Välkommen till cykeleldoradot PerOlofGården i det trolska Tiveden. På detta mysiga hotell finner ni lugnet som får omvärlden att kännas långt borta. Cykla, promenera eller konferera i hemtrevlig miljö och bo i moderna rum med utsikt över Kyrksjön och den omgivande parken. En riklig kontinentalfrukost ingår alltid.

Letar du efter ett hotell i hjärtat av Sverige? PerOlofGården ligger i det vackra Bergslagen på gränsen till Sveriges sydligaste urskogar, Tiveden och Tylö.  Hotellet är placerat mitt emellan Askersund och Hallsberg, omgivet av små vackra sjöar. Här finns en stor trädgård med egen badplats, stor terrass och även en dansbana för olika evenemang.

Historisk miljö med komfort och service
PerOlofGården är en historisk byggnad – med anor från 1790 – som erbjuder komfortabla rum där nytt möter gammalt och ger en känsla av lugn och harmoni. Alla rum är utrustade med dusch/wc. Hotellet har också konferenslokaler som erbjuder en perfekt miljö för möten utan störningar. All service som transport, catering och logi kan ordnas för att underlätta besöket. Hotellet har också en rymlig festsal för grupper med plats för upp till 90 personer.

Restaurangen ”Brasan” har en vidunderlig utsikt över sjön och där serveras det god, vällagad mat varje kväll. Under vardagarna erbjuds dagens rätt, och på helgerna kan gästerna välja fritt ur menyn. Bord måste bokas i förväg.

Mängder med friluftsaktiviteter året runt
På PerOlofGården har varje årstid sin charm och friluftsaktiviteterna dominerar året runt. Om sommaren är cykling, paddling, ridning och vandring de populäraste aktiviteterna, och under de långa vintermånaderna så kan gästerna värma sig vid den sprakande brasan efter dagens skidtur.

Under cykelsäsongen så finns flertalet cykelleder att upptäcka i området, både för den mer äventyrslystna mountainbike-cyklisten, men även för cyklisten som hellre håller sig till de lite mer lättcyklade vägarna. Lederna går genom milsvida skogar med små glittrande sjöar och kuperade, kurviga grusvägar. Cyklar finns att hyra på plats.

Anläggningen är certifierad av Bergslagen Cykling, och uppfyller Holländska Cykelförbundets grundkrav för cykelvänligt boende. Det innebär bland annat att det finns möjlighet för dig att låsa in cykeln över natten, tvätta cykeln och få tydlig och bra information om cykelleder i närområdet.

Särskild service för dig som cyklist Cyclist Welcome!

 • doneSäker cykelförvaring
 • doneMöjlighet att låna cykelpump och enklare verktyg
 • doneKontaktuppgifter till närmaste cykelservice

Kontakta Hotel PerOlofGården

Ta dig hit

- Närmaste flygplats: Örebro
- Närmaste tågstation: Hallsberg C

Cykelkartor

 • Cykelkarta 26 Västra Mälaren Hjälmaren

  Cykelkarta Västra Mälaren / Hjälmaren

  159 kr
  Köp nu
 • Cykelkarta 25 Östra Värmland Närke

  Cykelkarta Östra Värmland / Närke

  159 kr
  Köp nu
 • Cykelkarta 22 Södermanland Östergotland

  Cykelkarta Södermanland / Östergötland

  159 kr
  Köp nu
 • Cykelkarta 21 Vättern runt Norra

  Cykelkarta Vättern runt (norra delen)

  159 kr
  Köp nu

Närliggande cykelleder