Solbacken Bed & Breakfast
Järvsö, Hälsingland
fr. 575 kr / pers
sell
fr. 575 kr / pers

Kontaktuppgifter för bokning

Allt detta ingår

  • doneEn övernattning (del i dubbelrum)
  • done1 x frukost
  • doneTillgång till trädgård, terrass och bibliotek
  • doneFri parkering och gratis Wifi

Särskild service för dig som cyklist

  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Stämningen i Järvsö är speciell och den omgivande naturen är underbar. Solbacken passar dig som gärna cyklar mountainbike och vill bo familjärt och trivsamt med bra service. Ljusnan flyter förbi alldeles i närheten och från altanen har du utsikt över Lillälven som flyter förbi Kyrkön där Järvsö kyrka ligger. Efter dagens cykling kan du njuta av stillheten och ta ett glas vin i biblioteket. 

Solbacken har en historia som sträcker sig nästan 140 år tillbaka i tiden. Först bedrevs garveriverksamhet nere vid Lillälven på 1880-talet och i början av 1900-talet flyttades huset till sin nuvarande position. Det har fungerat som bland annat sjukhem och pensionat under årens lopp. Idag är det Bed & Breakfast med den speciella varma känsla som uppstår när det är en familj som äger och driver. Rummen är både mysiga och fräscha och det finns både dubbel- och enkelrum. Badrummen är nyrenoverade. Maten som lagas på Solbacken bär lokal prägel och lagas från grunden. Menyerna skiftar efter säsongen och det serveras öl och vin. Middag beställs en dag innan. Det finns möjligheter att beställa såväl två- som trerättersmiddag. Solbacken har fullständiga rättigheter.

Järvsö kyrka är en sevärdhet, inte minst på grund av sin imponerande storlek. Den lär vara den största landsbygdskyrkan i landet och ligger vackert belägen vid älven. När den byggdes gav den högst välbehövliga arbetstillfällen eftersom det var tuffa tider på 1830-talet med missväxt. Här begravdes även bygdens stora dotter, nationalklenoden Lill-Babs 2018.

Självklart finns det stora möjligheter till att cykla mountainbike i närheten. Både cross-country och downhill. På vintern går det att åka skidor på längden i fina spår. Vill man åka utför ligger skidbacken en kvarts promenad bort.

Närliggande cykelleder