Norra Gotland med Fårö
Cykling: 204 km med start i Visby, Gotland
10 500 kr/pers (6 nätter)
sell
10 500 kr / pers
hotel
6 nätter
directions_bike
204 km

Allt detta ingår

 • done2 nätter på Hotel Solhem i Visby (del i dubbelrum)
 • done1 natt på Lärbro B&B inkl sängkläder, dusch/wc i korridoren (del i dubbelrum)
 • done2 nätter på Färögården B&B inkl sängkläder, dusch/wc i korridoren (del i dubbelrum)
 • done1 natt i stuga Slite Strandby med dusch/wc (2 bäddar) inkl sängkläder och handdukar
 • done6 x frukost
 • done4 x middag (exkl dryck)
 • doneHyrcykel 7 växlar och hjälm
 • doneCykelkarta & färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg: 2 250 kr
 • doneElcykel: 1 000 kr
 • doneTandemcykel för två personer: 1 190 kr
 • doneCykelväskor: 200 kr (2 x 15 liter)
 • doneBagagetransport: 6 000 kr (max 4 väskor)
 • doneHusdjur är välkomna (förbokas)

Ett cykelpaket för dig som vill upptäcka den vackra norra delen av Gotland med Fårö – den fantastiska naturen och de mystiska raukarna. Gotland är Sveriges största ö med en nästan 800 km lång kust. Öns historia går långt tillbaka i tiden och i Visby vittnar trånga kullerstensgator, packhus och kyrkoruiner om svunna tider. Här är cyklingen enkel, landskapet flackt och havet ständigt närvarande. 

På din väg till Fårö cyklar du bland annat förbi Lummelundagrottorna och Krusmyntagården. Ta gärna ett dopp i den härliga ”Blå Lagunen” på norra Gotland. Cykelsemestern startar och slutar med en natt på Best Western Solhem Hotell i Visby. Cyklarna hämtar du hos Visby Hyrcykel, vid Österport (Ringmuren).


Det går att korta ner cykelpaketet om du inte vill cykla så många dagar, och då skriver du bara in dina önskemål vid bokning. Prisavdrag 600 kr/person om du har egen cykel.

Dag 1 - Ankomst Visby

hotelBest Western Solhem Hotell, Visby

Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet, i den vackra Palissadparken, ligger Best Western Solhem Hotell. När du har installerat dig är det dags att se sig om i världsarvet Visby. Staden är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna, gränderna, ruinerna, kyrkorna och den mäktiga ringmuren ger en mycket speciell atmosfär. Här finns fina parker och havet alldeles intill lockar till bad. Se solnedgången i havet från strandpromenaden och strosa sedan in i staden för middag på någon av alla mysiga restauranger.

Dag 2 - Visby - Lummelunda - Lärbro

hotelLärbro Bed & Breakfast
restaurantFrukost och middag
directions_bikeCa 47-62 km

Efter en härlig frukostbuffé startar äventyret. Cykelturen går norrut från Visby med ringmuren på höger sida och havet på den vänstra. Precis i början passerar du parken Almedalen, centrum för den årliga politikerveckan. På vägen finns även Snäckgärdsbadet med stränder och bryggor. På Krusmyntagården kan du fika och strosa i örtagården.

Ca 13 km norr om Visby når du Lummelundagrottan, ta en guidad tur och se de stora grottsalarna med sina spegelsjöar, märkliga fossil och alla vackra droppstensformationer. Vattenfallet vid grottans mynning användes länge som kraftkälla. Det har funnits spannmålskvarn, vattensåg och senare ett helt järnbruk, passa på att se det stora vattenhjulet och de gamla byggnaderna. Slå dig ner på en vacker plats vid havet och njut av ditt lunchpaket. Om du orkar kan du ta en extra tur på ca 15 km till Häftingsklint och vidare till Hagvards och Medebys Raukar. Här kan du ta ett dopp i havet innan du fortsätter norrut mot Lärbro Vandrarhem där middag och logi väntar.

Dag 3 - Lärbro - Fårö

hotelFårögårdens Bed & Breakfast
restaurantFrukost och middag
directions_bikeCa 50 km

Du cyklar på små vägar som slingrar sig vackert utmed havet. Den första plats som du kommer till är lilla livfulla Kappelshamn som ligger precis vid vattnet. Du cyklar förbi ett gammalt stenbrott, som nu är fyllt med svalt turkosblå vatten och kallas "Blå Lagunen". I Fårösund tar färjan dig över sundet till Fårö som är dagens mål. Färjan tar endast 8 minuter och är gratis.

