shopping_cart
kr
Norra Gotland med Fårö
Visby, Gotland (ca 204 km)
6 nätter 8 950 kr / pers
 • done2 hotellnätter i Visby
 • done1 natt på vandrarhem (inkl sängkläder och handdukar)
 • done3 nätter i stuga (inkl sängkläder och handdukar)
 • done6 x frukostbuffé
 • done4 x middag (exkl dryck)
 • doneHyrcykel, inkl packväskor
 • doneCykelkarta & färdbeskrivning
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneElcykel
 • doneCykelkärra, bagagekärra
 • doneBagagetransport
 • doneHusdjur är välkomna (förbokas)

Ett cykelpaket för dig som vill upptäcka den vackra norra delen av Gotland med Fårö – den fantastiska naturen och de mystiska raukarna. Gotland är Sveriges största ö med en nästan 800 km lång kust. Öns historia går långt tillbaka i tiden och i Visby vittnar trånga kullerstensgator, packhus och kyrkoruiner om svunna tider. Här är cyklingen enkel, landskapet flackt och havet ständigt närvarande. 

På din väg till Fårö cyklar du bland annat förbi Lummelundagrottorna och Krusmyntagården. Ta gärna ett dopp i den härliga ”Blå Lagunen” på norra Gotland. Cykelsemestern startar och slutar med en natt på Best Western Solhem Hotell i Visby. Cyklarna hämtar du hos Visby Hyrcykel, vid Österport (Ringmuren).


Det går att korta ner cykelpaketet om du inte vill cykla så många dagar, och då skriver du bara in dina önskemål vid bokning. Prisavdrag 600 kr/person om du har egen cykel.

Dag 1

Ankomst Visby

Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet, i den vackra Palissadparken, ligger Best Western Solhem Hotell. När du har installerat dig är det dags att se sig om i världsarvet Visby. Staden är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna, gränderna, ruinerna, kyrkorna och den mäktiga ringmuren ger en mycket speciell atmosfär. Här finns fina parker och havet alldeles intill lockar till bad. Se solnedgången i havet från strandpromenaden och strosa sedan in i staden för middag på någon av alla mysiga restauranger.

Best Western Solhem Hotell, Visby
Dag 2

Visby - Lärbro

Efter en härlig frukostbuffé startar äventyret. Cykelturen går norrut från Visby med ringmuren på höger sida och havet på den vänstra. Precis i början passerar du parken Almedalen, centrum för den årliga politikerveckan. På vägen finns även Snäckgärdsbadet med stränder och bryggor. På Krusmyntagården kan du fika och strosa i örtagården.

Ca 13 km norr om Visby når du Lummelundagrottan, ta en guidad tur och se de stora grottsalarna med sina spegelsjöar, märkliga fossil och alla vackra droppstensformationer. Vattenfallet vid grottans mynning användes länge som kraftkälla. Det har funnits spannmålskvarn, vattensåg och senare ett helt järnbruk, passa på att se det stora vattenhjulet och de gamla byggnaderna. Slå dig ner på en vacker plats vid havet och njut av ditt lunchpaket innan du fortsätter norrut mot Lärbro Vandrarhem där middag och logi väntar.

Vandrarhem, Lärbro
Frukost och middag
Ca 45-55 km
Dag 3

Lärbro - Fårö

Du cyklar på små vägar som slingrar sig vackert utmed havet. Den första plats som du kommer till är lilla livfulla Kappelshamn som ligger precis vid vattnet. Du cyklar förbi ett gammalt stenbrott, som nu är fyllt med svalt turkosblå vatten och kallas "Blå Lagunen". I Fårösund tar färjan dig över sundet till Fårö som är dagens mål. Turen går mot Sudersviken och Sudersand Resort där du kommer att bo i två dagar. Njut av de vackra strandängarna och de idylliska kalkstenshusen längs vägen.

Stuga i Sudersand
Frukost och middag
Ca 50 km
Dag 4

Fårö

Nu är det dags att utforska Fårö. Ön har flera områden med raukar, dessa ståtliga kalkstensformationer som skapats med havet som konstnär. Några tips är på raukområden är Gamle hamn, Digerhuvud och Langhammars. Helgumannens fiskeläge är en magisk plats som du inte får missa!

På den nordöstra delen av Fårö möter du en annan natur, kuperade höjder med öppen tallskog och sanddyner. Fina badplatser är enkla att hitta, Ekeviken är ett exempel. Besök gärna Fårö Fyr som ligger längst ut på ön. Efter en härlig dag blir det middag på Sudersand Resort.

Stuga i Sudersand
Frukost och middag
Vila
Dag 5

Fårö - Åminne

Efter frukost på Fårö går cykelturen söderut mot Åminne och färjan till Fårösund. Du cyklar förbi Slite som var en populär hamn bland vikingarna, idag dominerar cementfabriken. Framme i lilla Åminne på Gotlands östra kust, väntar en lång sandstrand med finkornig sand på dig. Du bor i stuga och äter middag på restaurangen precis vid havet.

Stuga i Åminne
Frukost och middag
Ca 63 km
Dag 6

Åminne - Visby

Idag är det dags för den sista cykelsträckan på Gotland för den här gången. Den som är pigg i benen tar en extra sväng förbi Roma, berömt för sin klosterruin. På Roma Kungsgård kan du prova olika hantverk, köpa fina gotländska produkter, fika, gå en guidad visning eller själv flanera runt i den historiska miljön. Här finns också Roma glasbruk med fabriksförsäljning, butiken Gotländska Rum med konsthantverk, design och spännande konstutställningar.

Väl tillbaka i Visby checkar du in på Best Western Solhem Hotell och ger dig ut på de myllrande gatorna för en sista skojig kväll.

Hotel Solhem, Visby
Frukost och middag
Ca 36 km
Dag 7

Tillbaks i Visby

Efter frukostbuffén kanske det är läge för lite shopping. Visby erbjuder många fina butiker med lokalt hantverk och matvaror. Sedan tar färjan dig tillbaka till fastlandet.

Frukost

2 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_half

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
juli 2019
Mette Marit Tomterstad
Vi var kjempefornøyd med alt. Til og med vær og vind var på vår side. Anbefaler Gotland til alle vi kjenner 🚴🏻‍♀️🚴🏻‍♀️
juli 2018
Katharina Schulthess
The north tour was well organised. Length of daily tours fine. Lodging Visby and Sudersand top. Vandrarhem Lärbo not for people our age (60,63). Food just pizza. Highlight Fårögård!! Lamb grill evening with a fantastic buffet. Also the 2nd dinner was as per our choice. Camping Åminne a challenge but extremely nice service for breakfast and dinner in the evening sun with cooked salmon. I do recommend the tour with fantastic sites along the sea.
- Närmaste flygplats: Visby
- Färjor ankommer från Nynäshamn och Oskarshamn.
Boka färjan till Gotland från Nynäshamn och Oskarshamn via Destination Gotland. Tel.0771 - 22 33 00.
Visby, Gotland

Fler cykelpaket i närheten