Cykelpaket Köpenhamn och Bjärehalvön
Cykling: 330 km med start i Köpenhamn, Skåne
10 200 kr/pers (9 nätter)
sell
Pris
10 200 kr/pers
hotel
Boende
9 nätter
directions_bike
Cykling
330 km

Allt detta ingår

  • doneNio nätter på utvalda hotell (del i dubbelrum)
  • done9 x frukost
  • doneKarta och färdbeskrivning

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två nätter
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneHyrcykel 7 växlar: 2 000 kr, hyrcykel 21 växlar: 2 850 kr, elcykel: 3 900 kr (hämtas/lämnas i Malmö). Hjälmar och cykelväskor kan fås med kostnadsfritt.
  • doneInträde till Spa på Torekov Hotell
  • doneBagagetransport: 1 000 kr/dag (för upp till 4 personer)

Upplev det bästa av allt under en fantastisk vecka på handplockade hotell och pensionat i södra Sverige. Cykla genom den natursköna skandinaviska naturen och njut av det livliga stadslivet i den trevliga danska huvudstaden Köpenhamn.

I detta cykelpaket får du uppleva en varierande natur i Sverige med hav, kust, sjöar, öar, skog, berg, landsbygd och städer i olika storlekar. Du passerar många sevärdheter och maten är fantastisk. Det finns gott om caféer och restauranger längs vägen eller så kan du ta med en egen picknicklunch.

Dagsetapperna varierar mellan 40-70 km och du cyklar främst på asfalterade vägar, med några undantag på idylliska skogsvägar och kortare etapper på landsbygden. Sträckorna är relativt lätta och flacka (förutom dag 4 och 6 som är mer kuperade) och du kommer att cykla totalt cirka 365 km.

När du är klar med cykelturen kan du njuta av det livliga stadslivet i den trevliga danska huvudstaden Köpenhamn. Vill du inte cykla hela turen går cykelpaketet också bra att anpassa efter behov. Väljer du att starta och avsluta i Malmö istället för Köpenhamn blir priset: 8 550 kr/person (del i dubbelrum).

Observera att priset är något högre under högsäsong (juni-augusti).

Dag 1 - Ankomst till Köpenhamn

hotel Comfort Hotel Vesterbro el likn, Köpenhamn
Köpenhamn

Ankomst till Köpenhamn, en av Europas mest cykelvänliga städer. Njut av den danska gemytliga stämningen, strosa på Strøget, ta en kvällsöl i Nyhavn och ladda upp inför en vecka av cykling i det vackra danska och svenska landskapet. Arrangören möter upp dig för att överlämna cyklarna (för dig som vill hyra cykel). Övernattning på Imperial Hotel alternativt The Square Hotel i centrala Köpenhamn.

Dag 2 - Köpenhamn - Helsingör - Helsingborg

hotelElite Hotel Marina Plaza el likn, Helsingborg
restaurantFrukost
45 km
Helsingör

Cykla strandvägen norrut på den danska sidan av sundet till Helsingör. På vägen upplever du Danmarks guldkust. Om du är konstintresserad rekommenderar vi att du stannar till vid konstmuseet Louisiana. Vid lunchtid kan du stanna till vid en dansk krog - danskarna är välkända för sina underbara Smörrebröd. När ni väl är i Helsingör kan du strosa runt en stund på Kronborg slott och sjöfartsmuseumet. Sedan tar du en kort färjetur över till Sverige och Helsingborg (Sundets Pärla).

Dag 3 - Helsingborg - Ängelholm

hotelBest Western Valhall Park Hotell alt. Best Western Plus Hus 57, Ängelholm
restaurantFrukost
67 km
Kattegattleden - etapp 2 - Höganäs - Ängelholm

Denna dag bjuder på omväxlande cykling längs kusten norrut och tar dig runt den vackra Kullahalvön med sina pittoreska fiskelägen och oslagbara natur. Första sevärdheten är Sofieros slott med dess underbara trädgård. Ett måste är ett stopp vid Saluhallen i Höganäs. Lunchen äter du med fördel på ”Syndens Näste” i Mölle där du upplever gammal fin badortshistoria. Du kommer att cykla förbi några svenska vingårdar och se flera levande lantgårdar i bygden. Under den sista delsträckan kan man göra en avstickare till Kronoskogen mellan Utvälinge och Ängelholm och uppleva pollenkungens Ufo-monument.

