Detta är en nationell cykelturismled. Det innebär att cykelleden har genomgått en särskild certifiering som intygar att leden är av hög kvalitet, är trafiksäker och att det finns ett brett utbud av upplevelser och service längs leden. verified
directions_car
Lågt trafikerad bilväg
chat_bubble_outline
Sydkustleden är markerad med röda skyltar längs vägen.

Resan norrut från Malmö erbjuder en behaglig cykeltur med fina vyer. Att stanna till på Lommas långgrunda stränder eller besöka Bjärreds kallbad på vägen är ett måste!

Precis norr om Malmö ligger Spillepengen, ett grönområde i stark kontrast till staden. Dess grunda havsområden utgör viktiga rast- och övervintringsplatser för fågellivet, som därmed är väldigt stort. Passa även på att testa de anlagda mountainbikeslingorna på området. Från ett brusigt Malmö till ett lugnare Lomma där det nybyggda hamnområdet samsas med gamla hus på kullerstensgator. Här finns också en vingård med egen produktion och gårdsbutiker med Fairtrade och ekologiskt utbud. Nära Lomma ligger också Bjärred som bjuder in till svalkande bad från den fina stranden eller den välkända långa bryggan.

På vägen till Landskrona passerar du ett öppet landskap med vacker havsutsikt och natur. Väl framme i Landskrona erbjuds du en uppsjö av konstutställningar och teaterföreställningar året om. I hjärtat av staden hittar du Citadellet, en av Nordens bäst bevarade 1500-tals fästningar och på fästningsvallarna ligger Sveriges äldsta koloni, en oas i blomsterprakt. Utöver kulturutbudet, historian och konstutställningarna hittar du också strandliv. Om du vill ge dig ut på äventyr till havs kan du följa med en fiskebåt ut på sundet. Ta med dig cykeln på båten och gör en avstickare till ön Ven där du kan njuta av lugnet, vacker natur och fantastiska råvaror från de lokala gårdsbutikerna.

Så använder du gpx-filer.

Ladda ner gpx-fildownload help_outlined

Anslutande cykelleder