Deje Vandrarhem
Deje, Värmland
fr. 300 kr / pers
sell
fr. 300 kr / pers

Kontaktuppgifter för bokning

Allt detta ingår

  • doneEn natt i dubbelrum (inkl sänglinne och handdukar)
  • doneKaffe och te till frukost
  • doneFullutrustat kök

Särskild service för dig som cyklist

  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Utmed mäktiga Klarälven går Klarälvsbanan, en ombyggd järnvägssträcka som nu är belagd med asfalt av hög kvalitet. Nästan utan backar och skarpa kurvor, rätt genom den vackra naturen. Bara 25 meter ifrån Klarälvsbanan i Deje ligger Deje Vandrarhem. 

Avståndet från Karlstad är cirka 3 mil, ganska lagom för en dagsetapp, och avståndet till Munkfors längre upp på banan är också cirka 3 mil. Bra etapper för en barnfamilj till exempel, och helt bilfritt! Vandrarhemmet är inhyst i en charmig sekelskiftsvilla som en gång i tiden var provinsialläkarbostad.

I Deje finns såväl närhet till Klarälven som mycket att göra. Från vandrarhemmet är det bara tre minuter med cykel till kulturcentret Gamla Kraftstationen som ligger i den gamla kraftstationsbyggnaden precis vid forsen. Där finns konstutställningar, hantverk, kafé och massor av spännande evenemang. Alldeles intill vandrarhemmet finns en affär där man kan köpa sin egen frukostmat, och har man knepigare problem med cykeln finns det även en cykelreparatör i närheten. Den som vill äta gott har nära till en restaurang med fullständiga rättigheter.

I Deje finns även Fritidsbanken, som innebär att man kan låna sportutrustning som cyklar, rullskidor och skidpjäxor på vintern.


Antal bäddar: Det finns totalt 10 bäddar. Vandrarhemmets rum är rymliga och fulla av atmosfär. Ett trebäddsrum, tre dubbelrum och ett enkelrum. Det finns plats för extrasängar i samtliga. Duscharna och toaletterna är fräscha, och köket välutrustat med frys, kyl, mikro, brödrost och så vidare. Det finns spjälsäng att låna, sjöbod, TV-rum och det går att hyra WiFi för 25 kronor per dag. Husdjur accepteras ej.

Närliggande cykelleder