directions_car
Bitvis längs trafikerad bilväg
chat_bubble_outline
Sverigeleden är markerad med gröna skyltar längs med vägen.
4131 m uppför. En varierad rutt med måttliga stigningar och/eller nedförsbackar, lämplig för dem som vill ha en balanserad cykling.help_outlined

Följ med på en mäktig del av Sverigeleden som knyter samman Åsele, Ramsele och Laggarberg, belägna i landskapen Västerbotten och Ångermanland. Sträckan bjuder in till en upptäcktsresa med dolda pärlor längsmed vägen och skönheten i norra Sveriges inland.

Åsele, sträckans startpunkt, är en smältdegel där gammalt och nytt sammanstrålar. Med sin plats vid Ångermanälven och sina marknadsdagar med anor från 1600-talet bjuder orten på en levande bild av norrländska traditioner.

Vidare till Ramsele, en by som kännetecknas av sina rika vattendrag, framför allt Faxälven, vilket gör platsen särskilt lockande för fiskare och naturälskare. Ramseles gamla kyrkstad och bevarade byggnader ger anledning till historiska reflektioner.

Slutdestinationen Laggarberg, i sin lugna avskildhet, representerar regionens skogrika hjärta. Här kan man förnimma den djupa tystnaden i de vidsträckta skogarna och känna vildmarkens närvaro på riktigt.

Denna del av Sverigeleden besitter en harmonisk blandning av natur och kultur, där varje destination har sin egen unika prägel och berättelse att dela med sig av. En resa här bjuder på äkta norrländsk atmosfär och otaliga minnesvärda stunder.

Ladda ner GPX-fildownload help_outlined

Anslutande cykelleder