Norra Gotland med Fårö
Cykling: 211 km med start i Visby, Gotland
11 300 kr/pers (6 nätter)
sell
Pris
11 300 kr/pers
hotel
Boende
6 nätter
directions_bike
Cykling
211 km

Allt detta ingår

 • done2 nätter på Solhem Hotell i Visby (del i dubbelrum)
 • done1 natt på Lärbro B&B inkl sängkläder, dusch/wc i korridor (del i dubbelrum)
 • done2 nätter på Sudersand Resort, Fårö (del i dubbelrum)
 • done1 natt i Glampingtält, Slite Strandby, del i 2-bädd
 • done6 x frukost
 • done1 x middag, Lärbro (huvudrätt, exkl dryck)
 • done1 x middag, Slite (huvudrätt, exkl dryck)
 • doneHyrcykel, 7 växlar och cykelkorg (medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet)
 • donePackväskor (2 st) att hänga på pakethållaren, rymmer 20 liter/st
 • doneKylväska (1 st/2 pers). Erhålles vid Visby Hyrcykel
 • doneCykelkarta & färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg: 2 250 kr
 • doneElcykel: 1 000 kr
 • doneBagagetransport: 6 000 kr (max 4 väskor)
 • doneHögre boendekomfort kan ordnas på Strand Hotell i Visby
 • doneHusdjur är välkomna (förbokas)

Det här är cykelpaketet för dig som vill upptäcka Fårö och den vackra norra delen av Gotland – den fantastiska naturen och de mystiska raukarna. Gotland är Sveriges största ö med en nästan 800 km lång kust. Öns historia går långt tillbaka i tiden och i Visby vittnar trånga kullerstensgator, packhus och kyrkoruiner om svunna tider. Här är cyklingen enkel, landskapet flackt och havet ständigt närvarande.

På din väg till Fårö cyklar du bland annat förbi Lummelundagrottorna och Krusmyntagården. Missa inte chansen att ta ett dopp i den härliga ”Blå Lagunen” på vägen.

Cykelsemestern startar och slutar med en natt på Best Western Solhem Hotell i Visby. Cyklarna hämtar du hos Visby Hyrcykel, vid Österport (Ringmuren).

Det går att korta ner cykelpaketet om du inte vill cykla så många dagar. Skriv i så fall in dina önskemål vid bokningen. Prisavdrag 600 kr/person om du har egen cykel.

Dag 1 - Ankomst Visby

hotelBest Western Solhem Hotell, Visby
Cykelsemester Gotland

Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet, i den vackra Palissadparken, ligger Best Western Solhem Hotell. När du har installerat dig är det dags att se sig om i världsarvet Visby. Staden är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna i Sverige och bjuder på en unik atmosfär med sina gränder, ruiner, kyrkor och den mäktiga ringmuren. Här finns fina parker att koppla av i, och havet alldeles intill lockar till bad. Ta en promenad längs strandpromenaden och njut av en spektakulär solnedgång innan du strosar in till staden för att avnjuta en härlig middag på någon av de mysiga restaurangerna.

Dag 2 - Visby-Lummelunda-Lärbro

hotelLärbro Bed & Breakfast
restaurantFrukost och middag
47-62 km
Almedalen - Gotland cykelpaket

Efter en härlig frukostbuffé startar äventyret. Cykelturen går norrut från Visby med ringmuren på höger sida och havet på den vänstra. Precis i början passerar du parken Almedalen, centrum för den årliga politikerveckan. På vägen finns även Snäckgärdsbadet med stränder och bryggor. På Krusmyntagården kan du passa på att fika och njuta av en promenad i örtagården.

Ca 13 km norr om Visby når du Lummelundagrottan. Här kan du ta en guidad tur och se de stora grottsalarna med sina spegelsjöar, fascinerande fossil och alla vackra droppstensformationer. Vattenfallet vid grottans mynning användes länge som kraftkälla. Under århundradena har platsen hyst en spannmålskvarn, vattensåg och senare ett helt järnbruk. Passa på att beundra det storslagna vattenhjulet och de gamla byggnaderna.

Slå dig ner på en vacker plats vid havet och njut av ditt lunchpaket. Om orkar kan du ta en extra tur på ca 15 km till Häftingsklint och vidare till Hagvards och Medebys Raukar. Här kan du ta ett dopp i havet innan du fortsätter norrut mot Lärbro Vandrarhem där middag och logi väntar.

Dag 3 - Lärbro-Fårö

hotelSudersand Resort, Fårö
restaurantFrukost
50 km
Gotland - får

Du cyklar på små vägar som slingrar sig vackert utmed havet. Den första plats som du kommer till är lilla livfulla Kappelshamn som ligger precis vid vattnet. Du cyklar förbi ett gammalt stenbrott, som nu är fyllt med svalt turkosblå vatten och kallas "Blå Lagunen". I Fårösund tar färjan dig över sundet till Fårö som är dagens mål. Färjan tar endast 8 minuter och är gratis.

Nu väntar två härliga dagar att utforska både natur och kultur på Fårö. Cykelturen går mot Sudersviken. Njut av de vackra strandängarna och de idylliska kalkstenshusen längs vägen. Missa inte att besöka Bergmancenter med anknytning till Ingmar Bergman - en av de främsta regissörerna i filmhistorien. Övernattningen sker på Sudersand Resort.

