Brunnsta Gård hittar du i en riktig Bullerby, där röda gårdar med vita knutar ligger tätt bland lummiga träd och syrenhäckar. På våren blommar äppel- och körsbärsträden, sommaren bjuder på härlig grönska, fågelsång och ljusa kvällar.  Badplats finns i Mälaren, ca 1,5 km från Brunnsta. Om hösten finns det gott om bär och svamp i skogarna. På vintern kan du åka längdskidor på elljusspåret eller slalom i teknikbacken. Där finns också en pulkabacke och grillplats. Det är också möjligt att fiska i Mälaren såväl sommar- som vintertid. 

Gården är ett ekologiskt aktivt jordbruk och här bor du i fräscha rum eller lägenheter inredda med gårdskänsla, belägna i de kulturhistoriskt värdefulla husen Sjuören (byns f d lanthandel), Skattgården och Tullen. Till frukost serveras en buffé som till största delen består av lokala och ekologiska produkter. Frukosten serveras i vår trevliga fest- och konferenslokal, Theodors Lagård, som också används som lobby för våra gäster. Vi har serveringstillstånd. Trädgårdsmöbler finns om du önskar sitta ute i trädgården. Övriga måltider kan du tillaga själv i det kök eller pentry som hör till ditt boende. Många restauranger och serveringar i Bålsta erbjuder hämtmat och även utkörning av mat.

I Brunnsta möts forntid och nutid. Byggnaderna på Brunnsta Gård utgör delar av en by som funnits åtminstone sedan 1600-talet. I och omkring byn finns gravfält, runstenar och hällristningar som vittnar om en ännu äldre historia. Radbyn Brunnsta är en av få bevarade av sitt slag, eftersom nästan alla svenska byar skiftades och husen flyttades ut till enskilda gårdar vid skiftesreformerna. I Brunnsta ligger de istället tätt på rad längs bygatan, med långsmala tomter. Det ger en mysig och genuin stämning i de gamla gårdshusen. Välkommen till ett idylliskt boende i vackra Uppland!

Antal bäddar är totalt är 22 st: Här bor du i fräscha rum eller lägenheter inredda med gårdskänsla. Priserna varierar beroende på om du har WC/dusch på rummet eller om det delas med andra gäster. Hus Tullen har tvättmaskin och torktumlare. Övrig tvätt pristillägg. Värdparet talar förutom svenska även engelska, tyska och italienska samt lite franska.

 

Särskild service för dig som cyklist Cyclist Welcome!

 • doneSäker cykelförvaring
 • doneMöjlighet att låna cykelpump och enklare verktyg
 • doneKontaktuppgifter till närmaste cykelservice

Kontakta Brunnsta Gård

Ta dig hit

Närmaste flygplats: Stockholm Arlanda, 38 km
Närmaste Tåg- och busstation: Bålsta ca 7 km

Buss 310 går från stationen direkt till Brunnsta. Avstigning hållplats Brunnsta, därifrån 100 meter att gå till Brunnsta Gård.
Alternativ (fler busstider) buss 830, 895 och 311. Avstigning hållplats Ekilla, därifrån 1 km att gå.

Du kan även åka från stationen med Bålsta taxi (avtalat pris).
Om hjälp önskas ring +46 (0)70 88 52315 Lena & Göran

Cykelkartor

 • Cykelkarta 27 Östra Mälaren

  Cykelkarta Östra Mälaren

  159 kr
  Köp nu
 • Cykelkarta 26 Västra Mälaren Hjälmaren

  Cykelkarta Västra Mälaren / Hjälmaren

  159 kr
  Köp nu

Närliggande cykelleder