directions_car
Information saknas
chat_bubble_outline
Leden är ej skyltad

Allan Karlsson ska fylla hundra år, och på hans födelsedag är det fest på ålderdomshemmet. Både kommunalrådet och lokaltidningen är inbjudna. Trots sin imponerande ålder är Allan pigg, och eftersom han inte är så intresserad av kalaset kliver han istället ut genom fönstret och försvinner sedan iväg på mängder av äventyr… Bilder ur filmen: © Nice Flx Pictures AB

Nu kan du uppleva delar av den fantastiska historien om ”hundraåringen” på cykel. Du som vill övernatta kan börja med att checka in på höskullen i Strands ombyggda ladugård där det numera är hotell och restaurang.

Hyr en cykel och få med dig mat eller fikapaket innan du ger dig ut på din tur mot Byringe station. Det var här som Hundraåringen och hans kumpan låste in en medlem av knuttegänget ”Never again” i frysrummet, och glömde bort honom under natten. Sen cyklar du vidare mot Åkerstyckebruk, dit hundraåringen och hans kumpan åkte dressin med liket från frysrummet.

Cykla sedan vidare mot Mariefred, Stallarholmen, Strängnäs och Vansö. I Vansö tar man vänster mot Härad och Arsenalens militärhistoriskta museum. Här skulle hundraåringen, som var sprängämnesexpert absolut ha trivts. Efter en rundtur ”bland bomber och granater” kan ni fika i Arsenalens café eller kanske cykla tillbaks till Strand och för att avnjuta en välförtjänt 3-rättersmiddag efter dagens långtur.

Huvudsträckning: Ca 100 km (Strand Eskilstuna-Mariefred-Stallarholmen-Strängnäs-Vansö-Strand Eskilstuna)


Sörmlandstrafiken
Cyklar får gratis tas med i mån av plats, dock max två per buss.

Sevärdheter

 • local_seeArsenalen
 • local_seeGripsholms slott
 • local_seeMälsåkers slott
 • local_seeÅngfartyget Mariefred

Cykelkartor

 • Cykelkarta 27 Östra Mälaren

  Cykelkarta Östra Mälaren

  159 kr
  Köp nu

Anslutande cykelleder

Ytterligare information

http://www.flen.se/Global/upload/Om%20Flens%20kommun/Dokument/hundraaringen_110707_hi.pdf