Den här cykelleden har genomgått en särskild certifiering av Trafikverket som intygar att leden är av hög kvalitet, har tydlig skyltning och är trafiksäker. Det finns dessutom ett brett utbud av upplevelser och service längs leden. verified
directions_car
Lågt trafikerad bilväg.
120 m uppför.
chat_bubble_outline
Sydostleden är markerad med röda skyltar längs vägen (komplettera gärna med egen karta).

I Karlshamns mysiga stadskärna med välbevarade hus från 1700- och 1800-talet hittar du ett brett utbud av härliga restauranger, caféer och butiker.
På denna etapp cyklar du i ett öppet landskap längs med kusten där det finns flera badplatser som bjuder in till ett svalkande dopp.

Fortsätt cykelturen mot Mörrum som är berömt för sitt sportfiskevatten. Här kan du bland annat fiska lax och havsöring. I Norje har du kommit halvvägs på Sydostleden.

I Sölvesborg cyklar du på den spektakulära Sölvesborgsbron, som knyter ihop Listerlandet med staden. Det är Europas längsta gång- och cykelbro med en fantastisk belysning kvällstid.

I den mysiga stadskärnan hittar du caféer, butiker och restauranger. Runt torget är det medeltida gatunätet bevarat och en liten bit bort ligger stadens äldsta byggnad – St Nicolai kyrka som uppfördes runt sekelskiftet 1300. Missa inte heller att besöka Fyra årstiders park som är skapad av den holländske trädgårdsdesignern Piet Oudolf.

Ladda ner GPX-fildownload help_outlined

Anslutande cykelleder