Den här cykelleden har genomgått en särskild certifiering av Trafikverket som intygar att leden är av hög kvalitet, har tydlig skyltning och är trafiksäker. Det finns dessutom ett brett utbud av upplevelser och service längs leden. verified
directions_car
Bilfri cykelled.
chat_bubble_outline
Säsongen 2022 pågår arbete med skyltning längs leden. Du kan ladda ner en digital karta i din smartphone.

Etappen är en del av Göta kanal cykelled och tar dig från Borensberg till Bergs slussar. Slussen i Borensberg, med namnet Nicolas August, är en av de två slussar längs Göta kanal som fortfarande öppnas för hand. Från Borensberg är det perfekt att cykla eller gå längs de gamla dragvägarna som är helt bilfria. Längs vägen kan du stanna till och klappa de fina kanalfåren. 

Den lilla orten Berg är ett av Göta kanals berömda resmål med sina slussar som består av en slusstrappa och två dubbelslussar. Hit kommer varje år hundratusentals besökare från hela världen för att uppleva när båtar slussas genom kanalen. Du kan också uppleva historiens vingslag genom ett besök vid Vreta kloster, ett benediktinskt nunnekloster från 1100-talet. Från Berg avgår dagligen flera kanalkryssningar till närliggande öar och orter.

Så använder du gpx-filer.

Ladda ner GPX-fildownload help_outlined

Anslutande cykelleder