shopping_cart
kr
Strängnäs, Södermanland
  • doneEn natt i dubbelrum
  • done1 x frukost
  • doneGratis Wifi
  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Närliggande cykelleder

Strängnäs är en anrik stad med domkyrka som började byggas 1260. Inte så långt ifrån domkyrkan ligger Hotell Laurentius som fått sitt namn av biskopen Laurentius Paulinus (eller Lars Paulsson som han hette på svenska) som grundade Sveriges andra gymnasium i närbelägna Roggeborgen redan 1626. För dig som tycker om att cykla i trakter med historisk och kultiverad atmosfär är hotellet ett charmerande alternativ. Vad sägs till exempel om att det finns böcker på rummen för dig som vill läsa innan du somnar?

Hotell Laurentius har 12 trevliga och välutrustade rum. Det finns enkelrum, tvåbäddsrum med separata sängar och tvåbäddsrum där sängarna står intill varandra. Det finns dusch och toalett i samtliga rum. För dig som vill koppla av efter dagens cykeltur finns bastu och relaxavdelning. I trädgården kan du beundra ett Ginkgo Baloba, det vill säga ett kinesiskt tempelträd, vars blad anses ha välgörande egenskaper.

Hotellet bokar gärna bord på en bra restaurang i närheten. För dig som gillar golf finns en närliggande bana. Sedan erbjuder staden Strängnäs trevliga promenader och några kilometer bort finns Arsenalen som är landets försvarsfordonsmuseum. I Ugglans Park i Strängnäs finns Keramikens Hus och den som vill ta en kopp kaffe i stämningsfull miljö får inte missa Grassagården med sina 1600-talsbyggnader.

Kontaktuppgifter för bokning