Valbergsängen
Torsby, Värmland
fr. 350 kr/pers
sell
fr. 350 kr/pers

Kontaktuppgifter för bokning

Allt detta ingår

  • doneEn övernattning (del i dubbelrum) vandrarhem
  • done1 x frukost
  • doneTillgång till bastu
  • doneGratis Wifi

Särskild service för dig som cyklist

  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Många aktiva människor som tar sig till Torsby gör det för att åka längdskidor i den berömda skidtunneln. Du som besöker staden som cyklist får därför en massa kultur som har med fysisk rörelse att göra på köpet. Ett perfekt cykelvänligt boende i trakten är Sporthotell Valbergsängen som är en nybyggd anläggning för sport, rekreation och konferenser. Här finns både hotell och vandrarhem och massor av aktiviteter att välja på.

Sporthotell Valbergsängen ligger 1,5 kilometer från Torsby. För dig som gillar att cykla i skog och terräng erbjuder omgivningarna många fina möjligheter. I Valbergets friluftsområde finns mountainbikeleder av olika svårighetsgrad och längd. I anläggningen finns även gym med löpband, spinningcyklar och olika styrkemaskiner. Det finns även bastu och en passande miljö för avkoppling.

Gillar du kultur och måleri är ett besök i Sahlströmsgårdens museum i närbelägna Utterbyn att rekommendera. En vacker gård från förra sekelskiftet där de tre syskonen och konstnärerna Anna, Bror och Ida Sahlström bodde. Mer konst finns i Galleri Bovil i Bovilgården som också ligger i Utterbyn.

I restaurangen på Valbergsängen serveras dagens lunch inklusive salladsbuffé, dryck o bröd. Nyttigt och gott för dig som gillar att röra på dig och behöver energi. Vandrarhemsdelen har 62 rum. Alla har TV och Wifi. Det finns möjlighet att laga egen mat i kök med kyl, frys, spis, ugn, mikro, diskmaskin, kaffe- och vattenkokare. I hotelldelen finns 32 rum. Samtliga är utrustade med privata badrum med dusch och toalett. Frukost ingår i priset. Hotellrummen är dessutom utrustade med TV och tillgång till trådlös internetanslutning samt möblerade med skrivbord, stolar och förvaringsmöjligheter.

Närliggande cykelleder