Cykelsemester i Östergötland
Cykling: 120 km med start i Boxholm, Östergötland
7 595 kr/pers (5 nätter)
sell
7 595 kr / pers
hotel
5 nätter
directions_bike
120 km

Allt detta ingår

 • done5 övernattningar i komfort dubbelrum (180 cm dubbelsäng och sittgrupp)
 • done5 x frukostbuffé
 • done4 x lunchmatsäck
 • done5 x 2-rätters middagar (exkl dryck)
 • done2 dagars hyra av kanot alt cykel (stabil modell Sjösala, med 3 växlar och lite kraftigare däck för att klara grusvägar)
 • doneKartor och vägbeskrivningar valfria turer

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneUppgradering till större superiorrrum
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneRelaxavdelningen med stor badtunna och vedeldad bastu exklusivt för eget sällskap
 • doneLiten badtunna exklusivt eget sällskap
 • doneHyrcykel 2 dagar ingår i priset. Tillägg om du vill hyra cykel fler dagar: 175 kr/dag

Om sjön Sommen i Östergötland brukar man säga att den har lika många öar som året har dagar. Dessutom är vattnet ovanligt rent och fisket berömt. Från vägarna runt sjön kan man se vattnet nästan hela tiden. Med charmiga Hotell Sommarhagen som utgångspunkt är det omväxlande landskapet runt Sommen utgångspunkt för en innehållsrik 5-dagars minisemester med mycket cykling men även möjligheter till vandring, paddling och ridning.

Hotell Sommarhagen är en gammal prästgård med anor från 1600-talet som renoverats på ett varsamt sätt till bekvämt hotell vackert beläget mitt i Östergötlands vildmark. I de 19 dubbelrummen finns dusch, wifi och en rogivande tystnad som måste upplevas på plats. Vakna på morgonen och se ut på betande hästar, den vackra trädgården och sjön. I restaurangen lagas mycket av maten på lokala råvaror och måltiderna intas på glasverandan.

Efter dagens äventyr kan man ta igen sig med ett dopp i badtunnornas varma vatten. Man kan välja att ha hela relaxavdelningen med varmbadkar, relaxrum och vedeldad bastu exklusivt för sig själv. En del sitter till ända in på småtimmarna och njuter.

Dagar som kan varieras
Minisemesterpaketet på fem dagar är uppbyggt kring cyklingen, men aktiviteterna kan varieras över dagarna och det finns mycket trevligt att välja på när man kombinerat ihop sin vistelse. Varje dag återvänder man till Sommarhagen för middag och avkoppling på kvällen.

Cykling
Hotell Sommarhagen har färdbeskrivningar för fina cykelutflykter till närliggande platser. Programmet varierar men kan innehålla destinationer som Malexander med sin kyrka och pelargrotta, Smedstorp med anor från järnåldern och byn Ulrika med keramikförsäljning. Du som cyklar på dagsutflykt får med dig matsäck som kan avnjutas vid någon av traktens många vackra sjöar. Det finns möjlighet att hyra cykel med 3 växlar (stabil modell Sjösala med lite kraftigare däck för att klara grusvägar).

Vandring
Sommarhagen ligger mitt bland sagolika skogar och sjöar i en kuperad terräng. Området brukar kallas för ”Vildmarken i södra Östergötland” och är mycket glesbefolkat. Välj någon av de vackra vandringsturerna, kanske för några timmar eller hela dagen. Det finns 12 olika markerade vandringsturer att välja mellan med tillhörande kartor och vägbeskrivningar. Här finns något för både fritidsvandraren och den riktigt vältränade. 

Kanotpaddling
Paddla på spegelblanka sjöar mitt ute i vildmarken. Stig iland på någon mysig strand och njut av en picknick-korg. Lyssna till fågelkvitter och granarnas sus och känn hur harmonin sprider sig i kroppen. Kanske tar ni ett dopp i det klara vattnet eller fiskar en stund innan ni beger er tillbaka till Sommarhagen.

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till 3 dagar före startdatum.
- 3 dagar före startdatum, 100 % av paketets totalpris.

.Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

2 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuli 2021, Lena H.
Vacker kuperad terräng, flera slingor att välja bland. Tydligt markerade leder och bra kartor som dessutom förklarades noggrant av värdparet. Trevligt boende och god mat.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuli 2020, Finn Orring
Verkligen en härlig upplevelse!