directions_car
Information saknas.
chat_bubble_outline
Sydostleden är markerad med röda skyltar längs vägen (komplettera gärna med egen karta).
Detta är en nationell cykelturismled. Det innebär att cykelleden har genomgått en särskild certifiering som intygar att leden är av hög kvalitet, är trafiksäker och att det finns ett brett utbud av upplevelser och service längs leden. verified

Från vildmark till skärgård på bara några mil. Här cyklar du längs ett av Sveriges mest artrika vattendrag, Mörrumsån som är välkänt för sitt laxfiske.

Mellan Hovmansbygd och Hemsjö cyklar du genom Käringahejans naturreservat, en vildmark med branta sluttningar ner mot Mörrumsån.
Är du intresserad av fiskeredskap får du inte missa ett av landets finaste industrimuseer ABU-museet i natursköna Svängsta. De exklusiva fiskerullarna tillverkas fortfarande här och är en viktig del av samhället.

Det var i Karlshamn Kristina från Duvemåla och hennes Karl Oskar gick ombord på briggen Charlotta, som tog dem över Atlanten till Amerika. Utvandrarmonumentet i hamnparken har rests till minne av alla dem som emigrerade från Sverige. Med sitt läge vid havet är Karlshamn en populär bad- och semesterort.

På helgerna under sommaren går det skärgårdsbåt från Karlshamn vidare till både Ronneby och Karlskrona längs kusten. Under hela sommaren går skärgårdsbåten dagligen till de populära öarna Tärnö och Tjärö.

Passa också på att besöka Ebbamåla bruk som är en av Europas mest välbevarade och kompletta verkstadsindustrimiljö från 1850-talet.

Ladda ner gpx-fildownload help_outlined


Warning: array_column() expects parameter 1 to be array, string given in /home/swedenb1/public_html/wordpress/wp-content/themes/swedenbybike/includes/components/sbb-bike-maps.php on line 31

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/swedenb1/public_html/wordpress/wp-content/themes/swedenbybike/includes/components/sbb-bike-maps.php on line 32

Anslutande cykelleder