Det här är en trivsam tur att trampa tillsammans där du upptäcker Kungsör från cykelsadeln samtidigt som du njuter av fina utflyktsmål och vackra vyer. Lämplig för hela familjen då vägen är lättrampad.

Cykelturen i Kungsör startar på klassiskt historisk mark vid Kungsgården Kungsudden. Den går på både grus- och asfaltvägar. Cykelleden är markerad med blåvita skyltar och efter vägen finns informationstavlor med texter om bygdens natur och kultur uppsatta.

 • 1

  Skillinge udds badplats

  Skillinge Badplats

  Den första delen av cykelleden tar dig genom de sjönära delarna av Kungsör och bjuder på många vackra vyer över Mälaren. Efter drygt tre kilometer passerar du Skillinge. Cyklar du en varm och solig dag så tipsar vi om att trampa genom bebyggelsen till badplatsen Skillingeudd för ett svalkande dopp vid den fina sandstranden.

 • 2

  Torpa Kyrka

  Torpa Kyrka

  Efter badet fortsätter cykelturen längs järnvägen över bördiga åkrar fram till charmiga Himmelsberga by. Här ska du inte missa Torpa Kyrka! Den dateras så långt tillbaka som till 1100-talet. Stanna till för att titta på dopfunten som är från 1100-talet och de fina valvmålningarna från 1400- talet. Det som gör Torpa kyrka extra märklig är att den är en av få kyrkor som tycks vara signerad av sin upphovsman. På den ursprungliga sydportalens reliefer finns en runskrift som lyder: "Ödulf gjorde kyrkan".

 • 3

  Torpsten

  Efter det spännande historiestoppet fortsätter cyklingen genom ett öppet kulturlandskap. Betande får och hästar är trevligt sällskap längs vägen. Vid Torpsten kan det vara dags för en ny paus. Parkera cykeln för att ta stigen som leder till den gamla fornborgen och njut av den vidsträckta utsikten över Torpaslätten. Har du matsäck med intages den med fördel här.

 • 4

  Lockmora frilufsgård

  Cykelturen närmar sig slutet. Innan du kommer fram till Kungsör kan du vila benen en stund vid Lockmora friluftsgård. Här finns grillmöjligheter och chans att fylla på vattenförrådet innan du trampar tillbaka till Kungsudden.

Visa fler cykelturer