Wilderness Lodge
Kloten, Västmanland
fr. 350 kr / pers

Kontaktuppgifter för bokning

Allt detta ingår

  • doneEn natt i dubbelrum
  • doneTillgång till kök och matsal

Särskild service för dig som cyklist

  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Mitt i den storslagna naturen i Bergslagen ligger Wilderness Lodge i naturreservatet Malingsbo-Kloten, ett underområde i cykelområdet Bergslagen cykling. Från Wilderness Lodge startar och slutar (4 av varandra oberoende) cykelleder. Det är gamla brukstrakter med en tradition av smedjor och hyttor från 1600-talet. Idag är området Malingsbo-Kloten ett naturreservat med massor av skog och vatten. På Wilderness Lodge finns alla möjligheter att ägna sig åt äventyr i vildmark och olika friluftsaktiviteter året om.

Det går att hyra kanoter (vad sägs om en nattpaddling?) kajaker, roddbåt och naturligtvis cyklar. Den som är intresserad av det lokala djurlivet kan gå på såväl bäver- som älgsafari. I närheten ligger tre sjöar med fiskevatten och möjligheter till bad. Det finns campingutrustning att hyra och möjligheter att vandra.

Du måste proviantera på egen hand innan ditt besök i den västmanländska vildmarken. På Wilderness Lodge finns kylskåp, kök och matsal till förfogande. Boendet är rymligt och har underbar utsikt mot naturen samtidigt som det är litet och familjärt. Det finns dubbelrum, trebäddsrum, fyrbäddsrum och ett familjerum. Observera att det går att köpa till frukost samt sänglinne och handdukar som tillval.

Wilderness Lodge ligger längs Sverigeleden. Övriga cykelleder som utgår från Wilderness Lodge:

Klotenrundan 10 km
Nyforsleden 64 km
Trelänsleden 64 km
Malingsboleden 86 km

Cykeluthyrning (av cyklar och mountainbikes) vid ledernas startpunkt.

Den som cyklar Nyforsleden och vill dela upp leden på två dagar kan välja att övernatta på Nyfors Wilderness Camping. 

Här finns en karta över området.

Närliggande cykelleder

Kloten, Västmanland