Best Western Hotel Scheele
Köping, Västmanland
fr. 400 kr/pers
sell
fr. 400 kr / pers

Kontaktuppgifter för bokning

Allt detta ingår

 • doneEn övernattning (del i dubbelrum)
 • done1 x frukost
 • doneGratis Wifi
 • doneFri parkering

Särskild service för dig som cyklist

 • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
 • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
 • doneSäker cykelförvaring

Vid Mälarens innersta vik ligger Köping. De västmanländska omgivningarna är präglade av en månghundraårig historia med bergsbruk och hyttor. Strax utanför staden finns den imponerande gravhögen Ströbohög som antas ha anor från yngre järnåldern. Parkera cykeln nedanför och gå upp på högen så får du din belöning i form av fin utsikt över omgivningarna. Under besöket i Köping bor du bekvämt och centralt på Best Western Hotel Scheele som fått sitt namn från den store kemisten Carl Wilhelm Scheele som var verksam i staden i slutet av 1700-talet. 

Scheele kanske är mest känd för att ha upptäckt syre. Ett grundämne som inte minst en cyklist har användning av. Egentligen är det snarare så att han var en av flera som bidrog till att identifiera syre som ämne. Själv kallade han det dock för ”eldsluft”.

I Köping finns det förnämliga museistråket där du bland annat kan besöka museer inriktade på brandbekämpning, bilhistoria och den gamla KUJ-järnvägen. Järnvägen har betydelse för cyklister även i nutid eftersom banvallen är ombyggd till cykelväg som du kan använda om du ger dig på utflykt utanför staden. Det finns fina MTB-spår i Köping i Skoftesta, Johannisdal och Karlbergsskogen. De tre spåren ligger som en treklöver runt staden.

Hotell Scheele i Köping har en gästvänlig och hemtrevlig känsla. Varje hotellrum är utrustat med en riktigt skön säng från Hästens, fritt wifi, dusch, bad och TV. Inredningen är modern, ljus och fräsch. Det serveras en fyllig och vällagad frukostbuffé som ger dig chansen att ladda upp med energi inför dagens cykling.  Hotellet har även en egen massör, Mellgrens massage & friskvård.


Warning: array_column() expects parameter 1 to be array, string given in /home/swedenb1/public_html/wordpress/wp-content/themes/swedenbybike/includes/components/sbb-bike-maps.php on line 31

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/swedenb1/public_html/wordpress/wp-content/themes/swedenbybike/includes/components/sbb-bike-maps.php on line 32

Cykelkartor

 • Cykelkarta 27 Östra Mälaren omslag

  Cykelkarta Östra Mälaren

  175 kr
  Läs mer
 • Cykelkarta 26 Västra Mälaren Hjälmaren omslag

  Cykelkarta Västra Mälaren / Hjälmaren

  175 kr
  Lägg till i varukorg

Närliggande cykelleder