I Ängelholm väntar småstadens charm och ett stort utbud av lokala restauranger och vackra sandstränder. Gör gärna ett besök till Hembygdsparken eller strosa längs Rönne å.

Dag 4 - Ängelholm - Torekov

hotelTorekov Hotell, Torekov
restaurantFrukost
40 km
Torekov Hotell - bistron uteservering mot spa

Efter frukost fortsätter färden mot dagens mål som är Torekov. Du cyklar både längs kusten och genom Bjärehalvöns klassiska lantbruksbygd. Cykelvägen är magnifikt vacker och området kring Bjäre har en lång historia. Redan på 500-talet nämndes Bjäre i en latinsk-gotisk publikation, vilket visar på områdets betydelse genom historien. Här finns fågelrika strandängar, vida havsvyer och massor av konsthantverkare och mysiga matställen där du kan stanna till och handla diverse godsaker och andra naturprodukter.

Övernattning sker på Torekov Hotell. Passa på att njuta av hotellets SPA-avdelning och skäm bort kroppen efter ett par dagar i cykelsadeln.

Dag 5 - Torekov - Margretetorp

hotelMargretetorp Gästgifvaregård, Hjärnarp
restaurantFrukost
35-40 km

Passa på att ta båten ut till Hallands Väderö innan du fortsätter färden - en fantastisk ö som är känd för sitt rika fågelliv och en av Sveriges största sälkolonier. Längst ut på Bjärehalvön övergår det kuperade jordbrukslandskapet i Hovs Hallar och dess dramatiska kustremsa. Man kan förstå att filmskapare som Ingmar Bergman (Sjunde inseglet) och Jan Troell (Ingenjör Andrées luftfärd) har inspirerats av platsen i sina filmer. Du passerar även den världsberömda operasångarerskan Birgit Nilssons museum som ligger i hennes föräldrahem i Svenstad på vägen mot Båstad. Norrvikens trädgårdar är en annan plats som är väl värd att besöka. Det är känt för sin underbara miljö och trädgård som skapades av Rudolf Abelin i början av 1900-talet. Här kan du avnjuta en utsökt lunch. Ett annat bra alternativ för lunch är Hotel Skansen i Båstad.

Sedan är det dags för dagens fysiska utmaning, klättringen över Hallandsås på småvägar, genom bokskogar och över vidsträckta hedmarker. För den shoppingsugne kan ett besök hos Johannesens Klädhandel med sitt exklusiva utbud mitt ute på landet vara en aha-upplevelse. På väg mot Margretetorp passerar du klassiska snapphanetrakter, med historien om det beryktade Postrånet 1757 som en historiskt kittlande detalj. Dagens cykling avslutas med en rejäl skjuts i nerförsbackarna mot den anrika Margretetorp Gästgifvaregård som tar emot med dukat bord i klassisk miljö på ett traditionellt skånskt gästgiveri.

Dag 6 - Margretetorp - Bjärhus - Skäralid

hotelPensionat Söderåsen, Ljungbyhed
restaurantFrukost
65 km

Dagens cykeletapp tar dig in i landet, genom vackert böljande landskap på små vägar mellan beteshagar, förbi gårdar och små byar. Du når snart fram till Västersjön, som bjuder på möjligheter till fiske, bad och fantastiska vyer. Vid lunchtid rullar du in på friluftsmuseet Ingeborrarp, där tiden stått stilla i över 150 år. Ta en promenad runt den gamla gården, utforska stallet, vävstugan, bakstugan och backstugan och upplev atmosfären från en svunnen tid. Njut av en lunch på värdshuset och se fåren beta på ängarna. I den charmiga gårdsbutiken kan du handla lokalt producerade godsaker och hantverk och ta med dig en smak av den svenska landsbygden hem.

