Rimforsa Strand
Rimforsa, Östergötland
fr. 775 kr / pers
sell
fr. 775 kr / pers

Kontaktuppgifter för bokning

Allt detta ingår

  • doneEn övernattning (del i dubbelrum)
  • done1 x frukost
  • doneGratis Wifi

Särskild service för dig som cyklist

  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Rimforsa ligger nästan mitt i det bördiga Östergötland, precis intill Kinda kanal och sjön Åsunden. Landskapet präglas av jordbruk, skogar och stora sjöar. Här hittar du den anrika hotell- och konferensanläggningen Rimforsa Strand – det perfekta stället för avkoppling, aktiviteter av olika slag och smakliga måltider efter dagens cykling. 

Är du intresserad av naturupplevelser rekommenderas en utflykt till naturreservatet Trollegater som ligger några kilometer bort. Där finns en av landets största urbergsgrottor med ett system av gångar som sträcker sig nästan hundra meter. Sägnen säger att det bodde troll i den stora grottsalen förr i tiden. Grottsystemet uppstod sannolikt när inlandsisen drog sig tillbaka för cirka 11 000 år sedan. Tänk på att det kan vara bra att ha på sig cykelhjälmen inne i grottorna.

Rimforsa Strand erbjuder en trevlig palett av aktiviteter efter intresse och smak. Du kan ta en stillsam promenad utmed vattnet, bada bastu, se på konst, njuta av trädgården, lyssna på musik eller kanske ta en roddtur i sommarkvällen. I restaurangen, som är öppen alla dagar på sommaren, serveras mycket lokalproducerade råvaror. På sommaren anordnas läckra grillbufféer med både kött och vegetariska alternativ.

En mer nervkittlande omständighet är att den siste brottsling som avrättades i Sverige arbetade som källarmästare på turisthotellet i Rimforsa. Han hette Alfred Ander och fick sitt straff 1910. Till saken hör att det gamla turisthotellet brann ner samma år och den nuvarande byggnaden uppfördes 1911.

Rummen på Rimforsa Strand är bekväma och bjuder på en fin utsikt över Åsundens vatten. Det finns 41 rum på hotellet och alla har sin egen karaktär. Samtliga är utrustade med trådlöst bredband, trägolv, dusch och WC. Hotellets filosofi är att man ska umgås, så när du vill se på TV gör du det tillsammans med andra gäster i TV-rummet. Även hunden eller katten är välkomna att följa med till Rimforsa Strand mot extra tillägg (förbokas) och dessa rum ligger i en separat byggnad med vacker utsikt över sjön Åsunden eller fruktkällaren.

Se och uppleva

  • local_seeFöllingsö odlingslandskap
  • local_seeHallstad ängar Nturrreservat
  • local_seeIdhult
  • local_seeTrollegater Naturreservat

Närliggande cykelleder