Den här cykelleden har genomgått en särskild certifiering av Trafikverket som intygar att leden är av hög kvalitet, har tydlig skyltning och är trafiksäker. Det finns dessutom ett brett utbud av upplevelser och service längs leden. verified
directions_car
Lågt trafikerad bilväg.
144 m uppför.
chat_bubble_outline
Sydostleden är markerad med röda skyltar längs vägen (komplettera gärna med egen karta).

Stanna till och beundra en av Smålands längsta och vackraste stenbroar i Blidingsholm, där Sydostleden korsar Mörrumsån.

När du från Tingsryd når Urshult kommer du till södra spetsen av Åsnen, länets största insjö. Skärgården lockar med fiske, paddling och fågelskådning. Ett stenkast från leden ligger Åsnens nationalpark där utblicken över sjön ger känslan av vildmark med dess obebyggda öar. Det mytomspunna Trollberget på den västra sidan av Åsnen bjuder på spännande skogsvandring, speciellt för de små.

Från sjön Åsnen rinner Mörrumsån ner mot Fridafors, Svängsta och Mörrum innan den mynnar ut i Pukaviksbukten väster om Karlshamn. Hela sträckan mellan Norraryd och Karlshamn cyklar du på en banvall som tillhört Karlshamn-Vislanda Järnväg.

Hovmansbygd har ett bevarat industrilandskap med fabriksbyggnader, järnvägsbank, dammar och kanaler, här passerar du Ebbamåla Bruk som förmodligen är den bäst bevarade verkstadsindustrin i Europa.

Ladda ner GPX-fildownload help_outlined

Anslutande cykelleder