Nu väntar två härliga dagar att utforska både natur och kultur på Fårö. Cykelturen går mot Sudersviken. Njut av de vackra strandängarna och de idylliska kalkstenshusen längs vägen. Missa inte att besöka Bergmancenter med anknytning till Ingmar Bergman - en av de främsta regissörerna i filmhistorien. På Fårögårdens Bed & Breakfast väntar middag och övernattning.

Dag 4 - Fårö

hotelFårögårdens Bed & Breakfast
restaurantFrukost och middag
directions_bikeEgna turer i området

Nu är det dags att utforska Fårö. Ön har flera områden med raukar, dessa ståtliga kalkstensformationer som skapats med havet som konstnär. Några tips är på raukområden är Gamle hamn, Digerhuvud och Langhammars. Helgumannens fiskeläge är en magisk plats som du inte får missa!

På den nordöstra delen av Fårö möter du en annan natur, kuperade höjder med öppen tallskog och sanddyner. Fina badplatser är enkla att hitta, Ekeviken är ett exempel. Besök gärna Fårö Fyr som ligger längst ut på ön och stanna till hos Ebbes. De säljer kläder, skor, souvenirer och fårskinn förstås. Ta en runda på cykeln till Crêperie Tati på Kutens Bensin, det är ett måste när du är på Fårö. På kvällen blir det middag på Fårögårdens Bed & Breakfast.

Dag 5 - Fårö - Slite

hotelStuga, Slite Strandby
restaurantFrukost och middag
directions_bikeCa 53 km

Efter frukost är det dags att lämna Fårö och ta färjan till Fårösund. Sedan cyklar du vidare till Slite Strandby som är dagens mål. Om du vill upptäcka något annorlunda så ska du cykla till Bungenäs. KAnske det trendigaste resmålet i Sverige? Havet är ständigt närvarande och intill gamla industrilokaler och rester från ett kalkbrott finns lagunliknande vattensamlingar som skiftar i ljusgröna nyanser. Passa även på att besök Bunge friluftsmuseum.

I Slite Strandby väntar övernattning och middag. Du har fri tillgång till pool och bastu, vilket kan vara skönt efter en hel cykeldag. Slå dig ner och samla intrycken från dagen medan du blickar ut över havet och skärgården. Du bor i stuga och äter middag på restaurangen precis vid havet.

Dag 6 - Slite - Visby

hotelHotel Solhem, Visby
restaurantFrukost
directions_bikeCa 46 km

Idag är det dags för den sista cykelsträckan på Gotland för den här gången. Det finns några olika vägalternativ in till Visby, Alla vägar är trafikerade. Den som är pigg i benen tar en extra sväng förbi Roma, berömt för sin klosterruin. På Roma Kungsgård kan du prova olika hantverk, köpa fina gotländska produkter, fika, gå en guidad visning eller själv flanera runt i den historiska miljön. Här finns också Roma glasbruk med fabriksförsäljning, butiken Gotländska Rum med konsthantverk, design och spännande konstutställningar.

Väl tillbaka i Visby checkar du in på Best Western Solhem Hotell och ger dig ut på de myllrande gatorna för en sista skojig kväll.

Dag 7 - Tillbaks i Visby

restaurantFrukost

Efter frukostbuffén kanske det är läge för lite shopping. Visby erbjuder många fina butiker med lokalt hantverk och matvaror. Sedan tar färjan dig tillbaka till fastlandet.

Aktuella avbeställningskostnader:
- vid avbokning fram till 40 dagar före startdatum betalas en avgift (500 kr/person om resans pris är max 4 000 kr/person, 1 000 kr/person om resans pris är mer än 4001 kr/person).
- 60% återbetalning 40-31 dagar före startdatum.
- 40% återbetalning 30-15 dagar före startdatum.
- ingen återbetalning 14 dagar före startdatum.

30% av cykelpaketets pris ska betalas senast 7 dagar efter att bokningen är bekräftad. Resterande summa betalas senast 30 dagar innan avresa. Mer detaljerad information skickas ut i samband med bekräftad bokning.

2 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuli 2019, Mette Marit Tomterstad
Vi var kjempefornøyd med alt. Til og med vær og vind var på vår side. Anbefaler Gotland til alle vi kjenner 🚴🏻‍♀️🚴🏻‍♀️
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinejuli 2018, Katharina Schulthess
The north tour was well organised. Length of daily tours fine. Lodging Visby and Sudersand top. Vandrarhem Lärbo not for people our age (60,63). Food just pizza. Highlight Fårögård!! Lamb grill evening with a fantastic buffet. Also the 2nd dinner was as per our choice. Camping Åminne a challenge but extremely nice service for breakfast and dinner in the evening sun with cooked salmon. I do recommend the tour with fantastic sites along the sea.