Den här cykelleden har genomgått en särskild certifiering av Trafikverket som intygar att leden är av hög kvalitet, har tydlig skyltning och är trafiksäker. Det finns dessutom ett brett utbud av upplevelser och service längs leden. verified
chat_bubble_outline
Kattegattleden är markerad med röda skyltar längs vägen.

Denna delen av leden tar dig längs Sveriges längsta sandstrand och genom grönskande naturreservat.

Från Båstad hamn följer du havet tills du når tallskogen i Hemmeslöv och passerar gränsen mellan Halland och Skåne. Nu väntar en lättrampad sträcka längs Laholmsbuktens långa sandstrand. I familjära Skummeslövsstrand hittar du restauranger och caféer. Här är havet långgrunt och landskapet öppet.
Några kilometer in i landet ligger vackra Skottorps slott och mysiga Laholm, Hallands äldsta stad. Beräkna att det tar cirka 20 minuter från leden till Laholm.

Ett par kilometer norr om Skummeslövsstrand når du Mellbystrand, en badort med minnen från svunna tider. Här är dynerna högre och havet vildare. Du passerar glassbutiker, minigolfbanor och uteserveringar.

Norr om Mellbystrand väntar en sträcka längs med sanddyner, genom strandskog och naturreservat, förbi Laxvik och ut på den öppna landsbygden söder om Halmstad. Innan du lämnar havet kan du stanna till vid Påarps klapperstensfält med 220 järnåldersgravar.

Leden passerar sedan Östra stranden innan den når Halmstad slott.

Ladda ner GPX-fildownload help_outlined

Anslutande cykelleder