directions_car
Bitvis längs trafikerad bilväg
chat_bubble_outline
Sverigeleden är markerad med gröna skyltar längs med vägen.
1903 m uppför. Denna rutt är perfekt för alla nivåer och erbjuder en blandning av lätta upp- och nedförsbackar.help_outlined

Denna del av Sverigeleden, som sträcker sig från Åsele till Stalon via Vilhelmina, bjuder på en färd genom några av Norrlands mest pittoreska områden. Rik på kultur, traditioner och storslagen natur, är detta en rutt som ger en känsla av regionens hjärta och själ.

Vilhelmina (döpt efter en drottning) är en liten pärla längs vägen, med charmig kyrkstad och storslagen omgivning. Historien här är tätt sammanknuten med den samiska kulturen, och detta arv återfinns både i landskapet och i stadens kulturella institutioner. Vilhelmina har en position som centralpunkt i Lappland med karaktär av både fjäll- och skogsbygd.

Sträckans slutpunkt, Stalon, är beläget nära den mäktiga Ångermanälven. Här får besökaren en möjlighet att uppleva kraften och skönheten i norrländska vattendrag.

Tillsammans utgör dessa tre platser en fascinerande passage genom  varierande landskap och kulturer. En minnesvärd del av Sverigeleden.

Ladda ner GPX-fildownload help_outlined

Anslutande cykelleder