directions_car
Bilfri cykelled
chat_bubble_outline
Kattegattleden är markerad med röda skyltar längs vägen.
Detta är en nationell cykelturismled. Det innebär att cykelleden har genomgått en särskild certifiering som intygar att leden är av hög kvalitet, är trafiksäker och att det finns ett brett utbud av upplevelser och service längs leden. verified

Denna del av Kattegattleden är den mest kuperade sträckningen. Njut av den vackra utsikten över havet och Bjärehalvöns variationsrika jordbrukslandskap.

Kattegattleden passerar centrala Ängelholm alldeles intill tåg- och busstationen och lotsar dig vidare ner till den vackra stadsdelen Havsbaden. Här möts du av skog, orörd natur och en härligt bred och lång sandstrand. Stanna till vid strandkiosken och provsmaka Engelholms Glass, stadens eget stolta glassmärke.

Färden fortsätter längs kusten mot Skälderviken, genom småbyar och fiskelägen. På vägen korsar du Rönne å – ett perfekt stopp för kanotpaddling eller kanske en avkopplande paddeltur på SUP-bräda. Du passerar Skepparkroken och Vejbystrand innan du i Killebäckstorp viker av mot pittoreska Torekov. Här finns caféer, restauranger och och du kan även ta båten över till Hallands Väderö. Från Torekov går turen vidare, in i själva hjärtat av Bjäre. Här väntar ett småskaligt jordbrukslandskap, typiskt för Bjärehalvön, format och baserat på boskapsskötsel sedan förhistorisk tid.
Du möter havet igen vid Norrvikens Trädgårdar och följer leden vidare mot Båstad hamn.

Ladda ner gpx-fildownload help_outlined

Anslutande cykelleder