Detta är en nationell cykelturismled. Det innebär att cykelleden har genomgått en särskild certifiering som intygar att leden är av hög kvalitet, är trafiksäker och att det finns ett brett utbud av upplevelser och service längs leden. verified
chat_bubble_outline
Kattegattleden är markerad med röda skyltar längs vägen.

Kust och hav, öppna landskap, natursköna och fågelrika naturreservat, trevliga små gårdsbutiker… På den sköna sträckan mellan Halmstad och Falkenberg finns mycket att upptäcka.

Cyklingen fortsätter västerut mot en av västkustens mest älskade stränder; Tylösand. Här badar du extra tryggt eftersom stranden övervakas av professionella livräddare hela sommaren. Tylösand följs av Frösakull, Ringenäs och Vilshärads stränder innan leden svänger österut. Vid väderkvarnen i Särdal finns ett mysigt café och en gårdsbutik.

Kring den charmiga byn Steninge finns flera vackra naturreservat med bland annat unika strandängar. Stanna gärna till på Steninge Kuststation för en fikapaus i Plätteriet eller i deras BIKEBAR.

Leden tar dig vidare på Kustvägen till Ugglarp, där du kan göra en avstickare till Svedinos Bil- & Flygmuseum som har en av Europas största samlingar av gamla bilar och flygplan. Unna dig en skön bensträckare vid Ugglarps havsbad. Du cyklar vidare inåt landet och passerar böljande jordbrukslandskap. Här kan du stanna till vid utkiksplatsen Smörkull och Grimsholmens naturreservat innan du kommer fram till populära Skrea strand med sin långa badbrygga.

Ladda ner gpx-fildownload help_outlined

Anslutande cykelleder