Den här cykelleden har genomgått en särskild certifiering av Trafikverket som intygar att leden är av hög kvalitet, har tydlig skyltning och är trafiksäker. Det finns dessutom ett brett utbud av upplevelser och service längs leden. verified
chat_bubble_outline
Kattegattleden är markerad med röda skyltar längs vägen.

Från Helsingborg cyklar du norrut, passerar Sofiero slott och de långa, härliga stränderna vid Domsten och Viken. Leden går längs vattnet, och utsikten över ett glittrande Öresund är minst sagt magisk.

Kattegattleden börjar – eller slutar – i en av Nordens äldsta städer, Helsingborg.

Den första sträckan tar dig från stadskärnan till Gröningen och Fria bad, två populära badplatser som lockar med glass, sol och bad. Sitt ner och njut ett tag, för snart kommer ledens första uppförsbacke. Lite längre fram ligger Sofiero slott och Sofiero Gård, med gårdsbutik och café, som båda är väl värda ett besök.

Leden går vidare norrut och passerar små pittoreska fiskelägen och småbåtshamnar som Domsten och Viken. Strax utanför Viken kan du göra en avstickare till Beredskapsmuseet, Sveriges enda museum som huserar i en bevarad underjordisk försvarsanläggning från andra världskriget.
Cykla vidare mot Höganäs och njut av utsikten över Öresund innan du kommer fram till Kvickbadet, strax söder om Höganäs hamn.

Ladda ner GPX-fildownload help_outlined

Anslutande cykelleder