Detta är en nationell cykelturismled. Det innebär att cykelleden har genomgått en särskild certifiering som intygar att leden är av hög kvalitet, är trafiksäker och att det finns ett brett utbud av upplevelser och service längs leden. verified
chat_bubble_outline
Kattegattleden är markerad med röda skyltar längs vägen.

Sträckan Falkenberg – Varberg är en lättcyklad del av Kattegattleden. Här cyklar du genom öppna landskap och upplever såväl orörd natur som populära stränder.

Efter Falkenberg rullar du vidare längs en kuststräcka som verkligen ger liv åt uttrycket ”öppna landskap”. Här kan du stanna till vid mindre kända badplatser som Stafsinge strand och Petters brygga, eller njuta av stränder med mer liv och rörelse som Olofsbo, Björkäng och Apelviken. Perfekt när du behöver fylla på med glass eller en bit mat.

Gör små stopp på vägen – här finns ett rikt fågelliv och flera naturreservat. Gör också en avstickare till Morups Tånge med den imponerande fyren som spridit sitt ljus över havet sedan 1843. På din väg passerar du också flera mysiga fiskelägen som Lövstaviken, Glommen och Träslövsläge, alla väl värda ett besök.

När du närmar dig Varberg passerar du Apelviken, stranden som lockar massor av vindsurfare från hela Europa. Leden tar dig vidare till Strandpromenaden och förbi Varbergs fästning innan du når Varbergs Hamn med Kallbadhus och Societetspark.

Ladda ner gpx-fildownload help_outlined

Anslutande cykelleder