Bergslagen Cycling

Den gamla gruvbyn mellan Grythyttan och Kopparberg har blivit en favorit för mtb-cyklister. Hjulsjö är en del av Bergslagen Cycling och här cyklar du på riktigt härliga stigar i trolsk skog.  Missa in caféerna Hjulsjö 103 och Bredsjö Ostcafé som ligger längs med lederna och serverar fika av högsta klass. 

Här hittar du snälla, snabba, sandiga stigar som slingrar sig över sandåsarna i Fredsdalen, men också en hel del längre kuperade leder på varierat underlag och ett par intensiva svarta leder. Precis som på många av Bergslagen Cyclings startplatser finns också en bra teknikbana. För grusfantaster finns leder nordöst om Hjulsjö mot Nittälven – det är ett riktigt grus-paradis.

Med start vid Hjulsjö motionscentral mitt emot den vackra röda träkyrkan finns tolv MTB-leder på totalt ca 190 km. Stigarna böljar fram längs sandiga åsar och nedlagda järnvägsbankar, mellan gravrösen och hyttor. Lederna har varierande svårighetsgrad och passar både nybörjare och den som är mer van. Vid startplatsen finns teknikbana, cykeluthyrning och ställplats.