Konst och historia runt Wiks slott
Cykling: 76 km med start i Uppsala, Uppland
1 995 kr/pers (2 nätter)
sell
Pris
1 995 kr/pers
hotel
Boende
2 nätter
directions_bike
Cykling
76 km

Allt detta ingår

  • done2 nätter på Wiks slott (del i dubbelrum)
  • done2 x frukost
  • done2 x middag (exkl dryck)
  • doneCykelkarta (pdf + digital karta)

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneGuidad tur på slottet: 150 kr/person (1,5 h)
  • doneHyrcykel kan bokas på tel 018-108804 (levereras av Aktivt Uteliv)

Kombinationen av fysisk aktivitet, vackra landskap och intressant historia är ett bra recept för den som vill fylla på med ny energi. Navet i det här cykelpaketet är Wiks slott med anor från 1200-talet. Här bor du vid Lårstavikens strand och cyklar i området som kallas Fjärdhundraland med allt vad det innebär av fina gårdar och levande historia.

Miljön är otroligt vacker och du kan njuta av äppelodlingar och vackra hassellundar. Fjärdhundraland är ett gammalt kulturlandskap med levande gårdar där du kan köpa lokalproducerad mat, ta en kopp kaffe eller kanske köpa konsthantverk. Att cykla, upptäcka och ta del av naturen uppfyller dina dagar runt Wiks slott och Fjärdhundraland. Här hittar du riktigt god mat och ett slott som omsluter dig med sin värme. Grönsakerna, honungen du äter och äppelmusten du dricker är producerad på gården som dessutom är KRAV-certifierad. Wiks slott har en spännande historia som du kan lära dig mer om på plats. Många sägner och legender florerar kring slottet som är känt för sina spöken. På morgonen lyser det alltid i ett visst rum i ett av hörntornen…

Dag 1 - Ankomst och minnesvärd middag

hotelWiks slott, Fjärdhundraland
restaurantMiddag
26 km

När du anländer till slottet vid 15-tiden checkar du in och njuter av bekväma hotellrum som är inredda i nordisk stil. Efter att du har gjort dig hemmastadd finns det tid och möjlighet för en trevlig cykeltur från Wiks slott till Örsundsbro (26 km tur och retur). Vid Husby gård cyklar du på privat mark, med markägarens tillstånd. Stort tack!

I Örsundsbro finns Gamla Bion, ett biografmuseum som visar film på sommarkvällarna, Salnecke slott med fina Salnecke slottscafé, Kappen som är ett litet museum som visar hur en lanthandel såg ut förr i tiden, på platsen för Sveriges första kooperativa affär. På kvällen serveras en välkomponerad middag i slottets restaurang. Njut av en god natts sömn innan det är dags för en cykeldag på Fjärdhundralands vackra cykelvägar.

Dag 2 - Slingrande vägar, gårdsbutiker och medeltida kyrkor

hotelWiks slott, Fjärdhundraland
restaurantFrukost, lunch och middag
ca 50 km
Konst och historia runt Wiks slott - cykeltur

På Wiks slott bor du bekvämt i vackra hotellrum som ligger i egna byggnader intill slottet. Lövskogen med sina fina stigar och närheten till naturen tillsammans med badstranden alldeles intill ditt hotellrum gör denna plats unik i sitt slag.

På dagens cykeltur väntar vida vyer, blommande vägkanter och kyrkor från medeltiden. Kanske handlar du med en bit ost eller en kryddört när du stannar vid någon av gårdsbutikerna. Stanna till vid Salnecke slottscafé för en kopp kaffe eller något annat gott. Njut av vackra småvägar och gamla landsvägar under din cykeltur, och var beredd på att dela vägen med bilar på vissa sträckor. På kvällen väntar en välsmakande middag och övernattning.

Dag 3 - Dags för hemresa

restaurantFrukost
wiks_slott_1000px_foto_johanna_c_pettersson2

Inled dagen med ett morgondopp och en god frukost. Packa ihop dina saker i lugn och ro innan det är dags att checka ut från rummet. Kanske tar du en sista promenad kring Wiks slott och ser ut över vattnet innan du vänder hem med påfyllda själsliga batterier.

Cykelpaketet betalas direkt till arrangören.

Avbokning eller ändring kan ske senast klockan 15 dagen före ankomst utan kostnad.
Avbokning senare eller utebliven ankomst debiteras med hela beloppet.

3 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
augusti 2023, Christina G.
Bra boende att komma tillbaka till efter cykling i regnet. Bra badplats.
augusti 2023, Lars-Olof Persson
Boende och miljö var bra och trevligt. På er hemsida står det att det ingår "Cykelkarta samt gpxfil", vilket inte personalen på Wiks slott alls kände till. De skrev ut en karta för en rundtur runt sjön vid Örsundsbro för dag 2 men inte den tur som är beskriven på hemsidan. För dag 1 lyckades vi ladda ner en app och en GPX-fil, men filen visade bara hur man cyklar från Wiks slott till Örsundsbro, men inte återresan. Dessutom var dag 1 dubbelt så lång jämfört med hemsidan, 26 km (2x13km), om man vill komma hem igen. Svårt vid vissa ställen att hitta rätt då ingen skyltning fanns efter vägen.
augusti 2022, Anna-Karin A.
Den föreslagna turen var ogenomförbar skulle hitta en banvall som ej var utsatt på den bilkarta vi fick om man inte ville cykla på 55:an. Personalen gjorde verkligen så gott de kunde.
Svar från arrangören
Vi beklagar att vi inte hade korrekt cykelkarta för er rutt tillgänglig när ni besökte oss. Vi har under vinterhalvåret arbetat med cykelvägarna i området och har nu cykelkartor på plats. Cykelvägarna i anslutning till Wik kommer under våren också att märkas ut med skyltar för att det ska bli enklare att hitta. Vi kommer inom kort även ha GPX-fil (digital karta) med anslutningskarta från Wik in i Fjärdhundraland. Med GPX-filen kan du som cyklar ladda ner cykelkartan till din smarttelefon eller GPS-klocka och ha som hjälp vid navigering. Vi hälsar er varmt välkomna tillbaka!

Med vänlig hälsning
Wiks slott