fjardhundraland-enkoping-logotyp-sweden-by-bike
Enköpings kommun
directions_car
Lågt trafikerad bilväg.
chat_bubble_outline
Fjärdhundralandsleden har inga skyltar. Du kan ladda ner en digital karta i mobilen.

Fjärdhundralandsleden går mellan Fjärdhundra och Örsundsbro, på fina vägar med goda möjligheter till pauser för fika, avstickare eller ett dopp. Du har dessutom nära till flera andra besöksmål i Fjärdhundraland, så att du kan använda leden som en bas för din egen rutt. Leden går till största delen på asfalt, med några kilometer på lättcyklad grusväg.

Leden startar och slutar vid en busshållplats. Du får ta med cykel ombord på bussarna i mån av plats (buss 804 till Örsundsbro och 225 till Fjärdhundra).

Från Uppsala kan du cykla ”C55” på gamla banvallen till Örsundsbro eller välja en egen väg på landsbygden öster om väg 55, till exempel via Wiks slott.

Från Västerås kan du ta vägen via Tortuna mot Kärsta/Bred och följer skyltningen mot Fjärdhundra strax efter Sagån.

Från Stockholm kan du ta cykeln med på pendeln mot Bålsta och ta småvägarna via Hjälsta till Örsundsbro 25 km. Mälardalsleden går från Stockholm via Kungsängen och Bålsta till Örsundsbro där den ansluter till Fjärdhundralandsleden. Från Dalarna är Fjärdhundralandsleden ett sätt att knyta ihop Sverigeleden med Mälardalsleden och cykla till Stockholm och vidare.

Så använder du gpx-filer.

Ladda ner GPX-fildownload help_outlined

Cykelkartor

  • Cykelkarta 27 Östra Mälaren

    Cykelkarta Östra Mälaren

    159 kr
    Köp nu

Anslutande cykelleder