Detta är en nationell cykelturismled. Det innebär att cykelleden har genomgått en särskild certifiering som intygar att leden är av hög kvalitet, är trafiksäker och att det finns ett brett utbud av upplevelser och service längs leden. verified
directions_car
Lågt trafikerad bilväg
chat_bubble_outline
Sydkustleden är markerad med röda skyltar längs vägen. Du kan ladda ner en digital karta i din smartphone.

Västra Skåne erbjuder saltare vatten och backigare landskap än i sydöstra Skåne. Här är åkrarna mer böljande och fiskelägena ligger närmare.

På de knappa tre milen mellan Landskrona och Helsingborg hinner du uppleva massor! Norr om Landskrona kommer du snart till Borstahusen som är en idyll för sig! Detta gamla fiskeläge med anor från 1700-talet har ett eget fiskrökeri. Här har du utsikt över Ven. Passa på att ta en avstickare till mysiga Ålabodarna som har en mysig liten hamn, badbrygga och restaurang. Cykla vidare genom det böljande och vackra landskapet i Glumslövs backar som för tankarna till Toscana.

Precis innan Helsingborg kommer du till det pittoreska fiskeläget Råå. I Helsingborg finns massor av alternativ för dig som är intresserad av historia, vackra slott, vilda djur eller vacker natur. Här hittar du slottet Sofiero med en stor parkträdgård med över 10 000 rhododendronbuskar. Strax utanför Helsingborg hittar du friluftsmuseet Fredriksdal. Härifrån kan du cykla vidare på Kattegattleden hela vägen till Göteborg.

Så använder du gpx-filer.

Ladda ner gpx-fildownload help_outlined

Anslutande cykelleder