Skäralid, Skåne

Kontaktuppgifter för bokning

  • doneEn natt i dubbelrum
  • done1 x frukost
  • doneEftermiddagsfika
  • doneFri parkering
  • doneGratis Wifi
  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Närliggande cykelleder

Söderåsen är en perfekt plats för cykeläventyr med familjen. Runt och på åsen finns dramatisk natur att upptäcka, cykelturerna går genom vacker och varierad natur, avstånden är korta – framför allt till alla de gårdsbutiker och mathantverkare som säljer lokala delikatesser i trakten. 

Foto: Klara Leo, Pensionat Söderåsen

Cykelturer för alla typer av cyklister
På pensionat Söderåsen finns flera underbara cykelturer genom den vackra landsbygden. De små vägarna slingrar sig fram genom beteshagar, åkrar, i ådalen och förbi spännande geologiska platser. Här på Söderåsen möter du till exempel dramatisk natur med djupa sprickdalar, rasbranter, strömmande vatten och lummig urskogsartad ädellövsskog. Nationalparken med en av norra Europas största sammanhängande lövskogar, har ett mycket rikt växt-, fågel- och djurliv. För landsvägscyklisten finns många bra stigar på åsen med varierande utmaningsgrad och för mountainbikecyklister finns många bra stigar samt MTB-banan i Klåveröd.

Ljusa och vackert inredda rum
Pensionat Söderåsen erbjuder övernattning i sju rum i olika storlekar: tvåbäddsrum, litet familjerum och större familjerum. Alla rum är ljusa och vackert inredda med utsikt över den omgivande grönskan. Alla rum har nya och sköna sängar som garanterat ska ge en god natts sömn, bäddade med sköna lakan och fluffiga kuddar och täcken. Duschhandduk och handduk finns på rummet och det finns tre stycken fräscha badrum med dusch och toalett i korridoren.

Mikrovågsugn, kylskåp och vattenkokare finns tillgängligt för dig som gäst hela dygnet. I matsalen/allrummet kan du alltid slå dig ner och njuta av panoramautsikten över Söderåsen. Här finns även en soffhörna där du kan sätta dig och bara vila en stund, spela spel eller se på tv.

Här finns också två mindre lägenheter (ett rum och kök med egen toalett/dusch) med självhushåll att hyra. Önskar du köpa till frukost, eftermiddagsfika, lakan/handdukar och slutstädning så går detta utmärkt.

Familjevänligt boende
På pensionat Söderåsen finns också skötrum i ena duschrummet, spjälsäng att hyra, barnstolar i matsalen och bärstol till barn och sulky att låna för vandringar och promenader i de vackra omgivningarna. Här finns också en härlig tomt med stor gräsmatta där starka små ben kan få springa av sig och busa långt från trafikerade vägar. I ena änden av tomten finns också en mysig lekplats med rutschkana, lekstuga och skeppet Hoppetossan. Här finns även en hund som älskar barn, två getter och några höns som du som gäst gärna får bekanta dig med.

Naturnära och rofylld miljö
Här på pensionat Söderåsen kan du njuta av naturen och lugnet. Vandringarna i Nationalparken eller cykelturer i de vackra omgivningarna ger härlig energi och här bor du bekvämt med hänförande utsikt över Söderåsen, Skäralidsravinen och Kopparhatten. På kvällen kan du sitta i trädgården och bara ta det lugnt och se solen färga himlen gyllene när den går ner bakom åsen. Inom gångavstånd finns entrén till Söderåsens Nationalpark och Naturum med intressanta utställningar och Skäralids restaurang där det serveras ekologisk, årstidsanpassad och närproducerad mat. De har även kafé och glassförsäljning. Mindre än 5 km bort ligger också Röstånga eller Ljungbyhed och i båda byarna finns mataffär, restaurang, gästgivaregård, bageri och bensinstation och längs vägen finns många mysiga gårdsbutiker som säljer sina egna produkter.


Antal bäddar: 16 bäddar. Du kan boka enkelrum, dubbelrum eller familjerum. Det finns även lägenheter för självhushåll. Husdjur välkomna (förbokas).


- Närmaste flygplats: Stururp/Malmö eller Kastrup/Köpenhamn
- Närmaste tågstation: Stehag eller Klippan
- Buss 518 går mellan Stehag och Klippan. Gå av vid hållplats ”Skäralid Nationalparken”, därifrån är det cirka 10 minuters promenad till Pensionat Söderåsen.