Detta är en nationell cykelturismled. Det innebär att cykelleden har genomgått en särskild certifiering som intygar att leden är av hög kvalitet, är trafiksäker och att det finns ett brett utbud av upplevelser och service längs leden. verified
directions_car
Information saknas.
chat_bubble_outline
Kattegattleden är markerad med röda skyltar längs vägen.

Här cyklar du längs kusten, genom skogsmark och över jordbrukslandskap, genom små samhällen och i stadsmiljö. Leden är lätt kuperad där den följer småvägar och cykelvägar samt trafikerad vägar.

Norr om Varberg förändras landskapet – sandstränder blir till klippor och de första öarna börjar dyka upp: Getterön, Balgö och Vendelsö. Leden tar dig ner till Bua hamn, ett fiskeläge där du kan prova på havets läckerheter.

Genom Frillesås går leden i blandtrafik och fortsätter sedan på den gamla banvallen där du kan njuta av en bilfri sträcka längs kusten. Stanna till vid något av havsbaden i Åsa, ta en glass i caféet eller en eftermiddagsfika på bageriet.

Gör en avstickare till Tjolöholms slott, Sveriges enda slott i tudorstil. Du cyklar vidare längs åkrar och hästgårdar. Stanna till på Rolfsbron i Hanhals, en vacker stenvalvsbro från 1600-talet. I Kungsbacka går leden genom staden som är en av Västsveriges största handelsplatser.

Ladda ner gpx-fildownload help_outlined

Anslutande cykelleder