Skogar, sjöar och slott med MTB i Östergötland
Cykling: 220 km med start i Norrköping, Östergötland
5 950 kr/pers (3 nätter)
sell
5 950 kr / pers
hotel
3 nätter
directions_bike
220 km

Allt detta ingår

 • doneTvå nätter (del i dubbelrum) på vandrarhem med hotellkänsla
 • doneEn natt på Söderköpings Brunn SPA-hotell (del i dubbelrum)
 • doneFritt inträde till SPA-avdelningen på Söderköpings Brunn
 • done3 x frukost
 • doneDag 3: Trerätters middag (exkl dryck) på Söderköpings Brunn
 • doneBagagetransport mellan boendena
 • doneGPS-rutter med färdbeskrivning som tar dig genom skog och mark. Du får låna en GPS.
 • doneJourtelefon 24/7 för service och frågor

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneHyrcykel MTB
 • doneKajak i Arkösund med guide

Det här är ett riktigt höjdarpaket för dig som gillar att cykla mountainbike! Under några upplevelserika dagar tar du dig fram med cykeln på vackra stigar och nästan bilfria grusvägar. Du bor bra och cyklar förbi vackra sjöar, får uppleva de fantastiska skogarna runt Kolmården och den vackra skärgården vid Arkösund. Sista natten sover du på Söderköpings finaste SPA-hotell. Om du är sugen på att paddla finns möjligheten att boka in en guidad tur bland Arkösunds små öar – en helt underbar upplevelse under dessa aktivitetsdagar.

Allt är förbokat och bagaget transporteras mellan boendena. Du har ett journummer som du kan ringa om du undrar något längs vägen. Du behöver inte vara en extremtränad person för att klara av det här cykelpaketet, men du ska helst ha viss vana vid att cykla mountainbike några dagar i följd och en god grundkondition.


Vill du cykla en kortare tur? Du kan även boka denna cykelresa med övernattning i Arkösund och Söderköping: 2 nätter 4.950 kr/pers. 

Dag 1

Skogsstigar i magiska Kolmården

Du startar i Norrköping och cyklar först mot Sörsjön. Denna dag kommer du få känna på magiska kolmårdsskogar där du kommer få puls, cykla på fina stigar och se vackra vyer uppe på bergstoppar! Stigarna är både enkla som passar nybörjare och kluriga som den mer erfarna klarar. Ibland kan du bara leda cykeln om du känner dig osäker. Du cyklar till största delen på stigar i skogen blandat med grusväg och en kortare sträcka på asfalt.

När du cyklat igenom skogen och kommer in i Krokek så checkar du in på Kolmårdens vandrarhem där du ska övernatta. Efter en hel dag på cykeln rekommenderar vi dig att äta middag på Krokeks Pizzeria som ligger ett stenkast bort.

Kolmårdens vandrarhem
Inga
Ca 50-60 km
Dag 2

Med sikte på skärgården

Vackra grusvägar östergötland

Efter frukost startar dagen med skog i cross country-terräng av samma karaktär som dagen innan. De första 20 km är i skog och sedan är resten grusväg och lite asfalt. Efter färjan som tar dig över till Vikbolandet cyklar du på fina grusvägar till Arkösunds skärgård som är dagens mål. Du kommer att passera många häftiga sevärdheter och vi rekommenderar dig att stanna till vid Mauritzbergs slott som ligger på en klippa vid Bråviken med utsikt över vattnet. Efter vägen kan du köpa lokalproducerad glass på Sänkdalens glass och se mysiga bondgårdar med djur och mycket mer innan du kommer fram till STF Arkösunds vandrarhem där du stannar över natten.

Arkösund är en riktig pärla med magisk skärgårdsmiljö och bra restauranger. Denna dag finns även möjlighet att boka in dig på paddling med guide via Arkö kajak.

STF Arkösund Sköldviks vandrarhem
Frukost
Ca 50-60 km
Dag 3

Historiens vingslag vid Stegeborg

Dagen startar med grusvägar och asfaltsvägar med en hel del sjöutsikt. Du kommer till färjan och tar den över sjön för att mötas av Stegeborgs Slottsruin som sträcker sig vackert och ståtligt utmed vattnet. Här har bland andra flera Vasakungar vistats. Ta gärna en liten paus här innan du trampar vidare för att ta in allt det mäktiga med denna plats. Sedan kommer du att cykla på oerhört mysiga grusvägar och ibland lite luriga stigar. Väl framme i Söderköping så har du en kväll av lyx framför dig. Du checkar in på Söderköpings Brunn där en 3-rätters middag väntar. Du har fritt inträde till SPA-avdelningen för att ta en välförtjänt vila efter alla mil på cykeln.

Söderköpings Brunn
Frukost och middag
Ca 80 km
Dag 4

Tillbaka till Norrköping

Efter en härlig frukost väntar cykling på små, sköna grusvägar tillbaka till Norrköping.

Frukost
Ca 30 km

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till 3 dagar före startdatum.
- 3 dagar före startdatum, 100 % av paketets totalpris.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.