Strömsholm, Västmanland

Kontaktuppgifter för bokning

  • doneEn natt i dubbelrum
  • doneSängkläder och handduk
  • done1 x frukost
  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Närliggande cykelleder

Sydost om Västerås nära Strömsholms kanal ligger Strömsholms Marketenteri med Mahognyvillan. Byggnaden är från början av 1800-talet och har bland annat givit namn till den alkoholhaltiga blandningen Mahognygroggen som innehåller konjak och sockerdricka. I närheten finns den vackra kanalen att beskåda med Karl XV:s sluss.

En stor sevärdhet i trakten är Strömsholms slott som byggdes 1560 av Gustav Vasa och sedan beboddes av bland andra änkedrottningen Hedvig Eleonora. Augusti ut kan man gå på visning i slottet, senare på säsongen kan du äta matsäck i slottsparken och beundra den omkringliggande trakten med sina ekar och vackra hassellundar. Mahognyvillan ligger i ett område som under århundraden varit ett centrum för hästskötsel med ridskola, stallar, ridhus och djursjukhus. Chansen att du ser en häst och ryttare rida förbi är fortfarande stor.

På Marketenteriet som ligger mitt i Strömsholm finns eget bageri där du hittar färskt bröd varje dag . Det går bra att komma med beställningar och i sortimentet ingår alla typer av fikabröd samt matbröd. Husets specialitet är Drömtårtan som funnits med i alla tider. Rummen har atmosfär som matchar husets ålder och du sover gott i ekhagarnas närhet. Frukost ingår alltid i priset.

Cyklar du från Västerås kan du följa Slottsvägen i cirka 30 kilometer. I närheten finns en badplats och kanalen lämpar sig utmärkt som vy under en kvällspromenad.