Dag 4 - Fårö

hotelFårögårdens Bed & Breakfast
restaurantFrukost
Egna turer i området
Cykla på Gotland

Nu är det dags att utforska Fårö. Ön har flera områden med raukar, dessa ståtliga kalkstensformationer som skapats med havet som konstnär. Några tips är på raukområden är Gamle hamn, Digerhuvud och Langhammars. Helgumannens fiskeläge är en magisk plats som du inte får missa!

På den nordöstra delen av Fårö möter du en annan sorts natur med kuperade höjder, öppen tallskog och storslagna sanddyner. Fina badplatser är enkla att hitta, Ekeviken är ett exempel. Besök gärna Fårö Fyr som ligger längst ut på ön och stanna till hos Ebbes. De säljer kläder, skor, souvenirer och fårskinn förstås. Ta en runda på cykeln till Crêperie Tati på Kutens Bensin, det är ett måste när du är på Fårö. På trevliga Fårögårdens Bed & Breakfast sker övernattningen.

Dag 5 - Fårö-Slite

hotelStuga, Slite Strandby
restaurantFrukost och middag
53 km
Cykelpaket - Gotland

Efter frukost är det dags att lämna Fårö och ta färjan till Fårösund. Sedan cyklar du vidare till Slite Strandby som är dagens mål. Om du vill upptäcka något annorlunda så ska du cykla till Bungenäs. Kanske det trendigaste resmålet i Sverige? Havet är ständigt närvarande och intill gamla industrilokaler och rester från ett kalkbrott finns lagunliknande vattensamlingar som skiftar i ljusgröna nyanser. Passa även på att besök Bunge friluftsmuseum.

I Slite Strandby väntar övernattning och middag. Du har fri tillgång till pool och bastu, vilket kan vara skönt efter en lång cykeldag. Slå dig ner och samla intrycken från dagen medan du blickar ut över havet och skärgården. Du bor i stuga och äter middag på restaurangen intill havet.

Dag 6 - Slite-Visby

hotelBest Western Solhem Hotell, Visby
restaurantFrukost
46 km
Gotland

Idag är det dags för den sista cykelsträckan på Gotland för den här gången. Det finns några olika vägalternativ tillbaka till Visby. Den som är pigg i benen tar en extra sväng förbi Roma, berömt för sin klosterruin. På Roma Kungsgård kan du prova olika hantverk, köpa fina gotländska produkter, fika, gå en guidad visning eller själv flanera runt i den historiska miljön. Här finns även Roma glasbruk med fabriksförsäljning samt butiken Gotländska Rum som erbjuder konsthantverk, design och spännande konstutställningar.

Väl tillbaka i Visby checkar du in på Best Western Solhem Hotell och ger dig ut på stadens myllrande gator för en sista rolig kväll.

Dag 7 - Tillbaka i Visby

restaurantFrukost

Efter frukostbuffén kanske det är läge för lite shopping. I Visby finns många fina butiker med lokalt hantverk och matvaror att utforska. Därefter är det dags att säga adjö till Gotland för denna gång och ta färjan tillbaka till fastlandet.

30% av cykelpaketets pris ska betalas senast 7 dagar efter att bokningen är bekräftad. Resterande summa betalas senast 30 dagar innan avresa. Mer detaljerad information skickas ut i samband med bekräftad bokning

Avbokning:
Fram till 40 dagar före startdatum betalas en avgift (500 kr/person om resans pris är max 4 000 kr/person, 1 000 kr/person om resans pris är mer än 4 001 kr/person)
40-31 dagar före startdatum - 60% återbetalning
30-15 dagar före startdatum - 40% återbetalning
I4 dagar före startdatum - ingen återbetalning

3 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
juni 2023, Tom M.
We loved our week-long bike trip in north Gotland. The route, the accommodations and the meals provided were all wonderful! The north Gotland countryside is ideal for bike touring! The route directions provided were not adequate at several points but the availability of GPS remedied those situations. The only part of our biking experience that we felt needed to be improved was the bike itself. The Trek Santiago is a workhorse of a bike but it is designed for daily commutes in an urban setting. It’s weight and gearing are not well-suited to the distances and varied terrain of bike touring. If I were planning this trip again, I would insist on knowing the specific type of bike that would be provided and only commit if a true touring bike were made available.
juli 2019, Mette Marit Tomterstad
Vi var kjempefornøyd med alt. Til og med vær og vind var på vår side. Anbefaler Gotland til alle vi kjenner 🚴🏻‍♀️🚴🏻‍♀️
juli 2018, Katharina Schulthess
The north tour was well organised. Length of daily tours fine. Lodging Visby and Sudersand top. Vandrarhem Lärbo not for people our age (60,63). Food just pizza. Highlight Fårögård!! Lamb grill evening with a fantastic buffet. Also the 2nd dinner was as per our choice. Camping Åminne a challenge but extremely nice service for breakfast and dinner in the evening sun with cooked salmon. I do recommend the tour with fantastic sites along the sea.