Vidare söderut fortsätter det vackra landskapet. Det är som att cykla i Astrid Lindgrens sagor där det växer hallon, smultron, björnbär eller svamp längs vägen. Gör gärna en avstickare in till Klippan centrum med sitt arkitektoniska mästerverk St Petri kyrka. Klippans yllefabrik har fabriksbutik i stan, och här kan du hitta fina ullfiltar och andra heminredningsdetaljer till riktigt bra priser. Gårdsbutiken ”Bjärhus” med sin lilla saluhall och växtbutik är också väl värda ett stopp. Du passerar också Herrevads kloster i utkanten av Ljungbyhed. Klostret anlades på 1100-talet och det var här som Tycho Brahe upptäckte ”Stella Nova” som blev startskottet i kans karriär.

Övernattning sker på mysiga Pensionat Söderåsen. Inom gångavstånd från pensionatet ligger entrén till Söderåsens Nationalpark i Skäralid. Här finns flera fina vandringsleder där du kan utforska den storslagna och speciella naturen med bergåsens sprickdalar och ädellövskog. Naturum och restaurang finns i nationalparken.

Dag 7 - Skäralid - Landskrona

hotelHotel Öresund Conference & Spa, Landskrona
restaurantFrukost
55 km
Turning Torso

Idag cyklar du längs "Tycho Brahe-leden" som slingrar sig genom storslagen och naturskön terräng. Under turen passerar du flera intressanta platser som har kopplingar till den kände vetenskapsmannen. Dagens etapp innebär en stigning över Söderåsen (Skånes högsta ås) och du kommer att få uppleva flera olika naturtyper längs vägen. Du passerar bland annat Tychos födelseplats Knutstorps Borg med anor från 1300-talet, och byn Sireköpinge med riklig förekomst av fornlämningar från bronsåldern. Lagom till lunch passerar du Kågeröd, en liten by uppe på åsen med mataffär, värdshus och café.

Under färden ner från åsen mot Landskrona öppnar vidderna upp sig och du får en makalös utsikt över Öresund med Öresundsbron, Turning Torso och flera andra kända skånska landmärken. Landskrona är en vacker och trevlig stad med många sevärdheter. Cykla genom staden, besök det vackra citadellet och koloniområdet. Övernattning sker på Hotel Öresund Conference & Spa.

Dag 8 - Utflykt med färja till Ven

hotelHotel Öresund Conference & Spa, Landskrona
restaurantFrukost
Valfri

Ta med cykeln på den korta färjeturen till Ven (som kallas pärlan mitt i Öresund) och spendera dagen med att utforska allt vad ön har att erbjuda. Besök Sankt Ibbs gamla kyrka från 1200-talet, med en fantastisk utsikt över Öresund. Därefter en kort cykeltur till Tycho Brahes museum (Vens egen ”superstar”) med observatoriet Stjärneborg. Han verkade på ön 1576-1597 och var en av Skandinaviens viktigaste gestalter inom vetenskapen med ett avancerat forskningscentra på Ven.

Nära museet finns mysiga Pumpans restaurang med ekologisk meny i lummig trädgårdsmiljö. Besök också Vens getostfabrik och Nämndemansgården, som anses vara en av Sveriges vackraste hembygdsgårdar. Ta sedan båten tillbaka till Landskrona för övernattning på Hotel Öresund Conference & Spa.

Dag 9 - Landskrona - Malmö

hotelElite Hotel Esplanade, Malmö
restaurantFrukost
57 km
Bjärred - brygga
Bjärred - brygga

Dagens cykeltur bär iväg söderut. I Bjärred kan du besöka den 600 meter långa bryggan och ta ett uppfriskande dopp eller besöka det tillhörande kallbadhuset med restaurang. I Lomma blandas modern arkitektur med gamla kullerstensgator, en charmig stadskärna väl värd att utforska. Övernattning sker på Clarion Collection Hotel Temperance.

