avbokning senare eller utebliven ankomst debiteras med hela beloppet.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

2 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuli 2021, Helena B.
En helhet som var fantastisk. Bra leder, välmarkerade i vackra skogar och genom böljande landskap. Boendet på The Lodge sticker ut med hög servicegrad och fina rum.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfaugusti 2020, Anneli Nyman
Gpx lederna gick inte att ladda ner till mobilen. Lederna kunde endast ses på app trailforks. Era rek. på leder var bra förutom Kristineforsleden som vissa partier var igenvuxna.