Den här cykelleden har genomgått en särskild certifiering av Trafikverket som intygar att leden är av hög kvalitet, har tydlig skyltning och är trafiksäker. Det finns dessutom ett brett utbud av upplevelser och service längs leden. verified
directions_car
Lågt trafikerad bilväg.
radio_button_unchecked
Enkel.
chat_bubble_outline
Kattegattleden är markerad med röda skyltar längs vägen.

Du cyklar över vackra Kullahalvön som är fylld med konst, gårdsbutiker och loppisar. Sträckan är en blandning av lågt böljande, öppna fält och hög, kuperad terräng med en fantastisk utsikt.

Efter Höganäs passerar du små hamnar och badstränder som Strandbaden och Nyhamnsläge. Turen fortsätter över den vackra, dramatiska Kullahalvön. Strax efter Lerhamn ligger Krapperups borg med anor från 1500-talet.

Längst ut på Kullahalvön ligger naturreservatet Kullaberg, och har du tid över för en avstickare är det väl värt ett besök. Kullaberg erbjuder en variation av aktiviteter, till exempel vandring och klättring på klipporna. Den högsta punkten – Håkull – mäter 187 meter över havet.

När du åter når havet passeras samhällena Arild, Skäret, Jonstorp och Norra Häljaröd och på sträckan finns flera trevliga caféer.

På väg in mot Ängelholm ligger Kronoskogen. I dess södra del, som kallas Sibirien, finns ett spännande ufo-monument.

Ladda ner GPX-fildownload help_outlined

Anslutande cykelleder