Konst och historia runt Wiks slott
Cykling: 50 km med start i Uppsala, Uppland
1 995 kr/pers (2 nätter)
sell
1 995 kr / pers
hotel
2 nätter
directions_bike
50 km

Allt detta ingår

  • done2 nätter på Wiks slott (del i dubbelrum)
  • done2 x frukost
  • done2 x middag (exkl dryck)
  • doneLunchmatsäck
  • doneEftermiddagsfika med hembakat
  • doneCykelkarta

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneHyrcykel
  • doneGuidad tur på slottet: 150 kr/person (1,5 h)

Kombinationen av fysisk aktivitet, vackra landskap och intressant historia är ett bra recept för den som vill fylla på med ny energi. Navet i det här cykelpaketet är Wiks slott med anor från 1200-talet. Här bor du vid Lårstavikens strand och cyklar i området som kallas Fjärdhundraland med allt vad det innebär av fina gårdar och levande historia. 

Miljön är otroligt vacker, och du kan njuta av äppelodlingar och vackra hassellundar. Fjärdhundraland är ett gammalt kulturlandskap med levande gårdar där du kan köpa lokalproducerad mat, ta en kopp kaffe eller kanske köpa konsthantverk. Att cykla, upptäcka och ta del av naturen uppfyller dina dagar runt Wiks slott och Fjärdhundraland. Här hittar du riktigt god mat och ett slott som omsluter dig med sin värme. Grönsakerna, honungen du äter och äppelmusten du dricker är producerad på gården som dessutom är KRAV-certifierad. Wiks slott har en spännande historia som du kan lära dig mer om på plats. Många sägner och legender florerar kring slottet som är känt för sina spöken. På morgonen lyser det alltid i ett visst rum i ett av hörntornen…

Dag 1

Ankomst och minnesvärd middag

blommande träd, parken, wiks slott, fjärdhundraland

Du kommer fram till slottet vid 15-tiden och checkar in. Du bor bekvämt i vackra hotellrum, inredda i nordisk stil, som ligger i egna byggnader intill slottet. När du har gjort dig hemmastadd finns det tid och möjlighet för en promenad i slottsparken, bastu och bad i sjön. Den välkomponerade middagen serveras i slottets restaurang. Njut av en god natts sömn innan det är dags för din cykeldag.

Wiks slott, Fjärdhundraland
Middag
Dag 2

Cykelutflykt till unik bildvärld från medeltiden

wiks-slott-fjardhundraland-cykeltur-sweden-by-bike

Börja dagen med morgondopp och god frukost. Det finns möjlighet att göra en matsäck med smörgåsar och kaffetermos. Innan du sätter dig på sadeln kan du ta en promenad i slottsparken och kanske ta ett morgondopp. Du kan du själv välja hur långt du vill cykla på dagens tur, men vi rekommenderar en cykeltur till Härkeberga kyrka. Den lilla stenkyrkan ärberömd för sina uttrycksfulla målningar från slutet av 1400-talet. Det är självaste Albertus Pictor som har målat dem. Njut av hans fantasieggande motiv "Livshjulet" och "Dansen kring guldkalven".

Du tar dig fram på slingrande småvägar och gamla landsvägar. Vissa sträckor delar du vägen med bilar. Det finns fina platser att stanna på för att äta lunchmatsäck. På hemvägen kan du stanna till vid Salnecke slottscafé. På kvällen väntar middag och övernattning.

Wiks slott, Fjärdhundraland
Frukost, lunch och middag
ca 50 km
Dag 3

Dags för hemresa

wiks-slott-cykelutflykt-fjärdhundraland-sweden-by-bike

På morgonen väntar en god frukost medan du tänker på gårdagens cykelupplevelser. Packa ihop dina saker i lugn och ro innan det är dags att checka ut från rummet. Kanske tar du en sista promenad kring Wiks slott och ser ut över vattnet innan du vänder hem med påfyllda själsliga batterier.

På Wiks slott bor du bekvämt i vackra hotellrum som ligger i egna byggnader intill slottet. Lövskogen med sina fina stigar och badstrand intill ditt hotellrum, närheten till naturen och badmöjligheterna är unikt

Frukost

Avbokning eller ändring kan ske senast klockan 15 dagar före ankomst utan kostnad. Avbokning senare eller utebliven ankomst debiteras med hela beloppet.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

1 Omdöme

star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outlinestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
augusti 2022
,
Anna-Karin A.
Den föreslagna turen var ogenomförbar skulle hitta en banvall som ej var utsatt på den bilkarta vi fick om man inte ville cykla på 55:an. Personalen gjorde verkligen så gott de kunde.
Svar från arrangören
Det blev en miss att Du inte fick cykelkartor och det ber vi om ursäkt för.
Nu är det åtgärdat hälsar Sweden by Bike.