Cykelpaket Köpenhamn och Bjärehalvön
Cykling: 330 km med start i Köpenhamn, Skåne
9 900 kr/pers (9 nätter)
sell
9 900 kr / pers
hotel
9 nätter
directions_bike
330 km

Allt detta ingår

  • doneNio nätter på utvalda hotell (del i dubbelrum)
  • done9 x frukost
  • done1 x middagsbuffé exkl dryck (Dag 9)
  • doneKarta och färdbeskrivning

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två nätter
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneHyrcykel 7 eller 21 växlar: 2 200 kr (hämtas/lämnas i Malmö). Hjälmar och cykelväskor kan fås med kostnadsfritt.
  • doneElcykel: 3 900 kr (hämtas/lämnas i Malmö). Hjälmar och cykelväskor kan fås med kostnadsfritt.
  • doneInträde till Spa på Torekov Hotell
  • doneBagagetransport: 1 000 kr/dag (för upp till 4 personer)

Här får du verkligen uppleva det bästa av ”allt”! Under en fantastisk vecka bor du på några väl utvalda pensionat och hotell i södra Sverige. Du cyklar genom den skandinaviska naturen och njuter av det pulserande stadslivet i Danmarks trevliga huvudstad Köpenhamn. Du kan även välja att starta/avsluta cykelpaketet i Malmö. 

Foto: ©LWimages, Lukasz Larsson Warzecha.

I detta cykelpaket får du uppleva en stor variation av svensk natur. Hav, kust, sjö och ö varvas med skog, berg, landsbygd och städer i olika storlek. Du passerar många sevärdheter och maten är fantastisk. Det finns gott om caféer och restauranger att välja bland, och du kan med fördel ta med egen picknicklunch att njuta av längs vägen.

Dagsetapperna är mellan 40-70 km och du cyklar till största delen på asfalterade vägar, med undantag för några idylliska skogsvägar och kortare etapper på landsbygden. Sträckorna är lättcyklade och relativt flacka (sträckorna dag 4 och dag 6 är dock mer kuperade). Totalt cyklar du cirka 365 km.

Pris för cykelpaket som börjar/slutar i Malmö: 8.550 kr/person (del i dubbelrum).

Det här cykelpaketet kan anpassas om du inte vill cykla hela turen. Då väljer du bara de sträckor du vill cykla. Det går också fint att stanna en extra natt. Observera att priset är något högre under högsäsong juni-augusti 2022.

Dag 1

Ankomst till Köpenhamn

Ankomst till Köpenhamn, en av Europas mest cykelvänliga städer. Njut av den danska gemytliga stämningen, strosa på Strøget, ta en kvällsöl i Nyhavn och ladda för din vecka på cykel i det vackra danska och svenska landskapet. Arrangören möter upp dig för att överlämna cyklarna (för dig som vill hyra cykel).

Övernattning på Imperial Hotel alternativt The Square Hotel i centrala Köpenhamn.

Imperial Hotel alt. The Square Hotel, Köpenhamn
Dag 2

Köpenhamn - Helsingör - Helsingborg

Cykla strandvägen norrut på den danska sidan av sundet till Helsingör. På vägen upplever du Danmarks guldkust. Om du är konstintresserad rekommenderar vi att du stannar till vid konstmuseet Louisiana. Vid lunchtid kan du stanna till vid en dansk krog - danskarna är välkända för sina underbara Smörrebröd. När ni väl är i Helsingör kan du strosa runt en stund på Kronborg slott och sjöfartsmuseumet. Sedan tar du en kort färjetur över till Sverige och Helsingborg (Sundets Pärla).

Clarion Grand Hotel, Helsingborg
Frukost
ca 45 km
Dag 3

Helsingborg - Ängelholm

Denna dag bjuder på omväxlande cykling längs kusten norrut och tar dig runt den vackra Kullahalvön med sina pittoreska fiskelägen och oslagbara natur. Första sevärdheten är Sofieros slott med dess underbara trädgård. Ett måste är ett stopp vid Saluhallen i Höganäs. Lunchen äter du med fördel på ”Syndens Näste” i Mölle där du upplever gammal fin badortshistoria. Du kommer att cykla förbi några svenska vingårdar och se flera levande lantgårdar i bygden. Under den sista delsträckan kan man göra en avstickare till Kronoskogen mellan Utvälinge och Ängelholm och uppleva pollenkungens Ufo-monument.
I Ängelholm väntar småstadens charm och ett stort utbud av lokala restauranger och vackra sandstränder. Gör gärna ett besök till Hembygdsparken eller strosa längs Rönne å.

