Bålsta, Uppland

Kontaktuppgifter för bokning

  • done1 natt i dubbelrum på Brunnsta Gård
  • doneSänglinne & handdukar
  • done1 x frukostbuffé
  • doneGratis Wifi
  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Närliggande cykelleder

Brunnsta gård hittar du i en riktig Bullerby, där röda gårdar med vita knutar ligger tätt bland lummiga träd och syrenhäckar. På våren blommar äppel- och körsbärsträden, sommaren bjuder på härlig grönska, fågelsång och ljusa kvällar. Om hösten finns det gott om bär och svamp i skogarna och på vintern kan du åka pulka och skidor eller fiska på isen. Året runt är den vedeldade bastun populär.

Gården är ett aktivt jordbruk och här bor du i fräscha rum eller lägenheter inredda med gårdskänsla, belägna i de kulturhistoriskt värdefulla husen Sjuören (byns f d lanthandel), Skattgården och Gammelgården. Du kan också bo i torpet Lill-Brunnsta som ligger naturskönt ca 450 m från gården. Till frukost serveras en buffé som till största delen består av lokala och ekologiska produkter. Du äter antingen tillsammans med värdparet eller på egen hand, kanske ute i trädgården. Övriga måltider kan du tillaga själv i det kök eller pentry som hör till ditt boende. Bokar du i förväg kan du äta i gårdsrestaurangen, som har serveringstillstånd och gärna häller upp en nubbe till sillen och ett gott glas vin till maten. Kaffet är KRAV- och rättvisemärkt och kommer från det familjeägda rosteriet Lindwalls i Uppsala.

I Brunnsta möts forntid och nutid. Byggnaderna på Brunnsta Gård utgör delar av en by som funnits åtminstone sedan 1600-talet. I och omkring byn finns gravfält, runstenar och hällristningar som vittnar om en ännu äldre historia. Radbyn Brunnsta är en av få bevarade av sitt slag, eftersom nästan alla svenska byar skiftades och husen flyttades ut till enskilda gårdar vid skiftesreformerna. I Brunnsta ligger de istället tätt på rad längs bygatan, med långsmala tomter. Det ger en mysig och genuin stämning i de gamla gårdshusen. Välkommen till ett idylliskt boende i vackra Uppland!


Antal bäddar: Här bor du i fräscha rum eller lägenheter inredda med gårdskänsla. Du kan också bo i torpet Lill-Brunnsta som ligger naturskönt ca 450 m från gården.


Nämaste flygplats: Stockholm Arlanda
Närmaste tågstation: Bålsta

Buss 310 går från stationen. Avstigning hållplats Ekilla (därfrån 1 km att gå). Du kan även åka från stationen med Bålsta taxi (avtalat pris).