Från skog till hav vid Jungfrukusten
Cykling: 39 km med start i Bergby, Gästrikland
1 300 kr/pers (2 nätter)
sell
1 300 kr/pers
hotel
2 nätter
directions_bike
39 km

Allt detta ingår

 • doneTvå nätter (del i dubbelrum) i Bergby
 • doneKaffe, te och frukt
 • done2 x frukost
 • doneFärdbeskrivning med tips på härliga cykelturer
 • doneFri parkering för bilen
 • doneTillgång till ett flertal upplysta motionsspår
 • doneFri tillgång till utomhusgym
 • doneGratis Wifi

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneTvårätters middag på hotellet
 • doneLunchpaket
 • doneHyrcykel (modell med 21 växlar)
 • doneVedeldad bastu och badtunna utomhus

Utmed Jungfrukusten i Gästrikland finns många vackra platser att besöka i en miljö som präglas av skog, hav och ett varierat kulturlandskap. Utgångspunkten för det här cykelpaketet är Hedenstugan B&B Hotell som ligger i ett skogsområde med frisk luft och rogivande tystnad. Cyklingen tar dig ut mot den yttersta kustlinjens skärgård. Du passerar gamla fiskelägen och artrika naturreservat där tallskogen har uppnått en aktningsvärd ålder. Det finns många platser där du kan stanna till och njuta av natur och vackra vyer.

I det natursköna nordöstra hörnet av Gästrikland erbjuder Hamrånge en intressant historisk miljö att lära känna på djupet. Hedenstugan B&B Hotell ligger omgiven av skog och naturreservat med närhet till havet. Hotellet är personligt utformat och har egen restaurang och bar. Alla rum har eget badrum med dusch, toalett och wifi. På sommarmånaderna är trakten kring Hedenstugan ett sommarparadis med sandstrand vid Totrabadet och havsbad vid Norrsundet. Övrig tid på året inbjuder den orörda stenkusten till lugn reflektion. Skogens alla färgskiftningar är ett konstverk i sig. Längs med Jungfrukusten kan du besöka genuina fiskemiljöer med en unik historia.

Ur Margareta och Yngve Terenius uppsats i etnologi vid Uppsala Universitet 1976: ”Vi for den slingrande skogsvägen fram till Gåsholma. Vi fann ett litet fiskeläge med stugor, sjöbodar och gistvallar på såväl fastland som öar, vilka voro förbundna med broar som ett litet Venedig i miniatyr. Där utanför utbredde sig det stora, vida, öppna havet. Vi såg, betogs och blev kvar”.

Tips! Om du har din egen cykel kan du komma tidigt och parkera gratis på hotellets parkering för att ge dig ut på en heldagstur. Incheckning på hotellet är tillgänglig från kl. 16:00. Om du vill hyra en cykel kan du hämta den vid incheckningen. Ät middag på hotellet eller boka bord på gemytliga Bergmans Fisk.


Jungfrukusten består av en kuststräcka i Gävleborgs län som sträcker sig från Ragvaldsnäs i norra Hälsingland till Furuvik i södra Gästrikland. Längs kusten finns en storslagen skärgård, som är uppsplittrad i en mängd öar, holmar, skär och havsvikar. Många av dagens fiskelägen längs Jungfrukusten anlades under 1500- och 1600-talen som så kallade Gävlebohamnar. Fiskare från Gävle hade ensamrätt till allt strömmingsfiske längs norrlandskusten vid den tiden. Fiskelägena bildade egna små samhällen och hade ofta ett kapell för gudstjänster.

Dag 1 - En kvällstur ut mot Norrsundet

hotelHedenstugan B&B Hotell, Bergby
directions_bike6 km
Bergmans fisk vid norrsundet

När du anländer till Hedenstugan B&B Hotell på eftermiddagen och har checkat in, kan du ge dig ut på en kort cykeltur i den vackra omgivningen. Vi rekommenderar en tur österut mot de natursköna omgivningarna kring Norrsundet. Nere på udden vid Saltharsfjärden hittar du Bergmans Fisk, en utmärkt fiskrestaurang där du kan välja att äta middag. Restaurangen ligger precis intill vattnet med en underbar havsutsikt (obs vi rekommenderar dig att boka bord i förväg). Varför inte sedan avsluta kvällen med en öl på Hedenstugan B&B Hotell när du kommer tillbaka efter dagens äventyr?

Natten tillbringar du i ett trevligt rum med personlig prägel. Njut av tystnaden och den friska luften.

Dag 2 - Skogsexpedition mot havet

hotelHedenstugan B&B Hotell, Bergby
restaurantFrukost
directions_bike33 km
Cykla Hedenstugan - Gästrikland

Börja dagen med en näringsrik frukost på hotellet. Nu väntar en cykeldag med omväxlande scenerier och historiska miljöer. Börja med att cykla till naturreservatet Hådells gammelskog. Här kan du gå in i den speciella Lössenkojan som är en kopia av en gammal skogskoja som användes av gamla tiders skogsarbetare. Fortsätt i nordostlig riktning mot havskusten och det lilla fiskeläget Gåsholma. Här finns ett charmerande sommarkafé och massor av vacker utsikt. Strax söder om Gåsholma finns naturreservatet Skämningsön som ligger på en halvö. Här sträcker sig stora klapperstensfält mot norr och det finns grillplats med vindskydd. På vägen tillbaka rekommenderas ett besök i det urgamla fiskeläget Axmarby. Mycket tyder på att platsen varit bebodd sedan vikingatiden.

Cykla tillbaka till Hedenstugan där du kan ta igen dig på rummet en stund, duscha och byta om inför kvällen. Om du önskar kan du avnjuta en smakfull tvårätters middag, följt av ett glas vin eller en öl i baren som en perfekt avslutning på din dag. Med många minnesvärda intryck att drömma om under natten.

Dag 3 - En sista cykeltur i den vackra trakten och hemresa

restaurantFrukost
Frukost Hedenstugan

Efter en god natts sömn och med en skön känsla av cykling i kroppen, är det dags för en sista frukost på Hedenstugan. Om du vill kan du ta en kort sväng i omgivningarna för att njuta av den vackra naturen en sista gång. Annars är det dags att checka ut och bege dig hemåt med en mängd fina cykelminnen från skog och hav i nordöstra Gästrikland.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

Fri avbokning fram till 2 dagar före startdatum. Vid avbokning senare än så kommer 100% av paketets totalpris att debiteras. Vänligen notera att särskilda regler gäller vid bokning av fler än 3 rum/6 personer. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar kring avbokningsreglerna.

5 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlineaugusti 2022, Anna-Karin A.
Fick en föreslagen tur men det fanns absolut ingen markering i naturen så ibland blev man lite fundersam på vart man skulle ta vägen.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuli 2022, Ola
👍
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinejuli 2021, Tommy Ä.
Lite för dåliga vägar i skogen, men ändock en bra cykling. Trodde däremot att det skulle vara mer hav.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuli 2021, Johan N.
Fint charmigt hotell med personlig familjär känsla.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinejuli 2021, Anna T.
Våra semesterdagar vi Jungfrukusten var jättefina! Värden vid Hedenstugan var hjälpfull och hade bra förslag på turer. Boendet jättebra och frukosten helt ok med tanke på den lilla mängd gäster som var!