Riverside Hotel, Ängelholm
Frukost
ca 67 km
Dag 4

Ängelholm - Torekov

Efter frukost fortsätter färden mot dagens mål som är Torekov. Du cyklar både längs kusten och genom Bjärehalvöns klassiska lantbruksbygd. Cykelvägen är magnifikt vacker, och redan i mitten av 500-talet omnämndes Bjäre i en latinsk-gotisk publikation. Här finns fågelrika strandängar, vida havsvyer och massor av konsthantverkare och mysiga matställen där du kan stanna till och handla diverse godsaker och andra naturprodukter.

Övernattning sker på Torekov Hotell. Passa på att njuta av hotellets SPA-avdelning och skäm bort kroppen efter ett par dagar i cykelsadeln.

Torekov Hotell, Torekov
Frukost
ca 40 km
Dag 5

Torekov - Margretetorp

Passa på att ta båten ut till Hallands Väderö innan du fortsätter färden - en fantastisk ö som är känd för sitt rika fågelliv och en av Sveriges största sälkolonier. Längst ut på Bjärehalvön övergår det kuperade jordbrukslandskapet i Hovs Hallar och dess dramatiska kustremsa. Man kan förstå att filmskapare som Ingmar Bergman (Sjunde inseglet) och Jan Troell (Ingenjör Andrées luftfärd) har inspirerats av platsen i sina filmer. Du passerar även den världsberömda operasångarerskan Birgit Nilssons museum som ligger i hennes föräldrahem i Svenstad på vägen mot Båstad. Ett ställe värt att besöka är Norrvikens trädgårdar, känt för sin underbara miljö och trädgård som skapades av Rudolf Abelin i början av 1900-talet. Här serveras god lunch. Ett annat fint lunchalternativ är Hotel Skansen i Båstad.

Sedan är det dags för dagens fysiska utmaning, klättringen över Hallandsås på småvägar, genom bokskogar och över vidsträckta hedmarker. För den shoppingsugne kan ett besök hos Johannesens Klädhandel med sitt exklusiva utbud mitt ute på landet kan vara en aha-upplevelse. På väg mot Margretetorp passerar du klassiska snapphanetrakter, med historien om det beryktade Postrånet 1757 som en historiskt kittlande detalj. Dagens cykling avslutas med en rejäl skjuts i nerförsbackarna mot den anrika Margretetorp Gästgifvaregård som tar emot med dukat bord i klassisk miljö på ett traditionellt skånskt gästgiveri.

Margretetorp Gästgifvaregård, Hjärnarp
Frukost
ca 35-40 km
Dag 6

Margretetorp - Bjärhus - Skäralid

Dagens cykeletapp tar dig in i landet, genom vackert böljande landskap på små vägar mellan beteshagar och förbi små byar och gårdar. Ganska snart passerar du Västersjön, som erbjuder chans till fiske, bad och vackra vyer. Lagom till lunch rullar du in på friluftsmuseet Ingeborrarp, och det är som att ta ett kliv tillbaka 150 år i tiden. Ta en promenad runt den gamla gården, kika in i stallet, vävstugan, bakstugan och backstugan. Njut av atmosfären, se fåren beta på ängarna och njut av en lunch på värdshuset. I den fina lilla gårdsbutiken kan du handla lokalproducerade godsaker och hantverk.

Vidare söderut fortsätter det vackra landskapet. Det är som att cykla i Astrid Lindgrens sagor där det växer hallon, smultron, björnbär eller svamp längs vägen. Gör gärna en avstickare in till Klippan centrum med sitt arkitektoniska mästerverk St Petri kyrka. Klippans yllefabrik har fabriksbutik i stan, och här kan du hitta fina ullfiltar och andra heminredningsdetaljer till riktigt bra priser. Gårdsbutiken ”Bjärhus” med sin lilla saluhall och växtbutik är också väl värda ett stopp. Du passerar också Herrevads kloster i utkanten av Ljungbyhed. Klostret anlades på 1100-talet och det var här som Tycho Brahe upptäckte ”Stella Nova” som blev startskottet i kans karriär.

Övernattning sker på mysiga Pensionat Söderåsen. Inom gångavstånd från pensionatet ligger entrén till Söderåsens Nationalpark i Skäralid. Här finns flera fina vandringsleder där du kan utforska den storslagna och speciella naturen med bergåsens sprickdalar och ädellövskog. Naturum och restaurang finns i nationalparken.

Pensionat Söderåsen, Ljungbyhed
Frukost
ca 65 km
Dag 7

Skäralid - Landskrona

Idag cyklar du längs ”Tycho Brahe-leden” genom storslaget vacker natur med milsvid utsikt, och du passerar många intressanta platser med anknytning till den kända vetenskapsmannen. Dagens etapp innebär en stigning över Söderåsen (Skånes högsta ås) och du kommer att få uppleva flera olika naturtyper längs vägen. Du passerar bland annat Tychos födelseplats Knutstorps Borg med anor från 1300-talet, och byn Sireköpinge med riklig förekomst av fornlämningar från bronsåldern. Lagom till lunch passerar du Kågeröd, en liten by uppe på åsen med mataffär, värdshus och café.

