Den här cykelleden har genomgått en särskild certifiering av Trafikverket som intygar att leden är av hög kvalitet, har tydlig skyltning och är trafiksäker. Det finns dessutom ett brett utbud av upplevelser och service längs leden. verified
directions_car
Lågt trafikerad bilväg
chat_bubble_outline
Sydkustleden är markerad med röda skyltar längs vägen och enkel att följa, men du kan ladda ner den digitala kartan i förväg till din smartphone.

Skåne är känt för sin vackra natur och sin goda mat. Cykelleden Skåne tar dig genom många natursköna platser och ger dig möjlighet att njuta av skogar, sjöar, bördiga jordbruksmarker, kuststräckor och böljande kullar.

Avstånden är korta och längs vägen finns många sevärdheter. Pampiga slott, spännande konsthantverkare, gårdsbutiker, vingårdar och trevliga restauranger och caféer. Cykelleden Skåne är uppdelad i tre stråk som tar dig till spännande platser med stor variation i landskapet. Det ger dig möjlighet att cykla i olika väderstreck genom hela landskapet, från hav till hav.

101 Kristianstad-Ängelholm: Denna nordliga led tar dig från Vattenriket i öster vidare genom den västskånska slätten ända ut till Skälderviken i väster där ett havsbad kan locka.

102 Ystad-Båstad: Här upplever du ett mer kuperat Skåne. Du cyklar över både Romeleåsen, Linderödsåsen, Söderåsen, Hallandsåsen och Skånes högsta punkt.

103 Lomma-Kristianstad: Den medeltida staden Lund bjuder på både historiska byggnader och moderna museum. Slotten och kyrkorna vittnar om historisk rikedom på den bördiga skånska slätten.

Foto: Apelöga.

Ladda ner GPX-fildownload help_outlined

Cykelkartor

 • Cykelkarta 4 Nordöstra Skåne

  Cykelkarta Nordöstra Skåne

  159 kr
  Köp nu
 • Cykelkarta 3 Nordvästra Skåne

  Cykelkarta Nordvästra Skåne

  159 kr
  Köp nu
 • Cykelkarta 2 Sydöstra Skåne

  Cykelkarta Sydöstra Skåne

  159 kr
  Köp nu
 • Cykelkarta 1 Sydvästra Skåne

  Cykelkarta Sydvästra Skåne

  159 kr
  Köp nu

Anslutande cykelleder