Höganäs-kommun-Logo 430x430

Cykla nära havet, upplev vingårdar, klassiska badorter, gårdsbutiker och konsthantverk

I Skånes nordvästra hörn ligger Kullahalvön, en plats som har lockat turister sedan långt tillbaka i tiden. Här finns det turkosa havet med fina badplatser, dramatiska klippformationer med hänförande utsikt och en vacker natur. På de här bördiga och soliga breddgraderna kan du till och med besöka en vingård. Som cyklist känner du vinden i ansiktet med alla dofter från den omgivande naturen och upplever det varierade landskapet inpå livet på ett fantastiskt sätt. Avstånden är korta mellan små pittoreska byar, pampiga slott, keramikateljéer och gårdsbutiker. Spännande matställen och ett varierat utbud av konst är andra lokala specialiteter. Längs den gamla banvallen kan du cykla ända från Höganäs till Mölle och från Höganäs till Mjöhult på cykelväg. Nytt för i år är en enklare cykelslinga mellan de populära sommarorterna Mölle och Arild.

Kullahalvön, som även kallas Kullen, har verkligen sevärdheter för alla smaker. Det är inga problem att planera dina cykeldagar så att de fylls med rörelse, äventyr, kultur och natur. På Kullahalvön hittar du även de klassiska kurorterna Arild och Mölle. Det är ingen överdrift att använda ordet klassisk eftersom turisterna letat sig hit för att bada sedan 1840-talet. Här väntar fina badplatser, charmerande hamnområden och tidstypiska trähus från kurortseran. Kan det bli bättre?

MTB Kullahalvön

Östra Kullahalvön är en utmärkt plats för MTB-äventyr. Här hittar du bergig terräng som passar olika nivåer av cyklister. Kom ihåg att endast denna östra del av Kullaberg är tillgänglig för MTB-cykling.

Oavsett din erfarenhet av MTB, tänk på att visa hänsyn och välja stigar som matchar din förmåga. Kullahalvön välkomnar alla som är intresserade av att utforska dess landskap på mountainbike.

Gravel Kullahalvön

På Kullahalvön är det lätt att ta sig fram med cykel. Här finns små grusvägar som tar dig ut på landsbygden där du kan njuta av god mat och lokala råvaror från restauranger och gårdsbutiker.

Landsvägscykling Kullahalvön

För dig som är landsvägscyklist finns många slingrande landsvägar att välja bland. Kattegattleden följer kusten och du passerar små pittoreska fiskelägen och småbåtshamnar som Domsten och Viken.

Ta dig hit

Du kan åka med Öresundståg eller SJ till till Ängelholm och Helsingborg. Från Helsingborg tar du buss 220 eller 221 som tar dig vidare till Höganäs. Från Ängelholm tar du buss 225. På regionbussarna kan du ta med cyklar under lördagar, söndagar och helgdagar klockan 04:00-23:00.

Vill du cykla till Höganäs och Kullahalvön kan du välja den havsnära cykelleden Kattegattleden. Den går hela vägen från Göteborg och ner till Helsingborg via Höganäs. Den fortsätter därefter med Sydkustleden ner till Simrishamn där Sydostleden tar vid ända upp till Växjö.

Cykelkartor

  • Cykelkarta 3 Nordvästra Skåne

    Cykelkarta Nordvästra Skåne

    159 kr
    Köp nu

Närliggande cykelleder