Under färden ner från åsen mot Landskrona öppnar vidderna upp sig och du får en makalös utsikt över Öresund med Öresundsbron, Turning Torso och flera andra kända skånska landmärken. Landskrona är en vacker och trevlig stad med många sevärdheter. Cykla genom staden, besök det vackra citadellet och koloniområdet. Övernattning på Hotel Öresund Conference & Spa.

Hotel Öresund Conference & Spa, Landskrona
Frukost
ca 55 km
Dag 8

Utflykt med färja till Ven

Ta med cykeln på den korta färjeturen till Ven (som kallas pärlan mitt i Öresund) och spendera dagen med att utforska allt vad ön erbjuder. Besök Sankt Ibbs gamla kyrka från 1200-talet, med en fantastisk utsikt över Öresund. Därefter en kort cykeltur till Tycho Brahes museum (Vens egen ”superstar”) med observatoriet Stjärneborg. Han verkade på ön 1576-1597 och var en av Skandinaviens viktigaste gestalter inom vetenskapen med ett avancerat forskningscentra på Ven.

Nära museet finns mysiga Pumpans restaurang med ekologisk meny i lummig trädgårdsmiljö. Besök Vens getostfabrik och Nämndemansgården, som anses vara en av Sveriges vackraste hembygdsgårdar. Båt tillbaka till Landskrona för övernattning på Hotel Öresund Conference & Spa.

Hotel Öresund Conference & Spa, Landskrona
Frukost
Valfri
Dag 9

Landskrona - Malmö

Dagens cykling bär iväg söderut. I Bjärred finns den 600 meter långa bryggan som du kan promenera hela vägen ut för att få ett uppfriskande dopp eller besöka kallbadhuset med tillhörande restaurang. I Lomma blandas nutida arkitektur med gamla kullerstensgator.
Övernattning på Clarion Collection Hotel Temperance.

Clarion Collection Hotel Temperance, Malmö
Frukost och middagsbuffé
ca 57 km
Dag 10

Malmö - Köpenhamn

Köpenhamn gör ingen besviken. Ett enormt utbud av nöje, kultur och shopping. Det är svårt att sätta fingret på vad som gör Köpenhamn så speciellt. De olika stadsdelarna och brokvarteren har olika särprägel och personlighet, från det unga, etniska Vesterbro till eleganta Østerbro. Gågatan Ströget, en av Europas längsta, går som en pulsåder genom Köpenhamns centrum från Rådhusplatsen till Kongens Nytorv och Hamnkvarteret Nyhamn. Nyhavn är ett mysigt krog- och restaurangstråk där det alltid vimlar av människor. Den som vill äta riktigt gott kommer att känna sig väl tillrätta i Köpenhamn. Det finns ett tiotal restauranger med Michelinstjärnor, fler än någon annan stad i Nordeuropa. Från Nyhavn är det bara en kort promenad till det kungliga slottet Amalienborg och den välskötta trädgården vid vattnet. Fortsätt längs strandpromenaden så kommer du till Den lille Havfrue, statyn som inspirerats av HC Andersens saga och blivit en symbol för Köpenhamn.

Andra sevärda slott i den danska huvudstaden är Christiansborg och Rosenborg. Besök klassiska turistmål som Tivoli och Zoo. Nationalmuseum och Statens museum för konst är också väl värda ett besök. Ett lite annorlunda museum är Guinness World Records, där du får stifta bekantskap med mer eller mindre tokiga världsrekord. Din vecka i Köpenhamn och Sverige går mot sitt slut, och om du vill finns det möjlighet att förlänga vistelsen med fler nätter i Köpenhamn (även platserna tidigare i turen).

Mellan Malmö och Köpenhamn reser du enkelt med tåg. Du köper biljett på Malmö Central och restiden är en dryg halvtimme.

Frukost

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till 30 dagar före startdatum.
- 50% återbetalning 29-15 dagar före startdatum.
- ingen återbetalning 14 dagar före startdatum.

- Dock gäller full återbetalning t.o.m. dagen före startdatum om du själv eller nära anhörig blir sjuk i covid-19, eller om Folkhälsomyndigheten avråder från resande.

Bokningsavgift 1 000 kr betalas via faktura till arrangören senast 10 dagar efter erhållen bekräftelse (dras av vid slutbetalning). Resterande belopp ska vara arrangören tillhanda senast 30 dagar före resans start.

1 Omdöme

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
augusti 2022
,
Ela E.
Resan var mycket trevlig med 2 inskränkningar: 1. Från Båstad till Landskrona skulle man följa Tycho Brahe leden; en sådan cykelled fanns dock inte skyltad. 2. På Hotell Riverside i Ängelholm ville man inte tillbringa natten; det var smutsigt och i stort behov av renovering.