Dag 10 - Malmö - Köpenhamn

restaurantFrukost
Den lille Havfrue

Köpenhamn gör ingen besviken. Ett enormt utbud av nöje, kultur och shopping. Det är svårt att sätta fingret på vad som gör Köpenhamn så speciellt. De olika stadsdelarna och brokvarteren har olika särprägel och personlighet, från det unga, etniska Vesterbro till eleganta Østerbro.

Gågatan Ströget, en av Europas längsta, går som en pulsåder genom Köpenhamns centrum från Rådhusplatsen till Kongens Nytorv och Hamnkvarteret Nyhamn. Nyhavn är ett mysigt krog- och restaurangstråk där det alltid vimlar av människor. Den som vill äta riktigt gott kommer att känna sig väl tillrätta i Köpenhamn. Det finns ett tiotal restauranger med Michelinstjärnor, fler än någon annan stad i Nordeuropa.

Från Nyhavn är det bara en kort promenad till det kungliga slottet Amalienborg och den välskötta trädgården vid vattnet. Fortsätt längs strandpromenaden så kommer du till Den lille Havfrue, statyn som inspirerats av HC Andersens saga och blivit en symbol för Köpenhamn.

Andra sevärda slott i den danska huvudstaden är Christiansborg och Rosenborg. Besök klassiska turistmål som Tivoli och Zoo. Nationalmuseum och Statens museum för konst är också väl värda ett besök. Ett lite annorlunda museum är Guinness World Records, där du får stifta bekantskap med mer eller mindre tokiga världsrekord.

Din vecka i Köpenhamn och Sverige går mot sitt slut, men om du vill kan du förlänga din vistelse med fler nätter i Köpenhamn eller på någon av de tidigare platserna längs turen. Resan mellan Malmö och Köpenhamn är enkel och tar bara drygt en halvtimme med tåg.

Bokningsavgift 1 000 kr betalas via faktura senast 10 dagar efter erhållen bekräftelse (dras av vid slutbetalning). Resterande belopp betalas senast 30 dagar före resans start.

Fri avbokning fram till 30 dagar före startdatum.
50% återbetalning 29-15 dagar före startdatum.
Ingen återbetalning 14 dagar före startdatum.
Om du själv eller en nära anhörig blir sjuk i covid-19 eller om Folkhälsomyndigheten avråder från resande, gäller full återbetalning t.o.m. dagen före startdatumet.

2 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
augusti 2023, Helene L.
Hejsan! Vår cykeltur var helt underbar! Bara regn en dag och lite blåsigt men det gick bra! Skyltning på vissa ställen var lite svåra, tex i v korsningar. Annars bästa sättet att ha semester på! Extra poäng till Monica som svarade direkt vi frågade om något! 🤗 Med vänlig hälsning, Heléne o Per Levin 🚴🏻‍♀️🚴🏽‍♂️
augusti 2022, Ela E.
Resan var mycket trevlig med 2 inskränkningar: 1. Från Båstad till Landskrona skulle man följa Tycho Brahe leden; en sådan cykelled fanns dock inte skyltad. 2. På Hotell Riverside i Ängelholm ville man inte tillbringa natten; det var smutsigt och i stort behov av renovering.
Svar från arrangören
Hej Ela! Vi skulle ha varit tydligare med att Tycho Brahe leden inte var skyltad och tagit fram GPX-filer åt er. Inte bara kartor. Men fr.o.m. 3 juni i år kommer denna tur att vara skyltad tack vare den nya Cykelleden Skåne. Det var tråkigt med boendet i Ängelholm. Vi har tagit detta med boendet och har också bestämt oss för att ändra inför kommande säsong. Välkommen tillbaka hälsar Monika.